| נשלח ב-10/6/2012 01:37 |
|
| |
יכולת העיסוק בנושאים עיוניים – גנטי?
חלק 1 מתוך 1 ההפרעה מדי פעם אנו מתבשרים על מחקרים שונים המוצאים את הקשר בין מידת הדתיות של האדם למצבים גנטיים שונים, או לתופעות נפשיות שונות. ברובם חסר המרכיב של התנאים ההתחלתיים, למשל: אדם שנוטה לתמימות, מאמין בכל מה שמוכרים לו, ולכן אם הוא נולד בחברה דתית הוא יגלה נטיה לדתיות, אבל אם הוא נולד בחברה אחרת הוא יגלה נטיה למה שמוכרים באותה חברה. (ובקיצור: A=A ולא עוד אלא שA גנטי ג"כ = A גנטי. ייתכן שבקרוב אעלה גרף המראה בבירור את הרעיון). בכל אופן ברצוני לדבר על נושא אחר, על הקשר בין הפרעת תקשורת לבין היכולת או חוסר היכולת לעסוק בשאלות עיוניות והשקפתיות. בתחום עיסוקי אני נפגש הרבה בתופעה של 'הפרעות תקשורת נרחבות', כאשר שתי ההפרעות העיקריות הן: ASD ו PDD, בתחום הפרעות התקשורת עדיין רב הנסתר על הגלוי, אבל הדעה המקובלת היא שמדובר בלקות גנטית. הטווח הכולל של ההפרעה נקרא בקיצור 'ספקטרום אוטיסטי', ובא אצל הלוקים בה ברמות שונות, החל מהפרעה שרק מומחים ירגישו בה, וכלה באוטיזם קיצוני השולל כל אפשרות של קשר עם האדם. אחוזי הלוקים בהפרעה זו עולים משנה לשנה, ובפרט בחברות מודרניות. כמדומני שהסיבה היא אבחון שיטתי יותר, (התופעה הוגדרה לראשונה בשנות ה40 של המאה ה20, ועד לרגעים אלו עדיין חלק מההגדרות שנויות במחלוקת, כיום הנטיה היא לאבחן כבר בגיל צעיר על סמך סימנים שבעבר לא היו מגדירים על פיהם אוטיזם). כפי שאסביר להלן, פרטים מהחברה הסובבת אותנו משתייכים לספקטרום האוטיסטי, והם חלק בלתי נפרד מהחברה. מהותה של הפרעת התקשורת היא: חוסר יכולת לזהות ולהבין את רגשותיו של האחר. חוסר יכולת זה הופך בהדרגה לחוסר ענין בזולת, עם היכולת לספק צרכים בצורה עצמאית, מאבד האוטיסט את הצורך והרצון ליצור קשר מכל סוג שהוא עם אחרים, לא לדבר (מלבד מקרה של מילוי צרכיו), לא להשתמש בהבעות ומחוות פנים, ולא לחלוק רגשות. האוטיסט שרוי בעולמו הפנימי וזה תחום הענין שלו, הוא מפתח לעצמו הרגלים ועיסוקים עם עצמו בלבד. והענין שלו בעולם מתבטא בדרך כלל בעיסוקים תבניתיים ומוגדרים. עם זאת, אין לראות את האוטיסט כטיפש, רבים מהאוטיסטים מחוננים בכשרונות נדירים, ונראה שההימנעות שלהם מעיסוקים מקובלים מאפשרת להם לפתח כשרון ולהתרכז בו. יש ביניהם ציירים, מוזיקאים, ובעיקר עוסקים במתמטיקה ובתבניות, עיסוק במחשבים, נוסחאות, אף ברמות מסובכות. סרט מפורסם מתאר אוטיסט שניחן באפשרות לפענח צפנים מתמטיים ברמות שהן ללא מתחרים. יתירה מכך, אין שום קנה מדה אובייקטיבי המגדיר את האוטיסט כלקוי, ואת שאר המין האנושי כתקינים. התכונה לרצות בקשר רגשי עם בני מינינו מסיבה לנו לפעמים עונג, אך אינה 'תקינה' יותר מאשר מי שאין לו תכונה זו, לאוטיסט יכול להיות טוב כאשר צרכיו ורצונותיו מתמלאים, העיסוק בתבניות גורם לו הנאה וסיפוק, וההבדל בינו לבינינו הוא רק שוני והבדל, אבל אין פער אינטלקטואלי עקרוני. (ייתכן אף שמבחינה אבולוציונית האוטיסט יהיה מוגדר כשורד ביותר מצבים, למרות שכמובן אין זה הנושא כאן).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 01:37 |
|
| |
חלק 2 מתוך 2 יכולת הלמידה של האוטיסט
בסרט הקלאסי 'איש הגשם', האוטיסט הבוגר נכנס לחדר השינה של אחיו בשעה שהלה מתעלס עם חברתו, נעמד מולם, ואף מחקה את הקולות שהם משמיעים. סצינה קלאסית של חוסר כל הבנה ורגישות, אפס עמידה בציפיות חברתיות. כאשר האח מנסה לבקש מ'איש הגשם' שיעזוב את החדר, למרבה ההפתעה הוא לא מוצא שום מלים בהם הוא יכול לנמק את בקשתו לאיש בוגר ושולט בשפת הדיבור. בדומה לדיאלוגים של לואיס קרול, הוא מגלה להפתעתו כי מי שלא מבין זאת באינטואיציה שלו, לא יבין בשום הגדרה לוגית. זה אישי? מעולה, זה אינטימי? כנ"ל, זה לא מתאים? למה, אני הרי אחיך, אתה מסתיר ממני משהו? ---לך תסביר לו משהו שיש לך בגנים ולו אין!
אמנם, דוקא מכיון שהאוטיסט הוא בעל יכולת למידה, ברמת העיקרון יש לו את היכולת להשתוות בהרבה מובנים לאדם סטנדרטי, במידה וסיטואציית החיים שלו מראה לו בגיל בו הוא מגבש את דפוסי החיים שענין חברתי יכול להביא אותו לנוחות, הוא לומד את ההתנהגות החברתית של סובביו, הוא אמנם מתחיל כחסר אינטואיציה המסייעת רבות בהבנת האחר, אך בדרך של ניסוי וטעיה ועוד דרכים טכניות אחרות הוא משתלב בחברה ברמה סבירה. הדבר ייתכן במקרה והאוטיסט משולב בכיתה רגילה בה הוא נדרש בתוקף לציית לכללים והתנהגויות, או במקרה שהוא מטופל באמצעים המודרניים הגורמים לו לגירויים והתניות (שיטת ABA). כמובן שכעומק (מה שאנו קוראים) ה'לקות' כך יקשה על האוטיסט להגיע למצב זה. אבל במקרים רבים אכן כך הוא.
מכיון שהאוטיזם מוגדר כלקות גנטית, אין מדובר בשום מסמך רשמי על מישהו ש'יצא' מאוטיזם, אבל בהחלט מדובר רבות על אבחון מוטעה (בעיקר ע"י גרינשפן), ומכיון שלא ידועה לנו דרך לזהות את הלקות הגנטית, אין משמעות באיזה דרך נבחר, העובדה היא שמי שעונה לתסמין של אוטיזם, יכול בשלב אחר של חייו שלא לענות לתסמינים אלו. וזו כל העובדה. (ההשערה שחלק מהמאובחנים הגיעו למצב זה על ידי סיבה גנטית, אינה יכולה כיום להיבדק, ואף אין לה משמעות מעשית. כך נטען בבמות רבות ע"י מפתחי שיטת DIR).
לפי השערה מקובלת יצחק רבין השתייך לספקטרום אוסיטסי (אמנם השערה זו מחזיקה בדעה שרבין סבל מ'תסמונת אספרגר' שהיא פרט באוטיזם בו לא עסקנו), ולפי השערה אורבנית אחרת אהוד ברק גם הוא 'בספקטרום'. ברק אדם מוכשר ואנליטי, הצליח מאד בכל מה שקשור לניתוח, קור רוח, למידת סיטואציות וניתוחם. אבל נכשל בהחלט בכל מה שקשור ליחסי אנוש.
איני חושב שמדובר בהגדרה חריפה, משהו שמזכיר השמצה וכדו', אלא בענין רציני ביותר. היכולת של האדם להבין את המתרחש בלבותיהם של האחרים היא יכולת מופלאה ובלתי מובנת מאליה. בסופו של דבר כל מח אנושי שונה מחברו, ואעפ"כ אנו מבינים בצורה מאד יפה מעניינת ומרגשת את מה שקורה בלבותיהם של אחרים. ישנם אנשים שיכולת זו פגומה אצלם מבחינה גנטית, ואעפ"כ הם יכולים להצליח גם בחברה על ידי הישגים. השוני הגנטי הקטן לא תמיד מהווה סיבה להתייחס אל האוטיסט כנחות.
(אגב, ההשערה בנוגע לרבין התנוססה עד לא מזמן בויקיפדיה ערך 'הספקרום האוטיסטי', לפני מספר חדשים כנראה נמחקה. אך מנויים שם מספיק שמות מכובדים כגון המתמטיקאי ריצ'רד בורכרדס, הסופרת והמלומדת ד"ר טמפל גרנדין, דניאל טאמט שהתפרסם כגאון, בראם כהן יוצר רשת הביטורנט, הזמר קרייג' ניקולס, חתן פרס נובל לכלכלה ורנון סמית, ועוד שלגביהם משערים או יודעים בודאות שהשתייכו לספקטרום).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 01:39 |
|
| |
חלק 3 מתוך 3 'חנונים' מול 'יפות'
דוגמא פופולארית תשמש לנו תכנית הטלויזיה 'היפה והחנון', אם נתייחס לעונה הנוכחית, היפות יוצאות כמטומטמות אמיתיות (בתשובה לשאלה: האם מלחמת יום הכיפורים התרחשה לאחר השואה: "יום כיפור זה שהם צמו, לא? איזה מסכנים, מיד אחרי שהם צמו שלחו אותם לשואה..". ובתשובה לשאלה: "איזה מלחמה נמשכה ששה ימים" – "לא יודעת"), ואילו החנונים יוצאים חנונים אמיתיים, הם מדברים אל הבנות באופן הכי דוחה שאפשר, והצופה אינו מצליח להבין כיצד אדם שפוי חושב שכך הוא יצליח להרשים בחורה.
באופן כללי, צופה ממוצע בעולם מערבי, יפתח הערכה לחנונים הרבה יותר מאשר ליפות, הם עוסקים בפיזיקה וכימיה, אחד מהם העפיל לפסגות של תיכנות מחשבים. הם 'אנשי מדע', ייתכן שאחד מאלף כמוהם יגרום לכך שהטבלט של הנכדים שלנו יהיה קצת יותר משוכלל. ואילו היפות, למרות היופי, הן סתומות לחלוטין, אין להן שום מושג מי ראש הממשלה הנוכחי, היכן מצויה ישראל על המפה ובאיזו יבשת, באיזו שנה הוקמה מדינת ישראל. ולא מדובר במליצות, אלא בשאלות ששאלו אותן, לאחר שהן התכוננו ושיננו את הדברים מתוך טקסט כתוב.
האמת היא, שכפי שכתבתי בחלק 1, אין כאן 'לקות' מול 'תקינות', ברמת חיי היום יום כל אדם אנושי יסתדר הרבה יותר טוב עם היפות מאשר עם החנונים, ולא בשל היופי שלהן. גם אם המוחות הדגולים האלו היו משובצים ע"י האל בגוף קצת פחות יפה, עדיין מדובר בבני אדם אנושיים, מבינים את רגשות העומד מולם, יכולים לתת לו הרגשה טובה, יכולים לאהוב, יכולים לחלוק רגשות. נכון שהחברה שלנו היא תובענית ודורשת השכלה, למרות שרוב ההשכלה לא פרקטית בחיים האמיתיים. אבל כשמסתכלים רק על הענין האנושי, הרי היפות האלו יכולות להיות בנות זוג, אמהות, חברות, הן יכולות לעבוד, הן יכולות להתאחד עם החברה. החנונים הם אנשים מוזרים ודוחים שאין להם יכולת להתאחד בחברה אנושית, רק ההישגים האינטלקטואליים שלהם מעניקים להם מקום של כבוד ומעמד, המחפה על חוסר הרצון של כל אחד להיות קרוב אליהם בזכות עצמם. (וכמובן אין כאן ענין אישי, לא באמת התחקיתי אחר כל אחד ואחד מהמשתתפים בתכנית. אני משתמש בהם כדוגמא בלבד).
בשביל לאבחן את קבוצת החנונים כPDD צריכים איבחון רשמי, אבל ניחוש זהיר שלי הוא שרבים מהם נמצאים בתוך הספקטרום, והכשרון שלהם סייע להם לחפות על הבעיה ולהשתלב במוסדות הרגילים במדה מסויימת. כיום המגמה של שירותי הרווחה והרפואה המודרניים לשלב את כל האוטיסטים במסגרות רגילות ככל האפשר, שכן המחקרים הראו שהשיטה הישנה של טיפול בהם כחריגים מנציח את חוסר הענין שלהם בבני אדם אחרים, והופך אותם לתלויים באופן מוחלט בצוות מטפלים של מוסד סגור. שכן אוטיסט בוגר לא ימנע מלהפעיל את כחו להשיג כל דבר שירצה, חישוב קר וכלכלי הוביל את הרשויות להשקיע עשרות אלפי שקלים בחודש בכל אוטיסט קטין, בכדי למנוע את הצורך להשקיע בו את אותו הסכום למשך כל חייו כשישהה במוסד. המגמה היא להכניס לתוך החברה שלנו עוד ועוד 'חנונים' מן הסוג הזה.
אני מניח שכל אחד מאיתנו שיש לו זכרון של כמה עשרות שנים לאחור, יזהה בחברה שלו, בכיתה, בשכונה, או סתם במשפחה המורחבת, מישהו שהיה קר כקרח, מוזר, ממוקד בעצמו, לא מגיב לרגשות, נוהג בשמרנות ותבניתיות קיצוניים. ועם זאת חי כאדם נורמלי. אני יכול לשחזר סביבי לא אחד ולא שניים כאלו. עם התקדמות המחקר מאבחנים כיום יותר, ומטפלים הרבה יותר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 01:40 |
|
| |
חלק 4 מתוך 4 ההשלכה על דיונים עיוניים
ברצוני לטעון כי חלק מהדיונים בנושאי השקפה עיונית קשורים ליכולות גנטיות. כשעוסקים במחקר התלמוד למשל, הנושא העיקרי הוא להבין הלך חשיבה של אנשים רחוקים מאיתנו בזמן ובתרבות. מלבד הדרכים הטכניות והסטטיסטיות היכולות לסייע לפעמים, השאלה העיקרית היא עיונית, ועוסקת בהבנת רגשותיו ותרבותו של האחר. והנה היכולת הזו של הבנת רגשות האחר וחשיבתו, היא בהחלט גנטית. ישנם כאלו, שייתכן שהם מוכשרים מאד, ובעלי הישגים בתחום הגרפים והציורים והשרטוטים, אבל הם נעדרים לחלוטין את היכולת לעסוק במה שאינו בתוך התחום המרובע מאד של מתמטיקה וסטטיסטיקה.
דומני שהאפשרות לדון מולם כלל אינה קיימת, ישנה כאן מראית עין של דיון. התשובות של ה'יפה' אינו יכולות להיקלט באזני של ה'חנון'. במקרה וה'חנון' הוא בעל רצון טוב, הוא מנסה לתרגם את הדברים של בן שיחו ל'מתמטית' וממשיך לדון עליהם, בעוד הלה כלל אינו עוסק במשהו שניתן לתרגום למוחו של ה'חנון', הנושא הוא עיוני פילוסופי, אי אפשר לצייר אותו, עם כל הרצון הטוב.
