בית פורומים עולם ההלכה של הציבור החרדי

התאבדות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/3/2012 16:28 לינק ישיר 
התאבדות

שלום, לא מצאתי פורום בענייני הלכה ולכן אודה אם תענו לי כאן אני במצוקה, יש לי 2 שאלות לפני עזיבתי שאלה ראשונה האם את כל המתאבדים קוברים מחוץ לחלקה או האם יש מקרים בהם עושים קבורה רגילה שאלתי השנייה האם לאחר מות מתאבד, האם כל הדברים שעושים כאן בשביל המת לעילוי נשמתו , האם זה עוזר לו בעולם הבעולם הבא? למרות שדינו חמור?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2012 17:08 לינק ישיר 

תלוי איזה רב שואלים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/3/2012 17:11 לינק ישיר 

לכן שאלתי אם אפשר להחליף רב

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/3/2012 21:00 לינק ישיר 

היי שיר,

קראתי את מה שכתבת ונשמע שיש לך הרבה שאלות לגבי חיים ומוות ביחד, הרבה שאלות לגבי עצמך כשהעיקרית מביניהן היא מה יקרה איתך אם תחליטי להיפרד מהחיים..
אני לא מתיימרת להבין מה הדברים שהביאו למצב של "די" או להחלטה שלך לעזוב את החיים.. כי מה שחשוב לי הוא זה שאת רוצה למות ומצד שני גם פוחדת.. הבנתי שאת חוששת ללכת כנגד מה שרשום בהלכה וממה שצפוי לבוא אחרי המוות, שאת תוהה אם האנשים שבחייך, והקב"ה, יוכלו לסלוח או לכפר על מעשה כמו התאבדות.. והרגשתי שאת ענווה אל מול ההלכה ואל מול הפחד, בגלל שלמרות שאת מיואשת ורוצה למות נשמע שאת עדיין מחפשת למצוא, האם יש דרך שתהיה פחות הרסנית..
שיר, אני מזמינה אותך אלינו לסה"ר (סיוע והקשבה ברשת) לצ'אט אישי יחד עם מתנדב או מתנדבת מתשע עד חצות.. אנחנו אמנם לא נוכל לענות בנושא ההלכה אבל עם זאת, נוכל להיות שם להקשיב וננסה להבין את הרצון שלך למות ואת הדברים שמייאשים אותך.. יש לנו גם פורום שבו נמצאים אנשים שהרגישו ועדיין לפעמים מרגישים במצב אולי דומה, כך שאולי תוכלי להזדהות ולדבר איתם..

מחכה לראותך,

בחום,

מתנדבת סה"ר

http://www.sahar.org.il/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2014 12:14 לינק ישיר 

במחינה הלכתית, יש תשובה של הרב עובדיה יוסף [יביע אומר] שפוטר את המתאבד מהגדרה של 'חמור'. אבל זה כמובן רק בעולם הזה.
כל עוד יש אמונה חזקה בבורא ובתורה, אין שום הגיון להתאבדות, אם כי לפעמים זה בהחלט קורץ!
כדאי לחשוב, במידה ומאמינים בכ"ז בתמימות, על העולם הבא, ומה הטעם להתאבד אם תמיד אנו ברשות האל. וכו'.
וגם, לפעמים עובר הזמן ונהיה פחות גרוע/משעמם. ואז יוצאים ידי חובת כולם

נ"ב. אני לא פוטר את השאלה האם רצון להתאבד לא עשוי להביא לשאלות על האמונה עצמה, כי הפורום עוסק בהלכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2023 20:17 לינק ישיר 

תתחילו לבשר לאנשים על עבודה ומחיה , עבודה מהבית - www.avoda-mehabait.co.il/

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עולם ההלכה של הציבור החרדי > התאבדות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext