| נשלח ב-4/2/2013 00:30 |
|
| |
| yakovkov כתב: |  | מקסמן, "הווי מתפלל בשלומה של מלכות, שאלמלא מוראה, איש את רעהו חיים בלעו". בני האדם חוברים למדינות על מנת לקבל ביטחון מפני פורעים וצדק בין סכסוכים.
ואם אתה מדבר על החברה החרדית, אז כדאי שתפקח עיניים ותראה עד כמה החברה שלנו דווקא מוכיחה שמוכרחים משטר. כל הרבנים נפגשים בבית המשפט.
איך יושג צדק לבנות הספרדיות בעמנואל בלי בג"ץ? אני שונאת את בג"ץ כמעט כמוך, אבל אדמונד לוי חובש הכיפה היה היחיד שיכול להעמיד את הציבור החרדי על העוול הזה. לא שמעתי אדמו"ר אחד שיקום ויאמר שספרדים הם יהודים בדיוק כמונו והתנאי היחיד לקבלה צריך להיות עמידה בסטנדרט רוחני.
הסטנדרט שהם העמידו לקבלה ל"מגמה החסידית" (עאלק חסידית- הבעל שם טוב מתהפך בקברו), היה דיבור באידיש. אדמונד לוי, שופט בעליון, פסל זאת מיד כגזענות, ואז הם הפכו את הדרישה לתפילה במבטא אשכנזי. הוא ענה להם: אף אם ילקוני מאה מלקיות לא אוכל להתפלל בהברה אשכנזית". את המשפט היפה והנוקב הזה לא אשמע מאף מוסרניק בישיבה חרדית, ליטאית או חסידית, כי כולם שם גזענים ברמה זו או אחרת.
וכאן מדובר על עמידה בסטנדרט מוסרי של תיקון אפליה, אני לא מדברת על המכות בין פלגים יריבים, ונדליזם, שחיתות והרעה החולה מכל- פדופיליה הממלאת את פנימיות הישיבות ותלמודי התורה, עד שאנשים חוששים על בניהם יותר מעל בנותיהם שמא יחוו התעללות ממלמד זה או שכן אחר. בדיוק בשביל כל אלו צריך מדינה ומשטרה ובית משפט וכלא. הלוואי שנשתמש בהם יותר. |
|
אני מדבר על הרצוי ולא על המצוי,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2013 09:31 |
|
| |
מקסמן- המצוי הוא שגם החברה החרדית צריכה משטרה ובית משפט. ולכן לא רצוי לבטל את המשטרים ולחיות כמו החברה החרדית כי זה אסון.
פרוגרמי- עכשיו משקראתי באריכות את הודעותיך- כל הבעיה אצל הרבנים היום, בפרט אלו שאודותם אתה מתדיין, שהם לא מנסים לפסוק הלכה אלא לפסול אנשים אחרים. אני חונכתי בחב"ד והרבי מליובאוויטש הקפיד לא להשתמש בתואר "רבנות ראשית" רב ראשי וכדומה, כי אמר שמבחינתו כל הרבנים שווים. וזה דבר שליטאי בן זמננו לא מסוגל להבין. אז לידיעתך: מאז שאין סנהדרין, אכן אין היררכיה וכל הרבנים שווים וכל אחד הולך אחר רבו, וההחלטה לפי איזה רב ללכת היא לפי פסקיו המנומקים. אם מצא חן בעיניך רב שלא מצא לנכון לנמק את פסקיו וכל שעשה הוא לפסול ולהשמיץ רב אחר כדי להראות שהם לא באותה רמה- אז תסלח לי, הם באמת לא באותה רמה. רב אמיתי צריך לנמק כל פסק, שאם לא, עולה מאליה התביעה "מהיכן דנתוני"? מאיפה הקרצת את הפסק? ועוד להשתמש במילים חמורות כלפי מי שלא הולך לפי הפסק שלך- גועל נפש. לצערי הגועל הזה הוא נורמה אצל הרבנים כיום וזה מה שמביא לזלזול של הצעירים (ואני בתוכם) ברבנים. אתן לך דוגמא מרב שאינו רבך. הרב עובדיה נלחם כבר שנים רבות בכל