בית פורומים עצור כאן חושבים

אילו הייתי בסנהדרין - המוסר המתקדם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/2/2012 12:29 לינק ישיר 

לומדת את עוד פעם חוזרת לזה שהדור ההוא לא היה מפותח ברברי ואנחנו נתקענו עם תורה
שלא מתאימה ל"דור הנאור והמתקדם" שלנו.
ועל זה אני שואל מנין לך שהם היו לא מפותחים ואנחנו כן?
דווקא ב"דור המפותח" שלנו התחוללו כמה מהזוועות היותר גדולות שהיו אי פעם
ורק עכשיו מתחולל טבח עם בסוריה וחוץ מכמה צקצוקי לשון באו"ם לא נעשה דבר.
אז מהיכן אתם לוקחים את הסטראוטיפים האלה?
וכמו שכתבתי התורה באה לאיים להפחיד
כן בן סורר ומורה זה דבר חמור ומגיע לו סקילה וכן אשה נואפת חייבת מיתה וכן הלאה וכן הלאה.
אבל כבר בימי משה התורה שבעל פה באה למתן.
יש את מה שהיה מגיע לפי שורת הדין ולהראות את חומרת הדברים אבל אידיאל לחוד
ומציאות לחוד.

תוקן על ידי דייר ב- 22/02/2012 12:30:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2012 12:46 לינק ישיר 

לבעל - תודה,
המקור השני, על השלמות וההשתלמות, אליו התכוונתי
הוא בעצם אומר שם שבהוויה האלוקית יש את שני הדברים יחד
גם את השלמות שאינה מתפתחת
אבל היות שהתקדמות היא חלק משלמות, אז יש בהויה הזו משהו שכן מתפתח
ושאנחנו יכולים לתרום לו
כללו של דבר, בלשוננו, ניתן לומר שיש גם בהוויה האלוקית איזו שהיא התפתחות לאורך הדורות,
לא כך?

(יש לנו מכר לא מאמין כלל, שנוהג לומר: אני ושכמותי דווקא מאפשרי אמונה אנו. כי ככל שאלוקים הוא יותר 'כלום', כך תוכלו להעמיס עליו עוד ועוד דברים. מתפתח, לא מתפתח, טוב, רע, גומל שכר, מעניש, לא מעניש, אוהב. מייסר, בוחר, מעדיף, לא שיפוטי, שופט כל הארץ, מרחם, האומר שוותרן יוותרו בני מעיו, סלחן, מדקדק בדין, בשמים, בארץ, ענו, גאה, רחוק, קרוב, חס על כל נברא, מצווה להפלות לרעה גויים, נגלה בחלום, בהקיץ, לא נגלה, מדבר עם בנ"א, לא מדבר, מתפלל למשהו נעלם - 'מי ייתן והיה לבבם זה', שומע תפילה ונענה, שומע ועושה ההפך, לו הארץ ומלואה, רוצה בהמות על מזבחו, וכך הלאה . כמה שפחות מאמינים בו, ככה אפשר לייחס לו יותר דברים מוזרים ונוגדים. עד כאן דברי המכר.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2012 13:59 לינק ישיר 

לומדת
יש דבר כזה, לא מאמין כלל, היכן הפינטאלע ייד? (מקווה שאייתתי נכון)

לגבי ההתפתחות , צריך עוד לחשוב כי לכאורה יש כאן איזו סתירה.
לגבי סתירות, ידועים דברי הרמב"ם על הנמנעות ויש גם תשובת רשב"א שאיני זוכר כעת את מקומה.

ונחזור למכר
היה לי פעם חבר לעבודה, לא דתי, שהתנדב במד"א וכו' והוא היה טוען שהוא עושה מצוות לשמן, מה שאין כן אנחנו שעושים מצוות בשביל עולם הבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2012 14:44 לינק ישיר 

אכן, יש איזו סתירה פנימית, אבל גם בנפש שלנו יש סתירות שחיות זו לצד זו בשלום, (שלא כמובעולם חומרי שזה בלתי אפשרי), אז אולי היות שנבראנו בצלם - זה נכון גם לגבי השם. וצריך עוד עיון אכן.
תודה.

חברך אמר דבר לא מופרך כלל.
אפילו אם לא למען עוה"ב (נראה לי שמזה ומפחד הגיהנום די השתחררתי, ואיני יחידה) אז יש לנו הרבה שיקולים אחרים, מה שקוראים כאן דת השכונה, ואני קוראת דת השכונה מועשרת. ולכן נדמה לי שחשוב, לשמור על חיבור שלנו ליפה ולטוב ולנכון, לא רק בתוך מערכת המצוות. גם חיבור אישיותי-נשמתי-מאמצי (צ' בחיריק)  שלנו. שהרי זו בעצם תכליתן. (לכאורה. מקווה ככה.)

ולענין הנקודה היהודית, נכון. היא אכן נמצאת. ומאירה. עצם זה שציטטתי אותו, אומר שיש בהחלט את מי ואת מה לצטט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2012 15:30 לינק ישיר 

אני חושב שאכן הרעיון על התפתחות המוסר יכול להלקח מהאלוהים בעצמו אם בתורה הוא איים על כל מיני אנשים שהוא יהרוג אותם והוא בסוף לא הורג אותם מדוע אנחנו צריכים להחמיר יותר ממנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2012 00:09 לינק ישיר 

הייתי רוצה לציין כאן שחז"ל ידעו לכנות בית דין שהורג(ת) יותר מפעם בשבעים שנה  כבי"ד קטלנית.
ועוד, היחס כלפי הריגה חוקתית משתנה מעת לעית אף בימינו המודרנים. 

תוקן על ידי BadBerry ב- 02/03/2012 00:11:53

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אילו הייתי בסנהדרין - המוסר המתקדם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.