|
|
| נשלח ב-5/3/2012 22:49 |
|
| |
גם אני בעד להשאיר את השם. אני גם חושב שהשם לא סתמי כי בעיני הדבר היותר חמור שהחברה החרדית עשתה לנו היא השלטון על המחשבות היינו שאין לנו אפשרות לשוחח עם ידידינו על מחשבותינו ודעותינו מבלי להיות מנודים ולכן עיקר המקום הזה בא לאפשר את הזכות האלמנטרית של חירות המחשבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2012 23:59 |
|
| |
מותג מצליח לא משנים
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 01:58 |
|
| |
קפצתי לגיחה קצרה, ואף אני הק' מצטרף לדעת המצדדים בהשארת השם על כנו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 02:43 |
|
| |
סיפור יפה:
לא מזמן בהיותי בארץ, בשבת ניגש אלי תלמיד חכם מוכר מאוד בקהילה ושאל אותי מה הפשט באבן עזרא שאומר הרבה פעמים בפירושו "מושך עצמו ואחר עמו"
אני הטיפש במקום לתת לו דוגמא מהמקרא עצמו, אז בטבעיות (מתוך הרגל) אמרתי לו כך,
עצור כאן, כאן חושבים, המילה "כאן" קוראים פעמים = מושך עצמו ואחר עמו,
וההוא מופתע ושואל אותי מהההההה אתה גם מכיר את עצכ"ח ????????
לעצם העניין:
כל זמן שאוסם לא מצליח להחליף את השקית הקלסי של הבמבה שלהם, (וניסוי הרבה פעמים להחליף) אז כנראה לא כדאי להחליף משהו מושרש כבר בציבור,
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 06:18 |
|
| |
לא רואה שום סיבה לשנות את השם, ויש הרבה סיבות טובות להשאירו שכבר ציינו לפני. כמובן שאם יוצע איזה שם חלופי שממש יפיל אותי מהכיסא אולי אשנה את דעתי, אבל בינתיים לא הוצע שום שם כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 13:48 |
|
| |
היות שזכינו להסכמה נדירה כל כך בפורום, עד שגם מיימוני המנהל הסכים לכך [ולא עוד אלא שטען שלא הוא זה שחתום למעלה בשם מיימוני אם כן יש כאן תיק של גניבת זהות, וצריך לפתוח וועדת חקירה שתחקור את וועדת החקירה הקודמת על מסקנות וועדת החקירה השלישית שתחקור את הוועדה של הכנסת שתחקור את התנהגות המשטרה שתחקור את הנהלת הפורום איך הניחה לדבר כזה לקרות, כנהוג במדינתינו הנפלאה. (הציונים ימ"ש!)] שמתי אל לבי לחקור מה עלה על דעתו של פותח אשכול, ולמה ירצה לשנות השם. תחלה חשבתי שזה קונספירציה של ווטו וחבירו פותחי הפורום, שכן הפורום הלך הרבה רחוק ממה שחשבו, ועכשו הם כבר רוצים להחזיר את הפקק לבקבוק, ובלית ברירה משזה לא התאפשר התפשרו על נסיון לשינוי השם. אמנם עיינתי בדבר היטב והסקתי שזה קונספרציה של המן הרשע האנליטי, הסבור ששינוי המאפיינים של הדבר משנה כבר את העצם [שלא קיים בכלל] וממילא משהמאפיינים של הפורום השתנו סבורים הם שיש לשנות גם את השם, שהרי אין השם אלא קוננבנצייה של השפה לסמן את המושגים בקלות. ועל כל היהודים להקהל ולעמוד על נפשם [כי גם לכלל יש מציאות אונטולוגית ואיננו רק אוסף הפרטים] לזעוק גיוואלד ! ולא להרשות לקונספירציה הארורה הזאת לקרות. ולנצח נצחים יישאר שם הפורום עצור כאן חושבים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 14:06 |
|
| |
יהיאור מדוע לא יבוא פורים פעמיים בשבוע?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 14:11 |
|
| |
מנא לך שזה לא בא, אתה דחית אותו...
ובכלל, לא ברור מה זה שפורים יבא פעמיים בשבוע. הרי אם פורים תחול בחנוכה למשל, האם נכון יהיה לקרוא לה פורים, הרי זה יהיה מושג אחר, ולכן מעצם ההגדרה הטאוטולוגית פורים לא יכול להיות בשום יום פרט לפורים.
