בית פורומים עצור כאן חושבים

אין מלים בפי: הסכם ייששכר וזבולון או גיוס כספי שווא?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/2/2012 22:02 לינק ישיר 

איש

זה לא נקרא כל המהנה-   זה גורם ריה להם

משנה מסכת אבות פרק ד

וכך היה הלל אומר ודישתמש בתגא חלף הא למדת כל הנהנה מדברי תורה נוטל חייו מן העולם:

זו ההנאה שאתה מאחל להם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2012 22:05 לינק ישיר 

לא ראיתי כאן   "הכסף לומד במקומך"  אלא יותר כיוון של שותפות של המהנה מנכסיו בלימוד התורה של הלומד , כמו שמובא בענין יששכר וזבולון , נקודה שאכן לא הזכרתי בהודעה הקודמת שלי, בכל מקרה את השיפוט הבסיסי זה לא ממש שינה מבחינתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2012 22:44 לינק ישיר 

לא -הכסף לא לומד במקומך בשום תנאי,
הבעיה היא עם הלומד כביכול שהוא משתמש בתגא כדברי הלל,  הנאה כביכול שהוא מקבל היא רעה השמורה לבעליה כדברי המשנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 00:07 לינק ישיר 

ירוחם,
אין כאן שום שימוש בתג, אני היחיד שהגדיר את הלומד כת"ח (בצדק או שלא) בהודעה זה לא מוזכר.
בכל מקרה הסכמי שותפות בסגנון יששכר וזבולון הם דבר שהיה נפוץ ברות מתפוצות ישראל, 
לא שאני חושב שזה ישתיק את מי שעיקר השתדלותו הוא לקטרג כבגון אלו, אבל האמת צריכה להאמר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 00:50 לינק ישיר 

כל העולם ניזון בשביל חנינא בני, וחנינא בני די לו בקב חרובין מערב שבת לערב שבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 10:03 לינק ישיר 

.

רק כדי להבהיר:

אין לי שום התנגדות להסכמי יששכר וזבולון הנעשים מרצון בין הצדדים.

יש בי התנגדות עזה לניסוח הממוסחר הבוטה של המודעה, ולעוד כמה וכמה תופעות חברתיות הבאות לידי ביטוי בנוסח, בעיצוב הגרפי, בבחירת התמונות ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 12:12 לינק ישיר 

אמש. בטוחני שישנן נשים הרוצות ללמוד תורה ובמקום זה עושות כסף - כי הבעל לומד??):..- אולי תפתחי עמותה דומה לנשים עיסקת ברוריה או משהו דומה. אני מוסיף לשער שגברים רבים היו רוצים ללמוד בסגנון נשי ואין להם את זה, גם הם יוכלו להוסיף ״השתדלוס״ דרך העמותה ובא לציון גואלת. לא התכוונתי לקנטר רק לעודד אותך שלא תתייאשי יום יבוא וגם נשים יזכו לעשות מסחרה מלימוד תורה כמו שנאמר כי טוב סחרה מכל סחורה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 12:20 לינק ישיר 

ה הסכמי שותפות בסגנון יששכר וזבולון הם דבר שהיה נפוץ ברות מתפוצות ישראל,

אם היה? אז זה היה בין בודדים, ולא בין שבטים או קהילות. הסיפור והרעיון יפים. מעולם לא יושמו הלכה למעשה, רק הציונים והמדינה הפכה את הסטייה הזו לאפשרית.

מעולם לא היתה בעם ישראל קהילת לומדים כמו היום! היו ישיבות - מעטים מאד יחסית- בפולין היו 3500000 יהודים, היו בה פחות מ300 בחורי ישיבה לומדים.
בליטא!!!! לא היו יותר מ200 בחורים, בכל הישיבות יחד. את זאת סיפר לי הרב כהנאמן- מיסד ישיבת פונוביץ
בדיס אינפורמציה שמלעיטים אותנו, הם מה שקרים הקדושים.

מ
מאגדות אדיאיות לא בונים הלכה. ראה פרוש משניות של הרמבם על אבות פ' ד.  ד"ה המשתמש בתגא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 13:37 לינק ישיר 

לי דוקא מודעת לוח קטנטנה גרמה לעצב עמוק. הכותרת היתה, מחיר מציאה! אברך מעונין בהסכם יששכר וזבולון.... 

