|
|
| נשלח ב-3/5/2012 00:37 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | מקס,
הספרות שנותרה מכל הדורות, גם בישראל וגם באומות העולם, עברה מסננים של צנזורה, שכחה, ביקורת, העדפות, ונסיבות. אם לומדים את הדברים קצת יותר לעומק, מגלים שהיחס של כל דור לספרות של קודמיו משתנה.
לעתים ספרים שהורו את הדרך לרבים נשתכחו, לעתים ספרים שנחשבו לבינוניים בתקופתם הפכו לנכסי צאן ברזל בדורות הבאים, לעתים פירושים עיקריים הפכו לטפלים או להיפך, לעתים ספרים עברו הגהות ושינויי תוכן, ופעמים רבות גרסאות משובשות נתקבעו ונתקבלו במהלך הדורות כמקורות אותנטים. השפע הקיים כיום בחנויות הספרים ובאינטרנט עוזר, אולם איננו תחליף ליגיעה וללימוד בעיון.
|
|
נכון מאוד,
אבל בלי קשר אין היום אדם רציני שיטען שיש דעה והשקפה יחידה,
באו נאמר בשום תחום אין דעה אחידה,
ומשום כך זה הסכנה הגדולה לכת ההשקפה המנסה בכל כוחה לטעון שההשקפה היא מסיני ויש כביכול דעת תורה,
אני כבר לא מדבר על זה שכל הזמנים ניסוי כל סוגי הקהילות לטעון כך, הקבלסטים ייטען שהם מסיני, הרציונאלים יטען שהם מסיני, הקנאי יטען שהם מסיני
כל אלה יכלו לטעון כך אך ורק בגלל שלההמון לא היית גישה רצינית לספרות,
היום המצב אחר לגמרי, וזה טענתי באשכול הזה, ואני חושב שאני צודק,
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2012 00:50 |
|
| |
מקס,
לענ"ד דעת תורה אחת היתה רק אצל משה רבינו ויהושע בן-נון ושמואל ושלמה. מתקופת אנשי כנסת הגדולה ואילך דעת תורה תלויה בכל חכמי הדור. אומרת הגמרא שבדורות האחרונים האמת נעדרת, נעשית עדרים עדרים והולכת לה. מחד יש שאיפה לשוב לאמת אחת כפי שהיה בתקופת הנבואה, ומאידך מאחר שכל בית מדרש, או כל זרם, סבור שהאמת נמצאת רק אצלו, האמת נעדרת. מהבחינה הזאת אתה צודק.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2012 09:35 |
|
| |
כתבתי קודם מה אני רוצה. אם אתה רוצה להבין קרא בעצמך.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2012 14:21 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | כתבתי קודם מה אני רוצה.
אם אתה רוצה להבין קרא בעצמך. |
|
לקשה הבנה כמוני אולי תעשה חסד ותסביר שוב מה אתה רוצה,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2012 15:17 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | |
וחבל שאינך מבין כלום בקבלה, אבל זה נושא אחר.
|
|
תראה שופתי היקר,
אין לי שום עניין ח"ו לזלזל בקבלה, בעיני היא עוד דעות אייך להסתכל על היקום וכו' ויש שם הרבה מאוד תובנות חזקות ויפות,
יש לי בעיה עם כל מי שטוען שדעותיו הם משמים\מסיני ואין לערר ולשאול ולבדוק ולחקור,
וכמובן הבעיה העיקרית היא בכך שהם טוענים בתוקף שיש להם את כל התשובות ולא צריך יותר ללמוד ולעמיק לשאול ולחקור,
טעניתי רלוונטי אפי' לגבי המדע המודרנית,
כל סוג טענה שכביכול יש לי את הידיעה האבסולוטית, משתקת את רוח (התובנות המתפתחות בכל דור) האנושות,
ורוח האנושות היא היא ההתגלות האלוקית בעולם, ברגע ששיתקנו את הרוח האנושית אז לעולם לא נגיע לאלוקים,
ולכן אם הקבלה (ושאר תובנות האנושות בכל ההיסטוריה) על כל חלוקיה היו מציעים תובנות תיאוריות לההמון לבדיקה ?!
