בית פורומים עצור כאן חושבים

יש לתובנות סיכוי ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/6/2012 16:26 לינק ישיר 

מיימוני
אי אפשר לאדם אחד לדעת את כל החכמות. וזה בדיוק מה שלא מלמדים במערכת החינוך שלנו. הידיעה הזו בלבד, שהחכמה ארוכה מארץ מידה ורחבה מני ים, היא עיקר הגורם לסובלנות, לפתיחות, וגם לאפשרות להחכים.

מה שלמדים אצלנו זה שכל החכמה שבעולם כבר ידועים לנו, ואם רק תפלפל בר' חיים כמה שנים כבר תוכל להכריע בכל השאלות שבעולם, היא עיקר הגורם להרס ההבנה הרס המידות והרס האפשרות לתיקון. 

התיקון שאנחנו מבקשים לא נפלאת היא ולא רחוקה, והיא תלויה בידינו. ולכן אנחנו גם צריכים ליזהר על מה אנחנו חולמים, כי לא רחוק הוא שזה יתקיים.

אין צורך בשינוי דרסטי, אם  רק תתן לכמה חברים שלך את ההכרה הזו, שכל מה שאנחנו יודעים ומלמדים לילדים כאילו הוא כולל את כל בעיות העולם רחוק מאד מלמצות אפילו דבר אחד שבן אדם צריך לדעת, חברך חברא אית ליה,ואחד מהם הוא מלמד בתלמוד תורה, השניה היא מחנכת בבית יעקב,  והמידע יגיע לילדים שלך. 

ההסתרה שיצרו כאן  בעצכ"ח, כאילו את מה שאומרים כאן אין לומר בחוץ, וממילא משקרים לילדים וכו' כל הזמן, היא בעוכרנו , וגם  אינה נצרכת כל כך בכלל. הציבור לא טיפש כ"כ כמו שעושים אותו פה. 

אין ערך אנושי יותר בסיסי מאמת, והמדובר באמת שלי, שאני מאמין בו. מי שבחינוכו וביחסו לסביבתו הקרוב חוטא לערך הכי בסיסי הזה, מונע מהם כמעט כל טוב וכל אפשרות לתיקון. [אגב, זה המצב ברוב הציבור, לא רק לגבי עצכחניקים] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2012 16:36 לינק ישיר 

יהי
מה יהיה עם דעת תורה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2012 16:39 לינק ישיר 

בעל
אני לא מכיר בן אדם שמעודכן בחדשות שעוד מאמין בדעת תורה. ועל דא קבכינא, על זה שכולם יודעים את זה  ומשקרים. אני הרבה יותר מפחד מזה שלומדים לשקר ושהכל ממילא שקר וכו' מאשר שיגיעו לידי כפירה או משהו דומה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2012 23:07 לינק ישיר 

מקס

איי דידנט פערגאט יו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 11:04 לינק ישיר 

ביליצר כתב:

את משנת מקס שאין תורה מן השמים

תשמע ידידי, אתה עושה את זה בדווקא ? אתה פשוט לץ ?!

קודם אין לי (לניק הוירטואלי שלי) שום משנה,
שנית, אני טוען שהתורה משמים, רק מסביר מהי המושג תורה משמים,

אתה חייב להתמודד עם טענתי הפשוטה, ולשאול את עצמך מהי המושג תורה משמים,
הרי אתה יודע שחז"ל אומרים שמשה כתב, אז ברור שאין היא משמים כפשוטו, (שנפל משמים ספר תורה)
רק מה. משה כתב על פי הדיבור, אוקיי מהי דיבור ? ואם כל נביא כתב על פי דיבור אז כל התנ"ך משמים, ואם התלמוד נכתב על ידי חכמים שעדיפים מנביאים אז גם הם משמים,
ואם אני מסביר על פיהם מהי תורה משמים אז גם הסברי משמים,
אז מה אתה רוצה ממני ???????
אם כל דברי החכמים (אפי' החולקים אחד על השני) הם משמים הרי אילו ואילו דברי אלוקים חיים, אז מה אתה רוצה ממני ?

אני בסך הכל מנסה להסביר את המושג ולדעתי זה המושג האמיתי,
ולכן מהי הדמגוגיה הזו לאשים אותי שאני לא מאמין בתורה משמים ??

דווקא אלה שלא יורדים לעומק המושג, הם דווקא לא מאמינים באמת שהתורה משמים, הרי יש לכל אחד בינה, והבינה דופק לו כל הזמן במוחו שאי אפשר להבין זאת כפשוטו במילא כל חייו הוא חושב על כך במילא כל חייו הוא בהרהורי כפירה ממש,

אני עושה חסד איתך ועם כל הגולשים לכאן דווקא עם זה שאני נותן את ההסבר הפשוט מהי תורה משמים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 11:19 לינק ישיר 

מאקס,

ע"מ לקיים מאמרם ז"ל חכמים הזהרו בדבריכם וכו' שמא תיאות אי פעם לסכם את משנתך בקצרה, כערך אנציקלופדי, למשל, או שתניח בפני המעיינים את פרשנותך המדוייקת לעיקרי האמונה (של הרמב"ם, אם אפשר) מפני שרבים טועים בפירושם של דבריך או פשוט אינם מבינים אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 12:04 לינק ישיר 

יהי
מש"כ שכולם משקרים. היו דיונים ארוכים באתרא קדישא הדין על שקרים קדושים ופחות קדושים.
ובגדול, כולנו יצורים חברתיים שדואגים לפרנסתנו ולשידוכי ילדינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 12:20 לינק ישיר 

ספרן כתב:
מאקס,

ע"מ לקיים מאמרם ז"ל חכמים הזהרו בדבריכם וכו' שמא תיאות אי פעם לסכם את משנתך בקצרה, כערך אנציקלופדי, למשל, או שתניח בפני המעיינים את פרשנותך המדוייקת לעיקרי האמונה (של הרמב"ם, אם אפשר) מפני שרבים טועים בפירושם של דבריך או פשוט אינם מבינים אותם.

אני הקטן פתחתי אשכול במיוחד למטרה זאת כי אני באמת חושב שהגיע הזמן לשמוע את מקסמן
בצורה מסודרת ולא תגובה פה ותגובה שם.
משום מה הוא לא רצה וההנהלה מחקה את האשכול חבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 12:32 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
מקסמן

כמה אפשר לדחוס למוחו של ילד?

הרב מיימוני היקר,

אני לא יודע כמה ומה אפשר לתת לילד, את זה המומחים בחינוך יאמרו,
אני רק טוען שהמומחים אסור להם להיות ילדים, או אינטרסנטים,

רבונו של עולם אייך הגענו לזה שהבעיה היא הילדים, אני טוען שהבעיה הם המבוגרים, או מרוב בורות או מאינטרס הם מסתירים את התובנות הפשוטות של האנושות,

בא ניקח תובנה פשוטה כזו, "כל נולד חייב גג על ראשו חינם" יסוד חוקה של כל חברה אנושית בלי היסוד הזה אין חברה נצחית,
קשה לתת את היסוד הזה לכל ילד בחידר\בבית ספר ?????
הבעיה שלי שגם מבוגרים לא רוצים להבין את הפשוט, או מסיבות אניטרסנטיות או מסיבות של בורות וחוסר הבנה מהי סוציולגיה בכלל, מהי יסוד צורך בקיום של חברה,

בא ניקח עוד תובנה פשוטה,
יסוד הצורך באדמה\ארץ ומכאן הצורך בחברה. הם יוצא פועל של התובנה היסודית, של "מסגרת המשפחה וחוקיה"
כלומר והיות שאין שרידות\נצחיות האדם אך ורק עם זולתו (= אישה) אז הנה לנו תחילת (הגרעין הראשוני) החברה = מסגרת המשפחה וחוקיה,
הזוג הזה וצאצאיהם, הם מביאות את הצורך באדמה\ארץ, 
כל המשפחות יחד על אדמתם צריכים להקים חברה וחוקיה, לשמר את האדמה ממזיקים וגנבים וכו' וכו' וגם לשמור את המשפחות אחד מהשני, וגם לשמור את בני הזוג אחד מהשני וגם לשמור את ההורים מבניהם ובניהם מההורים וכו' וכו',
ולכן התורה הציע שצריך ארץ ואי אפשר לשמור את התורה בלי ארץ, וגם הציע לחלק את הארץ לכל נולד חינם,

