|
|
| נשלח ב-30/5/2012 11:57 |
|
| |
מזווית זו, אם כנים הדברים, כל נקודת המבט שונה. אנו עוברים מהלכות גרים להלכות מלחמה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2012 12:50 |
|
| |
[ נתקבל בתיבה האישית מהניק פרוטגורס:
"...תסלח לי, אבל מיימוני עושה לי עוול חמור! כדרכו בקודש, הוא מסתייג שהוא לא קרא את ההודעות וכו' וכו' אבל...
פגעתי במישהו בהודעות הללו? הייתי בוטה כלפי מישהו? עשיתי אאוטינג לאדם כלשהו?
נכון, נימקתי היטב, מכמה זויות, מדוע אין לעודד הגירה של מסתננים מוסלמים בארץ, ועל הדרך עשיתי דאחקות בהומור ובטעם על ההשקפה הטהורה של תל אביב. הרי הדאחקות והצחוקים על ההשקפה הטהורה של יתד נאמן, כמעט ואין אשכול שאינו מלא מזה, משובחים ותפלים, שלא לדבר על מצעדי הדאחקות על חשבון אלהים בכבודו ובעצמו, הכל מותר ולגיטימי כאן מלבד חלילה לערער את יסודות עיקרי האמונה של תל אביב. זה מעשה שאינו ראוי! זה לא ענייני! פשוט נמאס לי מהנחיתות האומללה של המנהלים כאן. מדובר, בחלקם לפחות, בפרמיטיבים וקנאים לכל עיקרי הרדיו וגדויילי ת"א וארגוני הנשים וההומואים. אינני מסוגל להמשיך לכתוב בפורום שכזה.
...קראתי הרגע את מאמרו של גיא בכור שהביא ירוחם לאשכול, מילה במילה ממה שטענתי בהודעותיי, כמעט נראה לי שהוא העתיק ממני. אבל מישהו שם ממנהלי המשנה חשש לפגיעה חמורה בהשקפה הטהורה של ההגמוניה התל אביבית". ]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2012 18:12 |
|
| |
[ספרן,
איני מבינה מדוע טרחת והבאת את דברי פרוטגורס. הוא רשאי לכתוב כאן כאוות נפשו. אף אחד לא כפה עליו "עזיבה", אני מניחה שאינו חסום ולכן מוזמן בכל עת לכתוב את דעתו כאן ממש, בלא צורך במתווכים. התנהלות כזו, של כתיבה באמצעות שליח, נראית לי הקטנה מעט ילדותית.]
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2012 18:19 |
|
| |
[ אמשלום,
אין צריך לפנים. אין בכך טירחה. אין צורך להתעמק מדי כשיהודי מבקש טובה ]
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2012 21:02 |
|
| |
ספרן, וכשגוי מבקש טובה?  וברצינות, דומני שאם הטענה היא כלפי הבעת עמדה רבנית עקרונית בדבר חמלה על נרדפים (בלי קשר ליישום קונקרטי כלשהו), אני מצטרף אליה. דומני שההסבר לכך שלא מובעת עמדה כזו הוא כפול: 1. הפחד שזה עלול להיות מיושם (כלומר שיחמירו טובא בעניין החמלה, כפי שנוטים לעשות כיום). תופעה רווחת היא שנטייה מופרזת של צד אחד גוררת הפרזה הפוכה של הצד השני. את זה אפשר לפתור אם מוסיפים לעמדה העקרונית הסתייגות במישור המעשי. 2. חוסר המוכנות להביע עמדות בנושאים מוסריים אוניברסליים. זה אכן הרגל מגונה. במגבלות הללו, לא ראיתי בין הכותבים כאן ויכוח בנקודה זו. נקודה שנייה היא התעללות באנשים, החובה לתת יחס אנושי וגינוי האלימות. אני מניח שכאן אין ויכוח ממשי. אז על מה הויכוח כאן? לכאורה מה שנשאר הוא רק המציאות: האם אכן המסתננים הם פליטים שנמצאו בסכנה או לא (או: כמה מהם כאלה)? מה הקיבולת שלנו כמדינה בעניין זה? אבל ויכוח על המציאות אין מקומו כאן. לכן איני מבין את מהלך האשכול הזה. אגב, אני לא חושב שהדיון בדבר עקביותם המוסרית של אנשי השמאל אינו רלוונטי לכאן. בהחלט אפשר להעיר לגביו (איני מביע כאן עמדה משלי על כך), שכן הוא משיק לדיון.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2012 22:51 |
|
| |
האשכול גולש לפוליטיקה ונראה שהדיון העיוני מוצה. מה גם שמספר הודעות שנמחקו היוו ניצן של תגרת שטיבל מצוייה. ע''כ ננעול את אשכול. באם למאן דהוא יש תובנה מבריקה בנידון, יואיל נא לכתוב לתיבתי האישית ואז נשקול באם יש מקום לפתוח מחדש את האשכול. חבל.
|
|
|
|
|