כאן הויכוח בעצם מסתיים, אלא שלעתים אחד הצדדים לוקה באובססיה. במקרה של אובססיה, קשה מאד להמשיך את הדיון, מכיון שהלה אינו מבין את הלקות הגנטית המובנית, הוא שוב ושוב חוזר על עצמו, ובאמת חושב שמישהו מתחמק ממנו. מישהו עושה לו דוקא. מישהו מנסה לסובב אותו. הוא באמת אינו יכול לקלוט שהבעיה נמצאת אצלו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 01:44 |
|
| |
| ארתח_זוטא כתב: |  | אני מניח שכל אחד מאיתנו שיש לו זכרון של כמה עשרות שנים לאחור, יזהה בחברה שלו, בכיתה, בשכונה, או סתם במשפחה המורחבת, מישהו שהיה קר כקרח, מוזר, ממוקד בעצמו, לא מגיב לרגשות, נוהג בשמרנות ותבניתיות קיצוניים. ועם זאת חי כאדם נורמלי. אני יכול לשחזר סביבי לא אחד ולא שניים כאלו. עם התקדמות המחקר מאבחנים כיום יותר, ומטפלים הרבה יותר. |
|
תוך כדי פרסום הדברים, נזכרתי כיצד בסדרת הטלויזיה 'פלפלים צהובים' ישנו מסר סמוי של אוטיסטים בלתי מטופלים שנכנסו לחברה הנורמלית, במרכז העלילה עומד ילד אוטיסט ('עמרי'), אבל סביבו צצים כמה וכמה אנשים בוגרים חסרי כל תקשורת מינימלית עם בני מינם (כמו 'גברי', או הרופא של הישוב).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 02:16 |
|
| |
מרתק. תודה. מחכים מאוד. מקווה רק שהמנהלים העומדים על משמרתם לא ימחקו את האשכול, מפני שיש שיקשרו אותו בטעות לעיסוק באנשים ספציפיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 02:19 |
|
| |
ארתח,
יפה מאד, ואפילו המלכוד ברמת הגנון שטמנת ישעשע אינפנטילים גדולים ממך. היות שכבר הקדשת מספר תגובות לחיקויי, ועתה אשכול שלום, נראה לי שגם אתה בעיקר מנתח את עצמך. אישית חשתי קצת שאתה הורס את האפקט בזה שלא הבנת כלל את הדיון, ולמעשה החלפת את התפקידים לגמרי, אבל אולי זו דעתי. כך, לדוגמה, אתה יכול לדבר על הצורך ב"להבין איך חשבו באותה תקופה" בניגוד לאוטיזם מתמטי, אבל אתה למעשה קורא לצד שלך אוטיסט, לא שלי (סיפור המחץ הוא על איך בני ישיבה לא הבינו קו"ח בגמרא, אבל הרב המגניב והמתקשר צייר קווים ונקודות ונתן להם תוויות, ו"הוכיח" שהקו"ח דווקא בסדר). אם חוסר היכולת להבין איך חשבו בתקופה קדומה הוא אוטיזם, איך תגדיר את חוסר היכולת להבין מה חשבו באשכול סמוך? פתטי.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 10/06/2012 03:14:08
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 03:18 |
|
| |
| רציוסקפטי כתב: |  | מרתק. תודה. מחכים מאוד.
מקווה רק שהמנהלים העומדים על משמרתם לא ימחקו את האשכול, מפני שיש שיקשרו אותו בטעות לעיסוק באנשים ספציפיים. |
|
אם זה נראה כמו ברווז ומגעגע כמו ברווז ומקפץ כמו ברווז, אז זה כנראה ברווז.
ובכן, אתה קשרת את זה בטעות לאנשים ספציפיים, האיש הספציפי קשר את זה בטעות לאיש הספציפי, אני מיד קשרתי את זה בטעות לאיש הספציפי, כנראה זה קשור באמת לאיש הספציפי.