נווו הרב מיימוני זה גם קשה לומר לילדים ?
(אגב: יש לי ילדים ב"ה שני בנות ובן אחד, הבנות כבר מבינות את דברי הפשוטות, עד כדי כך שהן כבר רוצות היום לגור בארץ ישראל כי רק שם הן יודעות יזכו לנצחיות\שרידות)

בא ניקח עוד תובנה פשוטה:
כסף זה ניר שבני אנושת המציאו בכדי להקל על החליפין,
והיות שכל דבר טבעי שאני נותן לך ואתה נותן לי בהכרח מתקלקל ונאבד, 
אז אייך החליפין צודקת, הרי הכסף שהיא המצאה דמיונית קיימת לנצח,
גם ריבית אותו דבר, חליפין עם ריבית שומרת את הכסף לנצח, בזמן שהדבר הטבעי שנתתי לך כבר מזמן נאבד ולא נשאר ממנו זכר,
בכדי שהחליפין תהיה דיי קרוב לצדק התבוני הפשוטה, הציע התורה לבטל אותה כל שבע שנים = שמיטת כספים,
ואסרה ריבית לגמרי,

בא ניקח עוד תובנה,
העבדות לטבע היא קלקלה, כלומר בזיעת הפיך תאכל לחם היא קללה,
המטרה היא לא להיות עבד לטבע, רק בני חורין,
במילא התורה הציע דבר ראשון את השבת,
קודם כל לפני שבני אנושות מתחילים להמציא כל מיני הקלות, אז נחליט לשמור שבת,
(אם נהג או עובדי תחנות דלק וכדומה, יצטרכו כן לעבוד בשבת אז אין שבת להם במילא אל כורחינו היא לא חוק יסוד בחברה, ולכן בסוף כולנו נתחיל לעבוד בשבת והלך השבת לגמרי, ואז נחזור להיות עבדים לטבע במקום בני חורין שעמלים כל שש ימים בשביל יום אחד של חירות וחיבור משפחתי שידע וירגיש ויבין למה עבד כל השבוע)
השבת היא גם צורך קיומי של המשפחה, הרי בשביל מה ובשביל מי האדם עמל כל כך ?
השבת היא התשובה, בשבת הוא ואשתו הם המלכים והבני חורין,
שהוא ואשתו יושבים בשבת עם הילדים עם אוכל טוב עם לבוש חג וכו' וכו' אז זה הניצחון הגדול של האדם נגד הקללה,
הקללה לא נותן להאדם להנות ממשפחתו ומעצמו, והנה השבת משחררת את האדם מעבדותו לטבע,

(אם הפכנו את השבת לעבדות, כלומר להתפלל שלוש שעות בתענית, לשמוע את הטיפש שחושב שהוא חזן ענק, וכו' וכו' כל זה בא מבורות לשמה מהי שבת)  

עוד תובנה פשוטה:
תורת האובולוציה כידוע מחזיר את אחריות האדם למעשיו לו ולדורות,
כלומר כל קילקול של גנים היא עונש לא רק על שלישים ועל רבעים כפי שמשה רבינו חשב, רק לדורי דורות ממש,
במילא כל אי שמירת על הבריאות פירושו גרימת סבל מיותר לצאצאיך לדורי דורות, שאני (לדוגמא) סובל מסכרת או מלחץ דם ושאר המחלות התורשתיות, אשמים הם אבותי מדורי דורות שהם לא השכילו לעשות את המהפיכה המדעית המודרנית,
ואנו נהיה אשמים כלפי צאצאינו באשמה כפולה ומכופלת, אחרי שיש לנו כבר את התובנה הפשוטה הזו,