אלא שכמובן לבעלי הדעה הסינתטית פורים אכן יכול לבא גם כשאינו פורים, אע"פ שזה סתירה במושגים, ועל דא אמרו עד דלא ידע כו'
ונמסר לי בסוד סודות מאא"ז הק' זיעועכי"א, שאכן היו פעם יהודים נעלים וגבוהים שקיימו את עד דלא ידע פעמיים וי"א שבעה פעמים בשבוע. ירידת הדורות, מה לעשות..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 14:20 |
|
| |
ושכחתי לציין שככל הנראה יש טעות בכותרת האשכול "לכל פורום יש שם" וצ"ל "לכל פורים יש שם". ולפלא שאף אחד מחכמי אתרא קדישא הדין לא הבחין בכך. ואולי בגודל מדרגתם לא הבחינו בין וי"ו ליו"ד [שז"ס וי"ו קטיעא דשלום וד"ל]
ורזא דמילתא, כי פורום/פורים כולו בחינת שמות הקדושים. [לדעת המקובלים, ולדעת מיימוני שמות שאינם קדושים] ו ד"ב כי אין מגלים יותר בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 14:26 |
|
| |
אבל ברגע שלכל פורים יש שם אזי שום פורים כבר אינו פורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 14:37 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | אבל ברגע שלכל פורים יש שם אזי שום פורים כבר אינו פורים. |
|
מי שאכל שום יחזור ויאכל שום? אתמהה? הרי פשוט וברור שאין שום קשר בין שם הקדוש פורים לסתם שם שנקבע על ידי שום אדם. וממילא אפילו אם לכל פורים יהיה שם, לא ישתווה כלל וכלל לשם האמיתי של הפורים הקדוש האמיתי. ואפילו יהיה לשניהם שמות שווים, הישתווה השם עם השם? הרי שם השם נקרא על השם הקדוש האמיתי!
[לקריאה נוספת: שמות והכרח- סול קריפקה]
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 14:50 |
|
| |
בס"ד נוראות נפלאתי על בעלי אתרא הדין שהלכו אחרי שרירות לבם ושלחו ידם הארוכה להגיה בספרים מסברא ולא שתו לבם לאזהרתם החריפה של הראשונים כמלאכים שלא להגיה כלום בספרים מסברא. ושינו את הכותרת מפורום לפורים, והיעלה על הדת לדור של יתמי דיתמי דיתמי דיתמי לעשות כזאת, ולאן הדרדרנו, הרי כבר צווח זקן מורינו הרה"ג החזו"א על מה שיוכל לצאת מהנהגה כזאת. ומי יעמוד בעדנו עכשו!
ואין זה אלא שהושפעו רח"ל מהחוקרים של האוניברסיטא שר"י, ולא שתו לבם דדווקא אליבא דהחוקרים יש ערך מחקרי שלא לשנות את השם, שהרי עכשו לא יוכלו להבין את ההגהה החשובה שהוגהה לעיל, והרי למדנו באנויברסיטא שהנוסח הקשה היא הנכונה,
ומהפלא איך לא שתו לבם, הרי הפורום הזה הוקם ע"י תלמידי האי גברא רבה רבי גדליה נשמתו עדן, ובעלעלי באשכול ההספד שהספידו לו כאן מצאתי שני מקורות מפורים להתנגדותו למעשה נבזה כזאת. א' נרשם שם שהתנגד לשינוי השם לחולה סתם כך "ככספומט" [זה היה לשונו הקדושה, וצ"ע אם מקורו בעברית עתיקה או בארמית או בפרסית, ואולי מואדיב יעזור לו בכך] וממילא אף את"ל שהאשכול הוא חולה שיש בו סכנה עדיין לשיטתיה דרביה איך עשו כדבר הזה. שנית מצינו שהתנגד לגדולת אדוננו הגאון החסיד [לא נפרט את שמו מפני הכבוד] שהגיה בספרים מסברא וטען שהיה בכחו לתרץ את ההגהות הקודמות.
ועל כל אלה, איך לא שתו לבם להנרמז בסוגרייים [ואא"א להאריך כאן מפני המיימוניזים מחשש שיכפרו וליעגו ] שגם בגירסא המקורית וגם בתיקון המוצע ישנם סודות רמים כגובה השמים השביעי וכעומק הגלגל העשירי ואתו בעלי הפשט לא ידעו מימינם ושמאלם והלכו להגיה בלי לשאול בעצת זקנים מהם..
היה נכון להאריך עוד, אך חוששני שדבר שאינו נשמע הוא, ושנינו הקורא ולא השמיע לאזנו לא יצא, כ"ש לאזן חברו, לכן אשים קנצי למילים ואצא ידי חובת מחאה כאן.
הכו"ח בצערייך ירושלים, בוכה ונאנח על עלבון התורה והיראה, הקטן יהיאור.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 16:03 |
|
| |
יהי אור
מלוא חופנים איקונים ירוקים
ואם זה כך לפני מצות שתיה, מה יהיה אחר כך!
|
|
|
|