|
|
| נשלח ב-29/7/2012 13:14 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2012 13:33 |
|
| |
ואמאי לא? כאן כתבתי בהרחבה יותר ומקיפה יותר.
אם לנגח רצית? לא עלה בידך
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2012 19:32 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | נתנאל הפורום הזה משמש גם לתת השכלה בדברים מסוימים לכמה שאין להם, במסגרת הלימוד עיין ברמב"ם פר' המשנה הקדמה לפרק חלק, ותמצא את מקומך המתאים בין הכתותת שהוא מונה, תהיה שבע רצון בכת שלך, כי כנראה תפגוש שם כמה מעמיתך. |
|
תשובה עניינית כזו כבר מזמן לא ראיתי. אין מה לומר, עכשיו הכל מובן לי. יישר כוח גדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2012 20:58 |
|
| |
התשובה בהחלט ענינית- אתה טוען כי כל מה שכתוב במדרש בגמרא היא אמת. ואני טענתי כי המדרש אינו אמת וניסית-לדעתי הצלחתי להוכיח- כי המדרש הזה כמו יצר אחרים אינם אמת. והוא בא רק להעביר לנו מסר בצורת סיפור,
אנחנו נשארנו בשני קווים מקבילים, הבאתי לראיה את הרמב"ם, בשבילך- כי המדרשים אינם אמת סיפורית- בשבילך ולא בשבילי כי אפילו אם כל העולם היה אומר אחרת לא הייתי מקבל-(גם את זאת אמר הרמב"ם)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2012 21:29 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | לחריפי מבט ועיון איפה במגילת איכה- (נתתי את ליבי הבוקר) יש רמז לסיפור של בר קמצא? גיטין דף נו אזל שדר בידיה עגלא תלתא. בהדי דקאתי שדא ביה מומא בניב שפתים, ואמרי לה בדוקין שבעין, דוכתא דלדידן הוה מומא ולדידהו לאו מומא הוא
יכול להיות שזו חידת חמיצר- אבל תנסו. |
|
חשבתי כי לאחר הצום ימצא צרי בפורום.
במגילת איכה באופן מוזר בארבעת הפרקים שכתובים לפי הא. ב. הפה קודם לעין,
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2012 21:55 |
|
| |
ירוחם,
צר לי שאתה מסלף דברים. לא זה בכלל מה שטענתי ואתה מוזמן לעקוב אחר האשכול ולהראות לי היכן כתבתי עקרון זה שאתה שם בפי. אם כי לאור נסיון העבר אני ממש לא תולה בזה תקוות.
מצידי תאמר שכל התלמוד הוא רק רמז ומשל, מה אכפת לי. אתה חושב שאיני יודע את הרמב"ם הזה וכיו"ב? אבל אם היית בא ומניח שרירותית שהמעשים האלה לא קרו - זכותך, ופרש רעיונית כרצונך. אבל לא עשית כך, אלא פתחת בשאלות שמהן רצית "להוכיח" שהמעשים לא קרו. ועל זה הגבתי שאין כאן אפילו בדל ראיה.
על הנחתך הראשונה שהכותרת מציינת אשמים [שהתחילה בסדרת קושיות] שאלתי אותך שאלה פשוטה בתכלית משתי הכותרות הצמודות באותו משפט והזהות לגמרי מבחינה תחבירית ודקדוקית. עד עכשיו לא ענית. [סליחה, אמרת שזו "טענה שלא מן העניין"... אכן תשובה ניצחת]. טענת רק שמכיון שבכותרת הראשונה יש בני אדם שהוא יצור בר האשמה, זה מספיק בכדי לחלק בסכינא חריפא בין כותרות זהות לגמרי. בניגוד לכלל יסוד שכל ילד שלומד תלמוד יודע.
לאחר מכן "הוכחת" ששני המעשים הבאים ג"כ לא יתכנו. למשל: אתה מניח משום מה ש"עיר גדולה" אמורה להופיע בתלמוד יותר פעמים ממה שהחליטו מסדרי התלמוד להזכירה. הרי לך הוכחה מוחצת. מה נאמר ומה נדבר. בנוסף - טעית עובדתית באמרך שהיא מוזכרת רק פעם אחת. כל זה לא מפריע לך לחזור ולומר ש"הוכחת" שהמעשה לא יתכן.
אנחנו באמת בשני קוים מקבילים. אבל לא במה שציינת.
לא אדון איתך יותר כי לצערי נוכחתי לראות פעם אחר פעם אחר פעם שאין עם מי לדון. אתה מנהל דו שיח עם עצמך, דבר לא יזיז אותך מדעתך ואת כל העולם כולו תעקם ובלבד להשאר בה. שיהיה לך לבריאות. שוב, קוראי האשכול האובייקטיביים ישפטו.
כל טוב לך.
 |
|
|
|
|
|