עוד תובנה פשוטה,
המדע וההיסטריה הוכיחו את טענת התורה שכיבוד הורים וכיבוד זקנים ורחמים על הזולת ובעלי החיים, מביא אריכות ימים,
(קן ציפור וכיבוד אב ואם, הם המצוות היחידות שמובטח לנו אריכות ימים)
כלומר מדעי הרפואה בתי החולים כל אלה התפתחו אך ורק מהמצוות האלה שבני אנוש כל כך אוהבים לעסוק בהם,
במילא התובנה הפשוטה הזו מחייבת אותנו לחקור ולעמיק למצוא תרופה לכל מחלה ולנצח את כל המחלות וגם את המוות אולי,

השכר והעונש בתובנה הזו זעקת עד השמים, לו בני אנוש היו רחמנים ומכבדים הורים וזקנים לפני אלפי שנים אז ההתפתחות במדעי הרפואה כבר היית במקום אחר לגמרי, אולי כבר היינו פותרים את רוב המחלות,

מכל זה יוצא תובנה פשוטה וחזקה מאוד,
כל דור מאשים את הדור הקודם ובצדק, הוא מאשים אותם בכך שהנה אנחנו הגענו לכאן מה שאתם היו צריכים להגיע כבר לכאן לפני אלפי שנים,
האשמה הזו היא בכל עניין ועניין אם זה ברפואה ואם זה בחוקה חברתית יותר צודקת ומוסרית,

האם קשה לתת את התובנות האלה לילדים ? בקושי המובגרים רוצים לשמוע, ולמה ?

בא ניקח עוד תובנה פשוטה,
המצאת המכוניות (הפרטיות לפחות) דורשת מהאנושות כל שנה מיליון ושלש מאות אלף הרוגים ושלושים מיליון פצועים ורובם לכל החיים,
זאת אומרת שאנו מסכימים מראש להרג הזו,
אז למה לא לתת את התובנה הזו לילדים ??
למה לא לתת את התובנה לילד לפני שההורים מכניסים אותו לרכבם,
רק מה ? הילד ישמע ולא יכנס למכונית, הרי יש לו יותר שכל מהאבא ולא יסתכן,
ההורים מכניסים את ילדיהם למכונית ביודעין שיכול להיות שלא יחזרו הביתה, הרי בכל יום נהרגים 3500 אנשים ו8000נפצעים,

אז שאלתי היא האם יש סיכוי לתובנות ???
התשובה לדעבונינו היא שאין סיכוי כל זמן שלא נלמד מוסר,
לא הילדים הבעיה, המבוגרים הם הבעיה,
הילדים מבינים טוב וגם אין להם את האינטרס הצר של המבוגרים, 

התובנה האחרונה להיום והחביבה עלי מאוד,
אין לנו מושג מיהו ומהו האלוקים, מחוץ לנו או יחד איתנו וכו' וכו'
דבר אחד התורה אומרת לנו על האלוקים,
שהיקום היא אחדותית, במילא הבינה אחדותית,
ולכן אפשר לדרוש צדק ומוסר וערכים מכל בני אנוש,
יותר בהרחבה הסברתי באשכול הזה האלוקים ביהדות, מיהו ומהו ? (כן כן גם הוכחה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 12:59 לינק ישיר 

מקס,

דבריך על חינוך ילדים ראויים להתייחסות מקיפה ואפתח אשכול חדש כדי לברר את הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 17:28 לינק ישיר 

ספרן כתב:
מאקס,

מה הטעם ? אני הרי וירטואלי
תשדדלו להגיב לתוכן ולא להגיע למסקנות ודמגוגיות מוזרות,
שרוצים לאשים מישהו במשהו הסיבה הפשוטה היא שאין מה לענות, במקום לענות אומרים ההוא לא מאמין בתורה משמים,
ההוא לא מאמין באלוקים וכו' וכו'

המעלה של דיון באינטרנט במיוחד בפורום הזה, היא דווקא משום כך שאין כאן בני אדם ואי אפשר לדבר דמגוגיות,
הייתי צריך אולי להחליף את שם הניק שלי  כל שבוע,
אני לא עושה זאת כי אני רוצה שתהיה תמונה גדולה, ולא חלקי דברים, ולכן אני לא מחליף ניק,
לתת את התמונה הגדולה באשכול מיוחד אי אפשר, ולכן יש לי כאן מאות אשכולות,

