בית פורומים עצור כאן חושבים

אבא: המורה אומרת לא כמוך,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/9/2012 14:50 לינק ישיר 

עודד
ספרו של קרל פופר "החברה הפתוחה ואויביה" מתאר את התופעה שחברה רוצה לחזור למסגרת משפחתית שבטית, שבין מאפייניה הוא שיש מישהו שחושב ומחליט עבורך. תופעה זו מתוארת גם ע"י אריך פרום בספרו "המנוס מחופש".
הבעיה שעץ הדעת הוא חד כיווני ויוסיף דעת יוסיף מכאוב, ולכן לא מעט מוותרים על התענוג.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 20/09/2012 14:57:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2012 15:22 לינק ישיר 

אני מסכים עם דעתך, בעלבעמיו. על הפחד הגדול של האדם מהחרות כתב דוסטויבסקי פרק מופת 'האינקוויזיטור הגדול', בתוך 'האחים קרמאזוב'. מרוב פחד האדם ממש משתוקק להעשות לעבד של הכנסיה. הנה, בצורה מקוצרת:

http://www.biu.ac.il/HU/pele/man-condition/obid/obedience.htm#דוס

גם עם כאב הדעת אני מסכים. אלא שליפעמים המציאות עצמה מעירה אותנו מן האשליה  ואז הכאב רב.
ונחזור לענינינו. מהתאור שלך ממש מתבקשים שני ספורים שונים. האחד מיועד למי שוויתר על התענוג וחי באשליה. השני נועד למי שבכל זאת מבקש להוסיף דעת, גם זו תכונה אנושית.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2012 15:26 לינק ישיר 

וכמובן הסיום של 1984.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2012 15:09 לינק ישיר 

אין חולק שהילד\ה רוצה עולם מושלם והאבא והאימא הם האלוקים שלהם,
בהמשך רואים שהאבא והאימא הם חלשים הוא פונה לאלוקים לקבל עולם מושלם וביטחון,
בהמשך שמתבגר הוא רואה בעצם שהאלוקים דורש ממנו לבנות את עולמו,

כל זה היה טוב אם נשארנו רק בבעיה הזו,
אוקיי היינו ילדים ועכשיו אנו בוגרים ואנו צריכים לבנות את עולמינו לטוב. יותר אחרת הטבע\האלוקים ינקום בנו,

הבעיה מתחילה מאנשים שחושבים שמאז שהתפטרנו מכל האדונים (ההורים והאלוקים) ?! ואנו כבר בני אנוש חופשיים ובוגרים ?! אז אנו כבר נאורים והכל מתנהל בשיא השלימות !!

וכאן הברוך (= השבר\הכאב ) הגדול,
רוב הבעיות של בני האדם הם חוקי החברה ולא הטבע והאלוקים,
אז לא ולא, לא הפכנו לבני חורין, הפכנו להיות עבדים לדמיון = כסף = שילטון דמקרטי = חברה בע"מ = מדינה בע"מ,
העבדות לטבע (= אוויר מים ואוכל ושינה) ?! התרגלנו כבר מהילדות,
מה שנשאר היא העבדות לחברה,
1, חוק חינוך חובה
2, לקנות לימודי מקצוע במשכנתא
3 להתגייס ולמסור את הנפש ממש בצבא שלוש שנים,
4, לקנות דירה במשכנתא לכל החיים,
5 לשלם על מים חשמל מכונית ושאר הטכנולוגיות,
6, גם הזוג השני (האישה) חייב לעבוד אחרת אין שוויון בין המינים רח"ל,
7, והחברה תבקר אותו אם ח"ו ירצה להוליד הרבה ילדים, כי זה על חשבון החברה רח"ל,

מילא היה מלך, (בגלל העיקרון שההמון צריך אבא\אלוקים\מלך,)
אז יכולנו לפחות לזעוק אל המלך, גיוועלד\הצילו,
אבל היום אין מלך יש רק את הבע"מ, יש את דמיון הכסף, יש את הדמיון כאילו יש מנהיג אבל אין הרי הוא נופל כל שלוש ארבע שנים, (אם פעם המלך חשב על שבעים שנה מלכות במילא רוב הזמן היה טוב, היום כולו חושבים שלוש\ארבע שנים, ושהשני יאכל את החרה שלי בשלוש שנים שלו,)
באמצע אנו ההמון נמצאים וסובלים העיקר אנו נאורים,

ולכן נכון שהיו צריכים ביטחון לההמון, גם היום הם צריכים את זה, אבל זה טוב כל זמן שיש אימון למנהיג ולמלך ולשילטון,
היום במי ניתן אימון ? לדמיון ?

המונופול של השקרים נשארו אצל השליטים, מה לנו איזה שקרים, אם זה שקרים של האלילים או שקרים של הדת והכת, או שקרים של החברה הדמיונית המודרנית ???