הנושא של חבישת פאה. לגיטימי שהוא אוסר, לגיטימי שהוא משפיע בכל כוחו שנשות ש"ס לא תחבושנה פאה, אבל לא לגיטימי לומר "פאה= דין גיהינום" או "אישה שלובשת פאה היא כמו זונה". זה מה שהוא אמר, וזה לחלוטין לא לגיטימי כיון שיש עשרות פוסקים שהתירו. גילוי נאות: אני חובשת פאה. לא לגיטימי לומר לי ולעשרות כמותי שמקפידות לכסות את השיער, מילים כאלו (ובכלל לא לגיטימי שרב ידבר בשפה זולה). כל הנסיון לדרג את הרבנים ולתת מעמדות- ההוא ראש ישיבה, להוא יש מערכת כשרות, ולזה יש אישה אדמו"רית- טיפשי לחלוטין. הרוגוצ'ובי לא היה ראש ישיבה, וכנ"ל הרמב"ם ועוד גדולי ישראל במשך הדורות. אין צורך ב"גדולים". כל אחד ילך אחר רבו, וכל אחד מתבקש להשתמש בשכלו על מנת לבחון אחר איזה רב ללכת. לצערי בציבור החרדי אוהבים ללכת אחרי הצהרות ריקות (ו"חריפות") במקום לדרוש מהרבנים תוכן ממשי. אני אכבד יותר רב שמתדיין עם כל אחד ועונה על כל פסיקה המנוגדת לדעתו בפסק מנומק ולא בהשמצות. אספר כאן סיפור מכונן שקרה לי. עזרתי לארגן ערב נשים בנושא טהרת המשפחה, והכנתי את התשורה- משהו לתלות על המקרר. רציתי להוסיף שם את כל הטלפונים של רבנים פוסקים בתחום, כדי שיהיה נגיש לנשים. המארגנת הראשית אמרה שצריך קודם לשאול את המרא דאתרא, אז התקשרתי אליו. שאלתי אותו אם אפשר לכתוב את הטלפון שלו, אז הוא הסכים. הוספתי ושאלתי אם אפשר לכתוב טלפונים של רבנים נוספים, אז הוא שאל: איזה רבנים? (כאילו, יש עוד רבנים מלבדי?) אמרתי לו את שמותיהם (כאילו שהוא לא ידע... הם עונים לשאלות ברשותו והסכמתו) אז הוא ענה: לא, אין צורך בעוד רבנים... רציתי להקיא. מובן שלא כתבתי את המספר שלו, את זה כולם יודעים, וכל מטרתי היתה רשימה של טלפונים שאם אחד לא עונה יש את השני. מאז אני לא שואלת אותו אף שאלה וגם לא מכבדת אותו כי רב שמתייחס כך לרבנים אחרים מלמד אותי בדיוק מה צריך להיות היחס אליו- לא סופרת אותו. והוא מהסוג שכל הזמן מוכיח שהאחרים לא ברמה שלו ורק הוא קובע, במקום לנמק את פסקיו. אותם רבנים צועקים שכל ההידרדרות ביראת שמים היא מהאינטרנט- ואני אומרת, הנהגה כזו של רבנים מדרדרת את היראת שמים אצל הצעירים יותר מאלף אתרי פורנו. אגב אצלינו בחב"ד יש גם כן את העניין של הרבנים שחושבים שהם שווים יותר- בית דין רבני חב"ד שמורכב משלוש שתלטנים שרק עסוקים בלצאת נגד רבנים אחרים. וזה העניין שמדרדר את הקהילות יותר מכל אינטרנט. מה עם "אלו ואלו דברי אלוקים חיים"? "נהרא נהרא ופשטיה"? רב שמזלזל ברב אחר? זו זילות של התורה ושל הרבנות. ממש גן ילדים. אני שומעת אנשים בקהילה בה שני הרבנים מסוכסכים, והם אומרים: שמעת? הרב אמר שבמי הברז יש תולעים. השני עונה לו: הוא אומר כך רק בגלל שהרב השני אמר שהמים בסדר וכבר אפשר לשתות... ואני מדברת על אנשים בגיל של אבא שלי, יראי שמיים שמקפידים להדר במצוות. אבל אלו הרבנים היום, צריך משיח דחוף.