לגוף העניין, אני חושב שצריך להשאיר כאלו אשכולות, זה דווקא מחדד את הדיון, וצריך להפסיק להיות 'יפי נפש', לא נורא, מותר להתכתש, זה טוב, זה אנושי, זה מועיל, לפחות לדעתי, כל מי שיראה במשך ההיסטוריה 'דיונים עקרוניים' לוו בהערות אישיות שלא מביישות את 'מלחמות היהודים' שכאן.
תוקן על ידי tzvi11 ב- 10/06/2012 03:19:02
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 03:47 |
|
| |
| tzvi11 כתב: |  | מרתק. תודה. מחכים מאוד.
מקווה רק שהמנהלים העומדים על משמרתם לא ימחקו את האשכול, מפני שיש שיקשרו אותו בטעות לעיסוק באנשים ספציפיים.
אם זה נראה כמו ברווז ומגעגע כמו ברווז ומקפץ כמו ברווז, אז זה כנראה ברווז.
ובכן, אתה קשרת את זה בטעות לאנשים ספציפיים, האיש הספציפי קשר את זה בטעות לאיש הספציפי, אני מיד קשרתי את זה בטעות לאיש הספציפי, כנראה זה קשור באמת לאיש הספציפי.
לגוף העניין, אני חושב שצריך להשאיר כאלו אשכולות, זה דווקא מחדד את הדיון, וצריך להפסיק להיות 'יפי נפש', לא נורא, מותר להתכתש, זה טוב, זה אנושי, זה מועיל, לפחות לדעתי, כל מי שיראה במשך ההיסטוריה 'דיונים עקרוניים' לוו בהערות אישיות שלא מביישות את 'מלחמות היהודים' שכאן.
תוקן על ידי tzvi11 ב- 10/06/2012 03:19:02 |
|
צביקה :-) אם זה נראה כמו ציניות, מתנהג כמו ציניות, ובא מאדם שהציניות היא שמו השני, מה זה? :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 09:21 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 12:30 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [ייתכן וזה האוטיזם שלי, אבל אני כלל לא חשבתי שמדובר על אנשים מסויימים (בודאי לא כאן בפורום)... אני חושבת שיש בדברי פותח האשכול כמה אבחנות מעניינות ביותר, במיוחד לגבי האופן בו אנחנו לומדים את ספרות חז"ל. הבעיה (וגם הפיתרון!) טמונה בדברי בע"ב לעיל - ניתוח עקרוני של תופעה מחייב החלת המסקנות על כולם, כולל על המנתח עצמו.]
|
|
לא שאת אוטיסטית, אבל המחב"ת מדבר בחלק 4 מתוך 4 שלו (בניגוד לחלק 3 מתוך 3 שלו, 2 מתוך 2 שלו ו1 מתוך 1 שלו - הופס! הערות כאלו אוטומטית מתוייגות כאוטיזם) בבירור על וויכוח בין מיכי לביני באשכול סמוך על קו"ח בתלמוד, ואפילו את הטרמינולוגיה הוא שאב משם. אולי שורש הקושי לזהות זאת הוא בזה שארתח כלל לא הבין את האשכול, והחליף את צדדי המתווכחים (מיכי הוא זה שמצדד שם בגישה סופר-מתמטית לתלמוד, עד לרמה שבה תלמידי ישיבה לא מבינים קו"ח ברוח "מה חשבו אנשי התקופה", ומיכי "מסביר" להם את זה ע"י אלגוריתם מתורת הגרפים שמוציא כפלט שהקו"ח מתאים שם.) גם אני סבור שבאחנותיהם הפסיכולוגיות-בגרוש של אנשי הפורום יש נקודות מעניינות ביותר (אם כי אולי בכוון שונה משהם התכוונו אליו). אפשר ללמוד הרבה מדבריו של ארתח על חוסר היכולת / רצון לתקשר ולהבין על מה מדברים, ומדבריו של מיכי על אובססיית וויכוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 13:48 |
|
| |
תגובה 1 מתוך 1
מטפחת ספרים, כוונת המתחזה שלך לאשכול הזה, ומכיון שידועה חיבתו של סוסרטי לאות ס' על ורייאציותיה, כולל לשורש 'שמנוניותותיו', ראה גם הודעותיו הנלבבות שם (אשר נמחקו וניתן להבינן מתוך התגובות עליהן, כמאובנים קדומים), קל להבין בדיוק שגם הניק המפואר החדש שייך לנתי חברינו. ברוך הבא ונעים להכיר.
