בית פורומים עצור כאן חושבים

גדולי התורה של עצכ"ח - מי הם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/4/2012 21:24 לינק ישיר 

למאי נפקא מיני? ר' ישראל מסאלנט כתב יראה אדם את התועלת שבמעשיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2012 23:42 לינק ישיר 

מיימוני, הייתי רוצה לסגור את האשכול הזה. כיוון שכבר הודעת שהוא סגור. תיכננתי לפתוח אשכול חדש, ועכשיו שפתחת את זה, איני יכול עפ"י החוקים לפתוח את החדש. לכן אשמח אם תסגור את זה ותאפשר לי לפתוח אשכול חדש בנושא אחר ומעניין יותר ופרקטי גם יותר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2012 23:45 לינק ישיר 

קצת על הגאון רבי שלמה פישר שליט"א:

הרב הוא חכם ירושלמי, אחיו הצעיר של הג"ר ישראל יעקב פישר זצ"ל, ראב"ד העדה החרדית.
ת"ח עצמאי, לא קשור לפוליטיקה כלל, בעל דעות מקוריות, אינו חושש מאדם ואומר את עמדותיו שלעיתים אינן פופולריות (יתכן שלכן הוא גם לא 'מקובל' בציבור).
הרב הוא בעל אופקים רחבים מאוד הן במדעי הפילוסופיה והן במדעים המדוייקים.

הרב שבימים אלו מגיע לגבורות, עד היום עוזב את ביתו ביום א' וחוזר ביום ה', הוא לומד בישיבת איתרי בירושלים שם הוא מסתפק בקיתון צר הממוקם בפנימיית התלמידים. הקיתון מורכב משני חדרים, הפנימי לשינה ובו מיטת פנימייה ומיחם מים חמים, כסא המוצב ליד מיטתו ועליו ערימת ספרים 'חיצוניים'. החיצוני הוא חדר מלא ספרים בו לומד הרב עם חברותות מתחלפות כשהוא שעון על עמודו.

עמלו של הרב בתורה הוא לא יאומן והתמדתו לא תשוער בימינו כלל. כאחד מן הקדמונים עומד הוא לפני קונו ביושר ובנקיות דעת, ומסביר פניו לכל דורש.

סיפר לי אחד מן האנשים שהיו קרובים אליו בעבר על פרישותו הנפלאה שכשהביאו לו לחם עם מרגרינה היה אוכל הלחם והמרגרינה היה אוכל עם כפית שלא לטרוח במריחתה על הפרוסה. וכשהרופא אמר לו לאכול קקאו לצורך בריאותו לקח כף קקאו כפי שהיא ובלעה.

בזכות מסירותה של הרבנית תחי' אינו יודע צורת מטבע, ואפי' בפורים כשבאים לקושש אצלו מתנות לאביונים שולח לרבנית באשר אין הוא מחזיק אצלו כסף ואינו יודע מענייני הכספים כלום.

באמתחתי סיפורים נוספים הממחישים את שקיעותו והתמדתו בתורה אבל מכיון שאין אשכול זה עניינו דמותו של מו"ר אקצר, ואקווה שבשורות מעטות אלו שרטטתי קצת קווים לדמותו לבאר מה מצאתי באיש אלוהים זה, ולבאר מדוע דומה הרב למלאך ה' צבאות שראוי לקבל תורה מפיהו.

מבקש טוב, אם אדם היודע לצטט על פה תוספותים בכל הש"ס ובקי במכמניו כאחד הקדמונים ואשר לשני התנאים השניים ודאי הוא עונה וכדכתבתי, הרי לך איש המעלה ואחד מחכמי דורנו אשר מוכתר בכל מידה טובה, צניעות, ענוה, הסתפקות במועט, התרחקות מהתענוגות לצד היותו חכם עצום ולמדן נפלא בכל חלקי ומקצועות התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2012 00:51 לינק ישיר 

הרב זלמן נחמיה גולדברג.

על אף שלא זכיתי להכירו מקרוב, וללמוד מהליכותיו, מ"מ הדמות שמצטיירת ע"פ הפסקים ומסלול חייו היא של ת"ח עצום, ידיו רב לו בכח דהיתרא, ויחד עם זאת מקובל על המיינסטרים החרדי, לא עושה בדווקא (בשונה מהגר"י רוזנטל זצ"ל, למשל). מתחשב בפסקיו ברוח ציבורית ופוליטית. מקיים מה שנאמר "תהיה חכם, אל תהיה צודק". ממש שילוב מדהים של עובד ה', ת"ח גדול. עניו ושפל רוח. ממש טוב לשמים וטוב לבריות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2012 00:55 לינק ישיר 

רובי
קבל אייקון חיובי.

שכחת לכתוב - חתנו של הגרש"ז אויערבאך.

אגב, הוא ישב בביה"ד יחד עם הגר"ש פישר ואני יודע שההערכה ההדדית ביניהם גדולה.

אני קורא לאלו: הגדולים ה'אלטרנטיביים'.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גדולי התורה של עצכ"ח - מי הם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.