לסיכום:
בחיים האמיתיים, הלואי שהיית לי משנה ברורה, אין לי כזו,
אבל ברור לי שביום שיהיה לי אני הפרסם כמה ספרים,
אשתי מעדיפה שאני הפרסם זאת מיד אחרי מותינו,

לגבי עיקרי הרמב"ם:
ידוע לך דעתי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2012 17:33 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
 כולנו יצורים חברתיים שדואגים לפרנסתנו ולשידוכי ילדינו.

זה שכולנו יצורים חברתיים, זה פשוט,
זה שאנו עובדים את החברה, זו אלילות,
כי אם לפרנס את משפחתי אני עושה בגלל החברה ולא בגלל שאני פשוט צריך, אז רחמנות עלינו,
אם שידוך ילדינו היא פונקציה חברתית אז רחמנות עלינו, (אולי לא הרי המרחם על כסיל הוא בעצמו כסיל)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2012 23:11 לינק ישיר 

maxmen כתב:

את משנת מקס שאין תורה מן השמים

תשמע ידידי, אתה עושה את זה בדווקא ? אתה פשוט לץ ?!

קודם אין לי (לניק הוירטואלי שלי) שום משנה,
שנית, אני טוען שהתורה משמים, רק מסביר מהי המושג תורה משמים,

אתה חייב להתמודד עם טענתי הפשוטה, ולשאול את עצמך מהי המושג תורה משמים,
הרי אתה יודע שחז"ל אומרים שמשה כתב, אז ברור שאין היא משמים כפשוטו, (שנפל משמים ספר תורה)
רק מה. משה כתב על פי הדיבור, אוקיי מהי דיבור ? ואם כל נביא כתב על פי דיבור אז כל התנ"ך משמים, ואם התלמוד נכתב על ידי חכמים שעדיפים מנביאים אז גם הם משמים,
ואם אני מסביר על פיהם מהי תורה משמים אז גם הסברי משמים,
אז מה אתה רוצה ממני ???????
אם כל דברי החכמים (אפי' החולקים אחד על השני) הם משמים הרי אילו ואילו דברי אלוקים חיים, אז מה אתה רוצה ממני ?

אני בסך הכל מנסה להסביר את המושג ולדעתי זה המושג האמיתי,
ולכן מהי הדמגוגיה הזו לאשים אותי שאני לא מאמין בתורה משמים ??

דווקא אלה שלא יורדים לעומק המושג, הם דווקא לא מאמינים באמת שהתורה משמים, הרי יש לכל אחד בינה, והבינה דופק לו כל הזמן במוחו שאי אפשר להבין זאת כפשוטו במילא כל חייו הוא חושב על כך במילא כל חייו הוא בהרהורי כפירה ממש,

אני עושה חסד איתך ועם כל הגולשים לכאן דווקא עם זה שאני נותן את ההסבר הפשוט מהי תורה משמים,

זה שחטאתי בחיי בליצנות אמת הוא,רק שכאן ציטטתי ממה שכתבת מפורשות ,
ואכן זה שזה היה על פי הדיבור זהו תורה מן השמים ואין זה משנה באיזה אופן הגיעה למשה הדיבור ,מה שבטוח שהתורה מעידה על הייחודיות של משה שפה אל פה אדבר בו,
אם גם אתה מודה שתורה מן השמים תיזהר מכאן ולהבא על האופן בו הינך מתבטא לעניין,

מה שכתבת לספרן שבמקום להתייחס לדברים הנני עושה ליצנות מהעדר תשובה אין הם מן האמת מאחר שהתייחסתי די בפרוטרוט לדברים,
איני בטוח למי ספרן התכוין כשביקש מידך להעלות את משנתך פעם אחת ולתמיד באופן ברור ללא משלים וסיפורים כי יש חברים שטועים בדבריך ,אבל עדיין עצה טובה היא ,ואלוהי התבונה יושיעך ,,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > יש לתובנות סיכוי ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.