ובאשר לנסיונות הזיהוי / פרשנות / פרקי היסטוריה וסוציולוגיה, לעתים משעשים, לעתים מחמיאים, אך תמיד שמורים הם לשכבת העילית האינטלקטואלית של הפורום, ולא אוכל להכניס ראשי בין ההרים הגדולים.
עיינתי בינתיים באשכול שרמז אליו הניק "xibolaiyu" בחשבו משום מה שאני מתכוין אליו, וטעמו ונימוקו עמו, שהשתמשתי במלה 'אובססיה', בה השתמש גם הניק "Mabraham" כלפיו, צר לי שלא קראתי לא את המאמר המשמש לבסיס הדיון, וגם לא את הדיון עצמו באשכול הנ"ל, כך שאין לי דרך לתפוס צד או להתכוין למשהו עלום. (בודאי שאין לראות כתיבת מאמר שאורכת לפי אומדן זהיר שעות רבות עוד לפני הציורים, במקום שאף אחד אינו מסוגל להבין את הדברים, והמיעוט שמסוגל להבין לא יטרח לעשות זאת. כאובססיה. כאמור בדבריו באשכול זה על "פתיחת אשכול שלום").
אמנם הבנתי מתוך הדברים שהניק הנ"ל הבין שאני שם אותו בצד של "האנשים שבזכות הכשרון שלהם משלימים פערים ותופסים מקום בזכות הישגים" וכדו', במשבצת של רבין ברק, ועוד אנשים שכשרון וכח רצון הביאו אותם לממש חלק גדול מהפוטנציאל האנושי. מהתרשמות שלי הוא יותר בצד של "כמה ימים נמשכה מלחמת ששת הימים? לא יודע", אלא שהחוק אוסר עלי לאבחן דרך האינטרנט, על כן איאלץ להפסיק כאן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 16:05 |
|
| |
זוטא,
אתה לא באמת עד כדי כך מטומטם לחשוב שאנחנו עד כדי כך מטומטמים שתצליח 'לעבוד' עלינו שלא רמזת לכלום. סתם ישבת בבית והחלטת לפתוח נושא. או שכן. נכון זוטא?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2012 18:04 |
|
| |
| ארתח_זוטא כתב: |  | עיינתי בינתיים באשכול שרמז אליו הניק "xibolaiyu" בחשבו משום מה שאני מתכוין אליו, וטעמו ונימוקו עמו, אין ספק. עיינת בינתיים, והכל צירוף מקרים. התעקשותך להתמם בעניין, בהתעלמות ממה שכותבים לך כאן, היא, איך אומר זאת, סוג של אוטיזם, חוסר יכולת לתקשר. אמנם הבנתי מתוך הדברים שהניק הנ"ל הבין שאני שם אותו בצד של "האנשים שבזכות הכשרון שלהם משלימים פערים ותופסים מקום בזכות הישגים" וכדו', במשבצת של רבין ברק, ועוד אנשים שכשרון וכח רצון הביאו אותם לממש חלק גדול מהפוטנציאל האנושי. מהתרשמות שלי הוא יותר בצד של "כמה ימים נמשכה מלחמת ששת הימים? לא יודע", תגיד, בקהל היעל של פותי ה"אקדמיה ליהדות", שיטות המצליח הדביליות האלה נחשבות משהו מתוחכם? אלא שהחוק אוסר עלי לאבחן דרך האינטרנט, על כן איאלץ להפסיק כאן. אני משער שבמוסד שבו אתה חוסה יש חוקים רבים: מותר לקבל מבקרים בין שעה זו לזו, אינטרנט בין שעה זו לזו, ואסור לאף אחד מכם להשתמש בכוחות העל שלו. זה לטובתך, ארתח. |
|
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 10/06/2012 18:05:24
|
|
|
|
|