|
|
| נשלח ב-4/12/2012 15:32 |
|
| |
אני מתכוון שההבדל בין בן משפחה לבן מיהודיה היא בגלל הייחוס, אבל האם היה ייחוס כזה לפני מתן תורה? לדוגמא היום מישהו שיתחתן עם גויה הבן גוי, ואם יתגייר אינו מיוחס לאביו היהודי, אבל בזמנם אם אחד מהשבטים מתחתן עם גויה (כנענית) הבן לא מתייחס אליו? מה פתאום?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2012 15:47 |
|
| |
חז"ל אמרו שכל הנשים שנישאו לבני יעקב התגיירו, ולמרות זאת רש"י כותב שיעקב אסר על נכדיו לשאת את ארונו.בגלל זה. מענין אם בני השפחות היו בכלל האיסור לפי רש"י?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2012 16:07 |
|
| |
פתאום אתה כן מקבל את סיפורי חז"ל? 
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2012 16:13 |
|
| |
לחז"ל יש הלכות ואליהם אני מתיחס ברצינות- לא בהכרח אני חושב שהם תמיד צודקים, ומקבל אותן, לסיפורי חז"ל ולאגדות, אני מתיחס כאל אגדתות וסיפורים, ונוהג בהן לפי הרמב"ם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2012 16:15 |
|
| |
וגיור לפני מתן תורה זה בקטגוריה של אגדות או הלכות? =)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2012 16:35 |
|
| |
גיור הוא נושא הלכתי מובהק,
אם האבות קימו או לא, זה ענין אחר לגמרי. אתה מתיחס אל זה כאגדה סתם. ואני מתיחס אל זה כאגדה הלכתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2012 19:40 |
|
| |
להבהרה- כוונתי שהאבות והשבטים גיירו את נשותיהם- לא שעברו גיור בבית דינו של הרב שרמן- או אפילו בבית דינו של הרב דרוקמן הגיור שעברו היה הגיור של רות- עמך עמי אלוקיך אלוקי, אני מצטרפת לעמך ולאולקיך.. כל אדם המצטרף למשפחה למןעדון לפורום, מקבל על עצמו בהתחלה את התנאים וחוקים היחדוית של כל משפחה או מועדון.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2013 05:39 |
|
| |
העירני ידידי שיעקב אבינו נשא ארבע אחיות עיינו בסוף פרשת ויצא ברש"י "אם תענה את בנותי ואם תקח.. על בנותי" מביא רש"י שהתורה כתבה פעמיים בנותי, לרמז שגם בלהה וזלפה היו בנות לבן מפילגשיו של לבן, אם כן נשא יעקב ארבע אחיות.
אך ממה נפשך, אם נחשבות האמהות לבנות נח - אין הקידושין תופסין בהן, ואם נתגיירו, שוב אין להן דין אחיות
|
|
|
|
|