יש כאן איזו התעקשות מציקה שלא לשמה ואנסה לעזור לך ,,א ת ה צ ו ד ק ..
נראה לי שפשוט חזרנו כאן לפארונקל,
ספר לי על התועלת הציבורית,
ספר לי על התנצלותו של מאן דהו לשקרים קדושים המפורשים בתורה לדעת המו,נ
תסביר לי למה ראית צורך בלגמד[ללא הצלחה אגב] את המחיר האישי שמשלם איש האמת,
ואחרון חביב ,למה לא לגלות אם אין נפק,מ למעשה? אין נפק"מ למעשה ,רק בעולם המעשה ,שמו כופר באחד העיקרים,
ולכן [פעם רביעית]בן אדם נורמטיבי לא גורם פרובוקציות מזיקות לעצמו ,פוק חזי מאי עמא דבר ,
יש כאן מאות ניקים עם דעות מגוונות ,אבל כולם נ י ק י ם,,ואין אחד שלא מבין למה,
על אחת כמה וכמה כשמדובר בס,ה על סעיף קטן בדעת האדם בלתי מזיקה לי ולסביבתי ,,והיא אמת מוחלטת לדעתי ועם אמת זה אני חי ועובד את קוני כפי שציוני בתורתו הקדושה ללמוד וללמד ולשמור ולעשות ,ובוראי מרוצה ממני ואמונתי שחותמו הוא אמת,,
ואם גם בזה הינו מרגיש צורך בלהקיא את הסוד הנורא הזה ,מדובר בבעיה שהיום יכלו בקלות לטפל בו,
תוקן על ידי ביליצר ב- 28/11/2012 23:41:37
נשלח ב-28/11/2012 23:55
מי שסובל ממשהו חריג ,תחושה לא המונית ,לא מוכרת,שממשיך להציק לו עד להתאבדות,ובמקרה זה התאבדות פרסונלית ,ציבורית,משפחתית,יכול היום לקבל עזרה,ואגב לאו דוקא כדור,אפילו שיחה עם איש סוד או איש מקצוע, למה לכתוב על זה ספר לקהל עדת נחשים ולסבול,,? מי האחרון בציבור החרדי שהינך מכיר שפירסם דעה כפרנית שלא לצורך רפורמה גרידה ושילם על זה מחיר כבד, כשתמצא ,,נוכל לדבר על חריג חדש, אני מכיר רק ניקים,
נשלח ב-29/11/2012 00:11
אם אתה צודק ויש ציבור שכולו פועל לפי הכלל שהנוחות חשובה יותר מן האמת הרי שזהו קשיא גדולה מאד על הציבור הזה, וביותר שהוא ציבור שמחנך להתמסרות טוטאלית לאמת, וההיפוקטריטיזם זועק לשמים. אי אפשר להפוך את הקערה על פיה ולומר שדווקא מי שאין עליו את הקושיא הזאת הוא המשוגע.
אם לדעתך גילוי האמת שדוחף את המכיר בה להטיף לה ולחיות אתה זה משהו מאד חריג ולא מוכר שזוקק הסבר פסיכולוגי, הרי שאתה נמצא במקום רע מאד. בכל אופן הגזמת מאד לקרוא לזה התאבדות. ואני לא יודע מה לך נרתע מהתאבדות כשהוא למען מטרת האמת, וכי לא זה מה שאתה דורש כל היום כי עליך הורגנו כל היום ומוסרים נפשנו על שמירת התורה והמצווה רק כי אנו חושבים אותה לאמת.
יפה שתיארת את הציבור האורתודוכסי כקהל עדת נחשים, אך אם הנך סובר כן למה לסגוד להם כלל? אדרבה, יש לכתוב ספר בהקדם שמוקיע את הנחשיות שבהם ולברוח מקהל הנחשים הזה כל עוד נפשו בו, אין אדם דר עם נחש בכפיפה.
שים לב שאתה קופץ כאן על כמה סעיפים כאחד, רגע מדובר סך הכל בסעיף קטן לא חשוב, ורגע שני מדובר בכפירה עצומה, רק אני שם לב לאבסורד שבטענתך? וכבר הראיתי על זה פעמיים שלש ולא קיבלתי מענה.
[ומתי כבר תלמד את ההבדל בין פסיק לנקודה?]
תוקן על ידי יהיאור ב- 29/11/2012 00:13:40
נשלח ב-29/11/2012 00:59
אתה חוזר שוב ושוב על אותו סיבוב,
אבל אודה ואולי גם אבוש שאולי רק עכשיו הבנתי על איזה אמת הינך מתכוין ,
לתומי חשבתי שאתה מדבר על אמת אנושית מצפונית ,ואולי בכלל כונתך על אמת התורה שחייבת להיאמר?
זאת בודאי לא שאלה,וכמה טעמים בדבר,
א ] איזו סתירה יש באי גילוי סוד שמור לרבים ,לאמת שאנו מוסרים עליה נפשינו ,,תורה ומצוות,,
האם אמת זו כשתתברר שהתורה ניתנה לפרקים תיהפך לאחד העיקרים של הרמבם במקום העיקר הנוכחי,
ולאחד מגופי תורה ?
זה שהרמבם הפך את העיקר הנוכחי לאחד מיסודי הדת בודאי שאינו מצריך את רב שמעון הדורש טעמא דקרא בלתת טעם
ב] הרי ממילא אין אחר התלמוד והרמבם כלום ,וכשם שמצוה לומר וכו,
והמצוה שלא לומר מבוארת כאן כמין חומר,,
ג][במאמר המוסגר]צריך באמת להבין ,אם מוסרי התורה שמרו מידע זו בסוד [כפי שאכן הא,א כתב על סוד ה12 וכו,], מי החכם שיגלה מה שהעלה עפר ,[אלא אם כן באמת לא ידעו,ואומרת דרשני]
לגבי הנחשים הרי קיי"ל שהפורץ גדר ישכנו נחש ( :
בכל אופן לא התכונתי לנחשים במובן הערמומי והרשעי ,כונתי שבשמיעת דעות מעין אלו
בציבור השומר על קדושת הי,ג עיקרים קופצים כנשוך נחש,
תוקן על ידי ביליצר ב- 29/11/2012 01:00:55
נשלח ב-29/11/2012 04:38
אכן חזרתי על אותו סיבוב, אך אם כבר עברנו משלב ההאשמה בבעיה פסיכולוגית אל דיון בשאלות הנכונות שהצגת, הרי שזו התקדמות בדיון. בגוף השאלות שהעלית כעת אכן יש מקום לדון בהם לכאן ולכאן, וכנראה שזה יצריך אשכול נפרד אם נרצה לדון בהם ברצינות. בווכוח הנוכחי לא באתי אלא לשלול את הטענה כאילו כל מי שמגלה ברבים מה שהוא חושב לאמת צריך פסיכולוג. לגופה של השאלה האם באמת ראוי לגלות ומה היה דעת הרמב"ם והאב"ע וכו' אכן יש מקום לעיין.
נשלח ב-29/11/2012 09:41
אז אכן לא טעיתי ,והינך ממשיך לדבר על אמת ככל אמת אנושית שהינו אחוז בו , ואם גם אצלך האמת נר לרגליך ,תמשיך להתעקש ולשלול [עדיף עם נימוקים כמובן] ושלל לא יחסר,