שהאדם יהיה בני חורין לא מספיק שיהיה משכיל ולומד וירגיש נאור,
כל זמן שהחברה גונבת ממנו את האדמה ששיך לו, כל זמן שהחברה דורש ממנו עבדות לכל חייו ולא נשאר לו זמן לעצמו אפי' להשכיל או לבנות משפחה גדולה, אז איזה מן חירות זו ???

אי אפשר עם התירוץ המצחיק הזה שההמון צריך אבא, לשלול ממנו את חירותו, לשלול ממנו את הפונטציאל שלו,
אולי אם היה בני חורין היה מחפש תרופה לסרטן, או משהו טוב אחר לבני אנוש,
במקום זה הוא עסוק בעבדות לבנק ולחברה ?! לא רק הוא גם אשתו (עם תירוץ המצחיק של שיוויון המינים) חייבת להיות עבד לחברה,

הגיע הזמן שאיש הדת\הכת וגם הנאור יבין שכולם עובדים עליהם,
רוצים ממנו עבדות לחברה, נותנים לו סוכריות הרגעה כמו תרבות וראליטי וכדומה, העיקר שלא יחשוב ושישכח שהוא עבד, והכי מצחיק עבד לדמיון,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2012 16:10 לינק ישיר 

maxmen כתב:
ואני לתומי חשבתי שאתה זה שדוגל בחלוקה ,
על כל פנים הינך מוזמן לבדוק היסטורית,כל החכמולוגים ביהדות תולדותיהן לאו כיוצא בהן ,

אני טוען שכל הדורות זה היה יחד, רואים זאת במדרשים בנביאים ובכתובים,
הרמב"ם היה הראשון שחילק ממש, למשל, ביד החזקה כתב שעל הקורבנות קיים העולם, ובמורה ממש עושה שחוק מהקורבנות (ובצדק ומקורו בחז"ל שצטטי הרבה כאן בפורום)
ברור שיש מצוי ורצוי, והרמב"ם ידע כנראה מה שהוא עושה בדורו, וזה היה המצוי בזמנו,
היום אחרי הניסיון ההיסטורי הקרוב והרחוק אני טוען שהמצוי היא לא כמו אז, כולם חכמים ונבונים, רק מי שמחנך ביודעין לבורות מסיבות מעמד וכלכלה של הקהילה ומיצידם שכולם ילכו לעזאזל, ראה את כל התנהלות של כל קהילה וקהילה אצלינו החרדים, ברגע שתתן להם תבונה ?! הלך כל מעמדם וכל פרנסתם !!

גם הרמבם אחז מאמונות הכרחיות להמון,
ואין לך המון גדול מקטנים [ונשים,לשון הרמבם]

אני התן לך סיפור היסטורי לדוגמא:
כידוע היו עניי ארץ ישראל,
פעם לקח יהודי טוב ועישר את העניין לידיו ואמר בוא נעזור ליהודי ארץ ישראל אחת ולתמיד,
קנה אדמות בארץ ישראל, לתת ליהודי ארץ ישראל פרנסה, הם יגדלו אתרוגים, וישווקו לחול,
הליצים שלא רצו לעבוד וחשבו שפיתרון העשיר הזה יפגע בהכנסותיהם מהשנור, הרי יהודי חול ידעו שיש עבודה שמפרנסת בכבוד את יהודי ארץ ישראל,
אז לא תאמין מה הם עשו, פשוט הפיצו שמועה בחול שאתרוגי ארץ ישראל מורכבים, וחסל הפרנסה של יהודי ארץ ישראל,

מאז כל הקנאות כביכול היא נושא אחד,
מה שמפריע את השנור ומה שיביא פרנסה ליהודי ארץ ישראל ?! כל אלה הם אסור !!

המצב הזה וכל שאר המרין בישין של הקהילה שלנו, לא מבטיח לי שבדור אחד או שנים צאצאי לא יברחו כמו בתקופת ההשכלה אז,
הדבר היחיד שאני יכול לעשות מולם, היא לתת להם את ההיגיון הפשוט של התורה והיהדות, כלומר היסודות צריך להיות חזקים, ולא לעמוד על אמונה ערבית עיוורת,

יש לי ניסיון רב בעניין, וכל נער\נערה שהיה איתי, ב"ה ניצל. והקימו משפחות טובות,
כמו שהלכתי איתם כך בדיוק אני הולך עם בנותי והילד (עוד תינוק) ועם כל שיבאו בהמשך בעזרת השם,
אם שמעת מר' אשר פרינד ?! הוא הלך בדרך הזו !!! כמובן שבדורינו צריך עוד יותר פתיחות ופחות שקרים קדושים אם בכלל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2012 20:15 לינק ישיר 

מקס

גם הרמבם סבר שיש אמונות הכרחיות ,ואין לך המון גדול מקטנים [ונשים לדעת הרמבם עד שילמדו]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אבא: המורה אומרת לא כמוך,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.