בית פורומים עצור כאן חושבים

טיעונים לוגיים פורמליים וקומונסנס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/7/2012 23:15 לינק ישיר 

רם, בתור "הנציג-בעיני-עצמו-של-כלל-ההדיוטות" (כמה דרמטי..). אני מניח שמטרת אשכול (כמה דרמטי שוב..) היא לספק לכולנו אי אלו תובנות מעניינות נוספות. בתור 'הנציג-בעיני-עצמו' הנ''ל, חלק מהתגובות הוסיפו בהירות, וחלקן רק ההיפך..   אולי פשוט נלך חלקנו לקורס הבא לדוגמא:

(כל אלה שאינם פילוסופים עדיין  - אני משוכנע שהוא מרתק.)
ולאחר מכן, נשווה ציונים כאן באשכול בשביל לחסוך את כל השאר..

תוקן על ידי סמארקו ב- 25/07/2012 23:25:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 23:38 לינק ישיר 

סמארקו, אכן מעניין.
אבל לא הבנתי את ההבחנה שהוא מציע לגבי פרדוכס העורבים. הוא טוען (בשם קוואיין) שיש להבחין בין מידת האמיתיות (או האמינות/הקבילות) של טענה לבין הדרך לאושש אותה. טענתו היא שהשקילות הלוגית היא בין הטענות ולא בהכרח בין הדרכים לאישושן. את זה  אני לא מבין.
אם אוששתי את הטענה "כל מה שאינו שחור אינו עורב", כעת היא הפכה לקבילה יותר. אם כן, הטענה השקולה לה "כל העורבים הם שחורים" גם היא בעלת אותה מידת קבילות. אז מה המשמעות של הטענה שהשקילות אינה רלוונטית לגבי דרכי האישוש אלא רק לגבי הטענות עצמן?
יש לכך פשר רק אם כוונתו לומר שיכולה להיות מידת אמינות שונה לשתי טענות שהן שקולות לוגית. אבל זה נראה לי אבסורד גמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2012 23:04 לינק ישיר 

אוקיי, באו נשווה ציונים :)

אני חושב שמיכי צודק: הקורס מכיל תיאור לא קוהרנטי. שתי טענות שקולות לוגית מאוששות או מוחלשות באותם תנאים, בניגוד למה שכתוב בקורס.
חוסר הקוהרנטיות הזה הוא בקורס, ולא בעמדתו של קוויין*, שאותה (בין השאר) הקורס מתיימר להציג. הקורס שוגה בהצגת עמדתו של קוויין, ולא רק בהבט הנ״ל של חוסר קוהרנטיות.

להלן תמצית עמדתו האמיתית של קוויין ביחס לפרדוכס העורבים, לפי מאמרו Natural Kinds** מ-1969:

הטענות ״כל העורבים שחורים״ ו ״כל הדברים הלא שחורים הם לא עורבים״ הן אמנם שקולות לוגית. אבל רק הנוסח הראשון מספק לנו הנחיה איך לאשש את הטענה (את כל אחת משתי הטענות השקולות). וזאת בגלל שהביטוי ׳עורבים׳ מציין סוג טבעי, בעוד שהביטוי ׳לא שחורים׳ לא מציין סוג טבעי.

מהו סוג טבעי? אם שני עצמים שייכים לאותו סוג טבעי זה אומר שהם דומים באיזשהו אופן בסיסי, ושלכן ניתן לצפות שתהיינה להם תכונות משותפות נוספות.

אנחנו מחליטים מהם הסוגים הטבעיים בתהליך הבא:
א. אנחנו מתחילים מסיווגים מולדים, כלומר סיווגים  ושיפוטי דומי שנולדנו איתם, כגון ההבחנה שצהוב דומה יותר לכתום מאשר לירוק. לווייתן נראה לנו כמו דג גדול, אז אנחנו מסווגים אותו כדג.
ב. אנחנו מתקנים בהדרגה את הסיווגים על ידי אינדוקציות מסדר שני. כלומר אנחנו מפסיקים להשתמש באינדוקציות שלא מצליחות ומנסים אינדוקציות אחרות במקומן. כך למשל סיווגנו במשך מרבית ההיסטוריה האנושית את הלווייתנים בתור דגים. עד שלינאוס, אבי הסיווג הביולוגי המודרני, גילה במאה ה-18 שמתאים יותר לסווג את הלווייתנים בתור יונקים. וכך אנחנו עושים עד היום. אם כך הסוג המקורי שכונה ״דגים״, זה שכלל בתוכו גם את הלויתנים, כבר איננו מוכר כסוג טבעי.

* W.V.O. Quine, פילוסוף אמריקאי ידוע, נפטר בשנת 2000

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > טיעונים לוגיים פורמליים וקומונסנס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.