|
|
| נשלח ב-30/5/2012 13:16 |
|
| |
אני מסכים עם דעתו של אברהםהעברי, שאין כאן סיוע לעוברי עבירה. גם עניין הרייטינג לא רלוונטי, מכיוון שהוא איננו נקבע ע"ס המספר האמיתי של הצופים, אלא ע"ס מדגם של צופים שמודעים לכך, והסכימו להיות חלק מהמדגם. אם היית אחד מאלו, אז אולי היה עניין של סיוע לדבר עבירה. מלבד זאת, עוד טיעון מדוע אין כאן סיוע לעוברי עבירה היא שבישול לא כשר לא מגדיל את הרייטינג (ואולי אפילו מוריד)
צפיתי בפרק אחד של התכנית הנ"ל, ולמען האמת די התפעלתי מהכשרונות. מלבד זאת, הייתה ילדה אחת שלא השתמשה בתבלין מסויים "בגלל שכתוב שצריך לערבב עם חלב, אבל אני לא מבשלת בשר בחלב". הדבר יכל לעלות לה בהדחה, אבל עם מעט תושייה היא ניצלה. מזל שיש חלב קוקוס... (אני רק לא בטוח מה היה יותר: צופים שאמרו כל הכבוד, או צופים שגיחכו. רושם מסוים זה בטוח עשה).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2012 14:47 |
|
| |
נראה לי שמי שראה את התכנית ונהנה לא יכול לדון בסוגייה מדין נוגע בדבר
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2012 15:15 |
|
| |
| egrosss כתב: |  | | נראה לי שמי שראה את התכנית ונהנה לא יכול לדון בסוגייה מדין נוגע בדבר |
|
טוב, בסדר. אז אפשר למחוק את מה שאמרתי על התכנית הזו ולומר את אותם הדברים בדיוק על כל שאר תכניות הבישול שמעולם לא ציפתי בהם (או שזה גם מבטל את העובדה שבפועל צפייה של אדם שאיננו בקבוצת הביקורת לא מעלה את הרייטינג?).
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 07:06 |
|
| |
לא ראיתי את התכנית, אך לפי הכותבים כאן נחצה קו שלא היה עד היום,
בכל התכניות ובעיקר בכל כתבות האוכל בעתונים ראשיים נזהרו שלא
להביא מתכוני טרפה ומאכלות אסורות מכסימות חמאה עם אזהרת כשרות,
מכוון שכנראה אין תגובות מרשים לעצמם ללכת בדרכי העולם
מה שחשוב להזכיר שלפי כל הסקרים יש בארץ רוב ברור לשומרי כשרות
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 08:30 |
|
| |
ולהוסיף, אין כמעט חנויות מזון שאין להם כשרות (ואפילו על אקונומיקה...), ואם אדם רוצה לקנות לא כשר צריך לטרוח הרבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 09:12 |
|
| |
| yossiw כתב: |  | בכל התכניות ובעיקר בכל כתבות האוכל בעתונים ראשיים נזהרו שלא
להביא מתכוני טרפה ומאכלות אסורות
|
|
הצחקתני.
כבר היו תוכניות ריאלטי ישראליות שעל המשתתפים הוטלו משימות של אכילת מרק ג'וקים!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 11:35 |
|
| |
לאברהם אני חושב שנחצה קו אדום משום שכאן פונים אל ילדים וחלקם דתיים, ואין זה דומה למבוגר שיש לו סוג של בחרה חפשית, ילד נתון ללחצים חברתיים הרבה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2012 09:41 |
|
| |
| אברהםהעברי כתב: |  |
בכל התכניות ובעיקר בכל כתבות האוכל בעתונים ראשיים נזהרו שלא
להביא מתכוני טרפה ומאכלות אסורות
הצחקתני.
כבר היו תוכניות ריאלטי ישראליות שעל המשתתפים הוטלו משימות של אכילת מרק ג'וקים! |
|
נכון לא זכרתי אבל אני עוסק במדיה הכתובה וב"ה לא הגיע לכאן
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2012 11:07 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | | לכאורה יש שני נידונים: א. איסור הנאה מהבישול הטרף. איני יודע אם קיים כאן איסור כזה כאשר הנאה אינה מהאוכל עצמו (דומה מעט להנאה מהבטת ילד על מטוס הטס בשבת. יש לחלק כי כאן זו כוונת העבירה ובמטוס זו הנאה אגבית). ב. לפני עיור. וכאן צריך לדון אם השפעה אפסית של אדם אחד נחשבת בכלל (למעשה בכל מצוות המוטלות על הצבור קיימת הבעיה |
|
לא אסרה תורה נבלות וטרפות בהנאה,,
לפני עיור אין עוברים אלא בדומין לתרי עברי דנהרא ,,
|
|
|
|
|