כנראה כמו בכל שוק משוכלל, כשההיצע גובר על הביקוש, המחירים יורדים. אני מקוה שהאיכות לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 13:40 לינק ישיר 

[פי,

אני לא יודעת מה זה "ללמוד בסגנון נשי", אבל אם זה טוב לפרנסה, אין לי התנגדות...

מ80,

אני לא בטוחה שהתכוונת לכך, אבל הציטוט שהבאת מחזק דווקא את ידי המתנגדים למודעה הנ"ל - מי שמסתפק בקב חרובים, לא נזקק לתרומות של אחרים (מה גם שחנינא המדובר לא נחשב כת"ח דווקא, אלא כחסיד וד"ל ואכמ"ל).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 18:30 לינק ישיר 

ירוחם ואמשלום,

האגדה על רבי חנינא מלמדת אותנו מהי המדה הנכונה של תלמוד תורה לשמה. ואמר רבן גמליאל בנו של רבי יהודה הנשיא: כל תורה שאין עמה מלאכה, סופה בטלה וגוררת עוון. דרכם של חז"ל היתה לאהוב את המלאכה ולשנוא את הרבנות. באשר להסכמי יששכר וזבולון, זו התחייבות הדדית לחיבור תורה ומלאכה בה כל אחד מהצדדים רוצה ומתחייב או ללמוד תורה עבור שניהם או להתפרנס ולפרנס ממלאכה למען שניהם. דרך כזו מועילה רק אם לומד התורה מבין שזה המפרנס אותו שקול לו מבחינה רוחנית ורק אם המפרנס באמת מעריך את ייחודם של ת"ח שתורתם אמנותם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 19:32 לינק ישיר 

מ
הגמרא בברכות כ'ח מספרת, על בית מדרשו של רבנן גמליאל- שהשומר מנע את כניסתו, של מי שאין תוכו כברו.. כבר שואל העולם- האם לאותו שומר בית המדרש היתה רוח הקודש- לדעת מי  תוכו כבברו.??

התשובה היא כמובן שלא. אז איך בכל זאת ידע?
 -הוא לא נתן לאף אחד להכנס לבית המדרש. אבל מי שרצה- נכנס. מצא תחבולות להכנס. טיפס על הגג, בשלג.  התפלח- כל מי שרצה ללמוד למד.
כל אלו שבאו לבית המדרש כי נפשה חשקה באמת בתורה היה בפנים. אבל האברכים שבאו לבית המדרש בגלל האבא השווער או הסביבה- לא נכנס.
כמה יפה -מסכמת הגמרא שם את מה שקרה לאחר סילוקו של השומר, כבית המדרש פתח את שעריו לכולם, אומרת הגמרא- שהתוספו לבית המדרש הרבה ספסלים.
ספסלים -לא לומדים, לפני כן מי שרצה ללמוד לא היה צריך ספסל לשבת, שישב על הארץ, מקום  וצורת ישיבתו היתה שולית.  מה שאין כן היתר החדשים הכויילניקים המקצוענים.

הם לומדים- כך דרכה של תורה - פת במילעך תאכל- מים עם סירוף תשתה וכו      על הארץ-  תישן-  תחליף את ה,ת- ב,פ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 20:13 לינק ישיר 

ירוחם,

עד לימי רבן גמיליאל הזקן היו לומדים תורה בעמידה, ורק משנחלקו ההדורות, החלו ללמוד תורה בישיבה.
ירושלמי. וכמה ספסלים היו שם? רבי יעקב בר סיסי אמר: שמונים ספסלים היו שם של תלמידי חכמים חוץ מן העומדים לאחורי הגדר. רבי יוסי ב"ר אבון אמר: שלש מאות היו שם של תלמידי חכמים חוץ מן העומדים לאחורי הגדר. נמצאנו למדים כי אלה שעמדו לאחורי הגדר, הם אלה שחשקו יותר מכולם בתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אין מלים בפי: הסכם ייששכר וזבולון או גיוס כספי שווא?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.