תוקן על ידי yakovkov ב- 04/02/2013 09:38:34
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2013 10:12 |
|
| |
א.
דבריך, יעקבקוב, נכוחים ומראים כי את מתבוננת במציאות כפי שהיא, מבלי ליפות אותה. זו מידה של יושר. העבר תמיד נראה יפה וטוב כאשר מביטים עליו מרחוק. אבל טבע בני האדם יציב למדי, ומה שנראה היום אינו שונה בהרבה ממה שהיה אתמול.
ובכל זאת יש שוני חשוב, במה שהאדם בזמננו נוטה הרבה יותר לעמוד ברשות עצמו, להיות אינדיבידואל. גם תנאי החיים מאפשרים לו את הדבר הזה. מכאן היכולת והרצון והמעשה אצל רבים לראות לבחון ולהסיק מסקנות, ולא להיות שבויים בתאור אידיאלי מנותק.
ב.
העם היהודי חי רוב ימיו תחת שלטון אחרים אשר דאגו לעניני השלטון. דבר זה איפשר התפתחות מיוחדת אצלנו. בכנסיה הקתולית, הכומר המקומי הוא שליח הכנסיה. הוא נקבע על ידה, מקבל הוראות ממנה וכופה עצמו על העדה. הכנסיה מחלקת את השטח הגאוגרפי למחוזות היררכיים, עלפי המתווה של השלטון הרומי שבחסותו התבססה, וקובעת את בעלי התפקידים בכל מקום. המצב אצל היהודים שונה בתכלית. הרב הוא עובד הקהילה. נבחר על ידה, משכורתו ממנה, והיא יכולה להחליפו. גם הפרט יכול לעבור מקהילה לקהילה, מרב לרב.
ראוי לספר כאן, בצורה שטחית ביותר, עניין אחד המדגים את התופעה הזו בכנסיה הקתולית. הקתרים היו אנשי כת דתית שהתבססו בעיקר בלנגדוק [דרום צרפת] במאות 11-13. טענתם הכללית יצאה כנגד השחיתות של הכמורה והכנסיה. לדעתם הכנסיה והכמורה חייבים לשמש מופת. הכנסיה החליטה שהיא הסמכות הקובעת מה ראוי ומה לא, הכריזה על התנועה כמינות ופתחה 1209 במסע צלב להשמדתם הפיזית [דבר שהיא מומחית בו], גם הקימה אינקוויזיציה, גוף חוקר שתפקידו לבדוק את נאמנות המאמין לדרך הנכונה שקובעת הכנסיה, והיא בלבד.
עודד
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2013 17:19 |
|
| |
| yakovkov כתב: |  | | מקסמן- המצוי הוא שגם החברה החרדית צריכה משטרה ובית משפט. ולכן לא רצוי לבטל את המשטרים ולחיות כמו החברה החרדית כי זה אסון. |
|
טוב גברתי היקרה,
אני לא יודע מאיזה קהילה את, אבל בכל זאת אני יסביר לך מה קורה ומאיפה הטעות שלך,
התורה היא תורה אישית, ספרי ההלכה הם החוק והמשטרה והמשטר, והכל באופן אישי,
יראת שמים זה הסגולה לכל,
זו הרמה של היהודי ובגלל זה הוא נקרא עם נבחר ועם סגולה,
אחרת אין הבדל בין גוי ליהודי ואין סיבה לקרוא להם עם נבחר ועם סגולה,
והבני זאת לעומק,
כי זה האלף בית של התורה,
הטעות של הציונים החילונית שהם אמצו את החוקה הבריטית ולא החוקה שלנו,
הם כשלו כל כך שמעל מיליון מבניה ובנותיה עזבו אותם והתחברו לחרדים = חזרה בתשובה,
החרדים בלי אמצעים כלכליים ובלי ניסיון אימצו אותם לביתם ולמיטתם ובצלחת כמו שיהודים יכולים, עם כל ההתלהבות,
(לשם הדוגמא: בבית חמותי כל זר נכנס 24 שעות ביום שבע ימי שבוע ו365 ימים בשנה,
אשתי אומרת לי כל פעם שהיא לא זוכרת יום שישנה לבד בחדר ובמיטה ואכלה לבד,
לא היית לה ילדות פרטית, הכל אצלה היית ציבורי הכל בשביל הזולת,
עד היום זה כך אצל חמותי)
החוסר ניסיון של החרדים והחוזרים בתשובה, הביא את כל הבעיות,
כמה דוגמאות שתביני את הבעיה,
ילד מגיע מאוחר לחיידר\ת"ת והמלמד שואל את הילד (בן חוזר בתשובה) למה אחרת ?