אז להפך הקבלה תרמה הרבה, ולכן כדאי לכל חכם ללמוד באמת את תובנות הקבלסטים על כל שיטותיה,
אבל ברגע שהפכו אותם מסיני\משמים, אז מה ההבדל בין שאר האלילות שהיו בכל הזמנים,
הרי רוב מלחמתם של חז"ל היית בדיוק מלחמתי, (בלי שום כוונה להתרברב)
חז"ל ביטלו את הנבואה, ואמרו תורה לא בשמים היא,
חז"ל נלחמו נגדד הצדוקים דוקא משום כך שהצדוקים הפכו את התורה\הטקסט עצמה לאלילות,
כלומר, אם ננסה על פי החשיבה של כת ההשקפה להבין מה רצו חז"ל מהצדוקים, לא נבין באמת מה רצו מהם,
הרי כל המחמיר (למשל לא תבערו אש ביום השבת) הוא יראי שמים, כל אדם צריך לרצות להיות מחמיר יותר,
עין תחת עין כפשוטו צריך לדרוש כל יראי שמים, ולא להתחכם עם פילפולים של חז"ל (ח"ו,)
אל כורחינו וברור לכל מעמיק בחז"ל שהם נלחמו דווקא נגד הפיכת הטקסט לאלילות\משמים במובן הילדותי שבדבר,
וכאן נגיע לעיקר טענתי באשכול הזה,
הספרות הרב שיש היום לכל בחור ואברך (לבת ואישה) שולל מהיסוד את הטענה של כל חסיד שוטה שיש תורה אחידה ותובנות אחידות ודעות אחידות,
אין שום תחום שאפשר לומר. שבזה הסכימו כל חכמי הדורות,
במילא בהלכה למעשה הדור הבא יינסה להפעיל את תבונתו הוא, את השכלתו הוא, את המוסר שלו,
אין יותר השתקת התבונה האישית, אין יותר השתקת השכל,
תבין את עומק העניין,
שאין ידיעה אחידה, אין יותר לשקר בשם שמים, הרי לא יכול להיות שמשמים מגיע כל הסתירות והמחלוקות שיש בכל תחום ביהדות ובאנושות,
את היסוד הזה (שאין תורה משמים במובן הילדותי שבדבר) יבין כל לומד הספרות שלנו,
אז מה שנשאר לו, 1, להיות מופקר כמו רוב צאצאי המשכילים של אז, 2, להפעיל את התבונה והשכל ולנסות להבין את עומק התורה הבסיסית שאין לה כלום עם כל הדעות החלוקות,
כלומר שהלל רצה להסביר את התורה לגוי על רגל אחת, הוא לא נכנס לדעות והשיטות, הוא פשוט נתן לו את הבסיס שעליהם אף אחד לא יחלוק,
ולכן, לדעתי החרדי לא יבחר את ההפקרות של צאצאי המשכילים של אז,
הוא יבחר בבסיס, ומשם הכל פתוח,
הבסיס הוא "האדם נברא יחידי" (לומר שכל העולם נברא בשבילו)
האדם מת בסוף במילא כל העומד למות כמת דמי, ולכן התשובה היחידי שיש לכך היא, זרעו האישי של האדם,
והיות שהחיים מעוברים אך ורק על ידי האדם והאישה אישית, (אין החיים יש מאין, ולכן כל החי בעצם קיומו הנצחי של החי הראשון, ולכן רק האדם שרוצה חיים נצחיים הוא הרלוונטי הנצרך בחברה, החברה מתחיל מהצורך באישה, ומכאן חוקי המשפחה, מרוב הזוגות נצרכים לחוקי חברה ומדינה\ועד בית, )
ולכן בעצם רק כך הם ממשיכים לחיות ולא מתים באמת,
יש עוד דבר אחד שהוא נצחי, תובנות האדם,
ולכן יש אדם שחיי חיי נצח בכך שהגה תובנות לאנושות לנצח, מכאן חשיבתו הגדולה של לימוד תורה כל החיים,
כלומר, יש שני דברים בסיסיים ואבסולוטים בחיי הלא מת, 1, זרעו לנצח 2, התובנות שלו לנצח,
ולכן בשניהם התורה וכל החכמים בכל הדורות רוא בהם את עיקר האדם,
1, עמלינו שהם הבנים, 2, לימוד תורה,
מה חבל שהנאור מחפש את הסיבה להמהפיכה המדעית בחמש מאות השנים האחרונות ולא מוצא את ידיו ורגליו,
הם לא מבינים שדווקא הלימוד חובה (חוק חינוך חובה) גרם למהפיכה המדעית,
וכידוע המהפיכה הגיע בסוף מתוך צניעות הדעת, כלומר הכפירה שבה בעקבות הלימוד, גרם לצניעות ולהכרה שאנו בורים של ממש, ואז התחילו לחקור ולבדוק הכל מחדש, ומכאן ההצלחה הגדולה של המדע והכלכלה,
שהאדם מכיר בחולשתו והוא הופך להיות עניו, אז יש אפשרות להחכים, לבדוק ולחקור ולשאול,
(אבל שהאדם גאוותן עם ביטחון עצמי גבוה. בו ובדעות רבותיו שכביכול ידעו את הכל, ויש תשובה לכל שאלה,
אז לעולם לא יבדוק ולא יחקור ולא ישאל,
ובכדי לשכנע אחרים בדעותיו הוא ירחיק את עדיו לשמים ואיים כל הזמן עם האלוקים וגן עדן וגהינם,)
לסיכום:
האדם ונצחותו האישית הם הבסיס, (ולכן בחר האלוקים באברהם מול איוב, כי ידעתיו למען יצווה את בניו ואתביתו אחריו לעשות צדק ומשפט)
החיי נצח מושגים אך ורק על ידי זרעו ועל ידי לימוד תורה וכמובן על ידי ארץ,
בלי ארץ אין נצחיות,
ולכן אמרו עם ישראל ותורה וארץ ישראל והאלוקים "חד הם"
שיהיה לכל אדם באנושות את הבסיס הזה, אז באמת נשיג את ראיתם של הנביאים "ותמלא הארץ דעה את השם"
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2012 16:24 |
|
| |
מקס, כתבתי שזו מהפכה שבגדול כבר שייכת לנחלת העבר , מה שנשאר כיום זה אבולוציה כתוצאה ממהפכת העבר הזו לכל היותר. כך שלקרוא לזה המהפכה של הדור הבא זו טעות בקריאת המפה. יש מבין ?
|
|
|
|
|