מה שאני יודע על אלוקים זה רק מה שכתוב בתורה, - אני גם לא מבין מאיפה אנשים מכירים את אלוקים כל כך טוב, מחוץ ממה שכתוב בתורה. הרי אלוקים הרוחני לא בא אליהם והציג את עצמו לפניהם. ונתן להם כרטיס ביקור- בו מפורטות תכונותיו. לגופו של ענין האש היא לא מוחשית אי אפשר לתפוס אותה בידים- אבל בחלט אפשר להשרף ממנה, כשאלוקים דיבר בהר סיני אל עם ישראל בקולות בלפידים- הדבר היה ממש גשמי,וכשקרע את הים הפעולה היתה בהחלט גשמית, אדם המאמין באלוקים, יודע שאלוקים רוחני. אבל המאמין באמת, מרגיש אותו גשמית.
נשלח ב-30/8/2012 00:28
ירוחםשמ כתב:
לגופו של ענין האש היא לא מוחשית אי אפשר לתפוס אותה בידים
כן רצוי לא בידיים, אפשר להסתפק בחוש ראיה. חשבתי שזה ברור לכל ילד. הרי גם לילד ברור, שאפשר להגן על ידיים ולתפוס את הגז הלוהט (שהוא אש) בידיים.
***אדם המאמין באלוקים, יודע שאלוקים רוחני.*** גם המאמין יכול לטעות (להאמין באבסורדים, וזה מה שקורה פחות או יותר). ובעצם העניין, "רוחני" משמעו שהוא נע, והא-ל לא נע.
נשלח ב-30/8/2012 10:24
תוקן על ידי אנינשוי ב- 30/08/2012 10:24:19
נשלח ב-30/8/2012 11:07
ינוח ***אדם המאמין באלוקים, יודע שאלוקים רוחני.*** גם המאמין יכול לטעות (להאמין באבסורדים, וזה מה שקורה פחות או יותר). ובעצם העניין, "רוחני" משמעו שהוא נע, והא-ל לא נע
אתה שולל את מה שכתוב בתורה ובנבאים על אלוקים? התורה כתבה סתם?
נשלח ב-30/8/2012 12:26
מאמין אני, ירוחםשמ, כי לא סתם התורה כתבה לחכמי לב.
לטעון כי הא-ל "נע" משמעו, לדעתי, לשלול את חוכמת התורה.
נשלח ב-30/8/2012 12:41
ינוח כתב:
מאמין אני, ירוחםשמ, כי לא סתם התורה כתבה לחכמי לב.
לטעון כי הא-ל "נע" משמעו, לדעתי, לשלול את חוכמת התורה.
יכול להיות שאתה צודק- אז המסקנה צריכה להיות שיש כמה תורות, אחד בשביל ישרי וחכמי לב, ואחד בשביל רק ישרי לב. ואחד בשביל סתם אנשים כמוני.
נשלח ב-30/8/2012 12:56
התורה כמובן אחת, לכולם, שיחכימו להיות חכמי לב.
אם כיאַל-תּוֹכַח לֵץ, פֶּן-יִשְׂנָאֶךָּ; הוֹכַח לְחָכָם, וְיֶאֱהָבֶךָּ
נשלח ב-30/8/2012 13:12
אההה עכשיו הבנתי! למה לא כתב את זה קודם?
שאלה - למה להוכיח את החכם? יש לי בעיה עם הלץ ולא עם החכם?