הילד: אתמול אבא אכין ארוחת ערב חגיגי כי אימא הלכה למקווה, וכולנו התפללו לברוא עולם שהאימא תיכנס להיריון הערב,
המלמד לא הצליח להשתיק אותו,
אבל כל הילדים בחידר שלא יודעים ממקווה לנשים ולא מהיריון וכדומה,
כבר שאלו את הוריהם את השאלות האם אימא הולכת למקווה וכו' וכו' וכו'
מי שלא מכיר את העניין לא יבין, אבל מי שמכיר יודע שלמוחרת ההורים יוציאו את ילדיהם מהחידר,
עוד דוגמא:
בליל שבת מגיע משטרה לכניסה של הבניין,
בטבעיות כולם יוצאים לראות מה קרה,
והנה השכנה הזמינה בשבת משטרה כי בעלה שפך עליה סוכר,
מי שמבין, יבין שהשכנים כבר לא יתנו למשפחות האלה לגור לידם,
עוד דוגמא:
ילד בחיידר נתן מכות רצח לחברו,
המלמד ניסה כל דרך ולא הצליח להפריד בינהם, עד שפשוט נתן סטירה לילד המכה ונהיה שקט,
למוחרת ההורים הזמינו משטרה,
כמובן שהמנהל כבר לא קיבל יותר ילדים מהמשפחות האלה,
עוד דוגמא:
שכן רצה לבנות, וביקש רשות מכל השכנים אבל רק משפחה אחת ביקשה כסף והרבה כסף על האישור,
למוחרת ההוא עזב את השכונה ובשכונה האחרת הוא כבר דאג שיהיה ועדת איכלוס,
החוסר ניסיון של החרדים באימוץ משפחות שבאים מהחילוניות והשיטה החברתית של המשטר ותרבות דיבור אחרת וכו' וכו',
גרם לכל העוולות, והאי סבלנות,
מצד שני גם הבעלי תשובה לא נכנסו עם ניסיון לציבור החרדי,
ולכן הרב שך הקים את שס,
שאלו את הרב שך למה גורם הוא לפילוג החרדיות,
ענה, שצריך את שס לדור אחד או שנים, עד שהם לבד יראו ויבינו אייך ומהי חרדיות,
ואחרי דור אחת או שנים תתאפשר לחבר ביניהם,
בינתיים אי אפשר לחבר אותם אלינו ואותנו אליהם באופן מוחלט,
זוהי החרדיות וזוהי הבעיות,
האם המשטרה יכול לעזור בהם ? האם הממשל יכול לעזור בהם ?
ממתי המשטר והממשל מביא אהבת אחים ??
אהבת אחים יש, עובדה שקיבלנו את המיליון עם כל הכרוך בכך,
רק אחרי כמה שנים התחיל הבעיות שנתתי לעיל,
ואז התחיל הצרות,
אז התשובה היא כמו שהרב שך טען,
לתת להם להיבנות לבד, והחיבור ואהבת אחים יבוא בהמשך ביתר תוקף,
אני מקווה שהצלחתי לתת לך את התובנות הפשוטות בעניין
max
תוקן על ידי maxmen ב- 04/02/2013 17:42:52
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2017 12:46 |
|
| |
השקפה חרדית ודמוקרטיה ישראלית (מתוך ספרו החדש של פרופ' בני בראון 'מדריך לחברה החרדית')
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2017 11:22 |
|
| |
| ספרן כתב: |  | השקפה חרדית ודמוקרטיה ישראלית
|
|
הבנתי שיש מלא התנגדויות. השאלה היא האם יש הצעות למה שאמור להיות. צריך לחכות למקדש שנופל מהשמיים ובו המשיח, או יש משהו יותר רומנתטי?
|
|
|