בית פורומים עצור כאן חושבים

מי ברא את הבורא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/1/2013 10:24 לינק ישיר 

למה אי אפשר להקשות על הבורא?
אני שמח כי אתה מיחס לדבריך טוב טעם, ועל זה אמר שלמה יהללך זר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2013 21:51 לינק ישיר 

כותב מרכא_טפחא: 'כל הנחלים מובילים לאותה יישות אותה אנו חשים מתפללים מבינים מבקשים. ... הא-ל אותו אני מכיר, יוצר היקום, שמלבד היותו קיים חולל עוד כמה פלאים...'

דברים אלו מצויים כולם במישור דתי אמוני. עיקרו מעמד האדם בפני האל ואורח החיים הראוי לו. אבל יש מישורי דיון אחרים בהם שונות ההנחות, שונות התפיסות. מישורים אלו ברובם זרים לגמרי מן המישור הדתי אמוני, שאינו עוסק במדעי הטבע, במתמטיקה ולוגיקה, ואפילו לא בתאולוגיה שעניינה תפיסת האל והכרתו. הכותב מעיד כי אינו מכיר מישורים אחרים, במיוחד לא תאולוגיה, באומרו  'הרעיון שהבורא "אינו מורכב", אינו ברור לי דיו'. מכאן זרות בינו לבין משיבים אחרים.

'משחקי מילים. כמו למשל הטיעון האונטולוגי.' – גם אם דוחים את הטעון האונטולוגי יש להודות כי הוא מבריק וחריף. הוא אינו ראוי לכנוי המזלזל 'משחק מלים'.

עוד כותב מרכא_טפחא: 'לדעתי כל דבר צריך סיבה, כל דבר הקיים באיזשהוא צורת קיום, מצריך מחולל שייצר אותו. ... כל דבר דורש מתכן ויוצר. גם "יישות בלתי מורכבת" '.

צריך להבדיל בין סיבה סתם, בין מתכנן כסיבה, ובין יוצר. חוק הסיבתיות הוא מיסודות תפיסת הטבע, אבל בפיסיקה של המיקרוקוסמוס הדברים שונים. אכן, לנו, בני עולם העצמים הגדולים, המקרוקוסמוס, העולם הזעיר נראה מוזר מאד, ועוד יותר מוזרה העובדה שעולם הגדול שלנו בנוי כולו מגופי העולם הזעיר, ואיננו יודעים להסביר את המעבר הזה בין שני העולמות.

סיבתיות אינה דורשת מתכנן ויוצר. אפשר לתאר תמונות עולם שאין בהן יוצר, ושאין בהן מתכנן. כפי שמעיד הכותב, תמונות עולם זרות לו, הן אינן האל אותו הוא מכיר. אפשר שיפטור אותן בלא כלום. אבל תוקפן אינו פוחת ועושר התכנים והמשמעויות אינו אובד רק משום שפלוני אינו חפץ בהן.

עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2013 05:43 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
ביקשתי להקשות את הקושיא, "מי יצר" על אותה נקודה סינגולרית מופתית, מה שאי אפשר להקשות על הבורא, כפי שהסברתי בטוב טעם
אני מעריך שקראת אותי ברפרוף ובלי לשים לב בכלל למה שכתבתי מה שגרם לך לכתוב את ההבלים שבציטוט

לפני שענית לי
האם בדקת בכלל מה "הסברתי בטוב טעם"?
עיין בהערתי האחרונה, ושם תמצא את ההסבר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2013 14:44 לינק ישיר 

לא ראיתי (או שלא שמתי לב) כיצד הורידו את הטיעון שהבורא היה קיים מאז ומעולם.
שהרי גם אם תהיה תשובה לשאלה "מי ברא את הבורא" תעבור השאלה לאותו בורא שקדם לו וכו' וכו',

כמו היקום - שכנראה (בממדים שאנו מכירים) הוא אין סופי, מושג שגם איתו קשה לנו להתמודד,
אבל די ברור שהוא נכון,
אפשר לומר זאת גם על המושג אלקים, שהוא היה תמיד והסיבה שהוא אינו נוצר הוא משום שזה לא קרה מעולם.

כמובן שטיעון זה אינו מהווה הוכחה כלשהי, אבל הוא אפשרות להסביר את קיומו של הבורא
לאחר הוכחות או סברות אחרות לקיומו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2013 01:39 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
כדי להבין מהו אלהים, ניתן לסבר את האוזן, שאלהים הוא רוחני, כמו שמחשבה מסויימת זה דבר רוחני (כמשל אני כותב את זה-) מחשבה ש 1+1=2, היא מחשבה רוחנית - כמו כל דבר רוחני - המחשבה הזאת תמיד היתה, היא לא נוצרה בזמן מסוים, חישוב זה היה נכון מאז ומעולם, כמה שלא תלך אחורה בזמן, המחשבה הזאת איתנה, קיימת, והיתה תמיד קיימת. גם היא איננה תופסת מקום ומרחב, היא פשוט נמצאת בכל מקום.
אלהים הוא דבר רוחני, אותו הדבר, תמיד היה,
ודבר שתמיד היה ולא נוצר בזמן מסוים, אין לו צורך ביוצר
כמו שאין צורך ביוצר שיצור את המחשבה ש1+1=2

הנה בשבילך
שלא תתאמץ מידי לחפש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2013 00:32 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
מחשבה ש 1+1=2, היא מחשבה רוחנית - כמו כל דבר רוחני - המחשבה הזאת תמיד היתה, היא לא נוצרה בזמן מסוים, חישוב זה היה נכון מאז ומעולם, כמה שלא תלך אחורה בזמן, המחשבה הזאת איתנה, קיימת, והיתה תמיד קיימת. 

מחשבה היא תוצר לפעילות המוח (ראיה פנימית, דמות, ציור במוח). כאשר לא היה קיים Homo sapiens ומוח עמו, למשל, אז לא הייתה קיימת שום מחשבה.  

לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2013 15:50 לינק ישיר 

המחשבה איננה תלויה בחושב/ים
גם אילו היה בעולם רק צומח ודומם, ועץ היה מוציא תפוח 1, ואחר כך תפוח נוסף, על העץ היו 2 תפוחים
והסיבה לכך שעל העץ יש כעת 2 תפוחים, היא החישוב ש1+1=2
אף אחד לא היה חושב את המחשבה הזאת, אבל היא קיימת ולא תלויה בשום דבר בעולם, ולא במרחב וזמן

דוגמא למשל, האם גפרורים המונחים בתוך קופסא סגורה, אינם קיימים כי אף אדם אינו רואה אותם?
אותו הדבר מחשבה אינה תלויה בכך שמישהו יחשוב אותו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2013 21:02 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
המחשבה איננה תלויה בחושב/ים
והסיבה לכך שעל העץ יש כעת 2 תפוחים, היא החישוב ש1+1=2

הההפך הוא נכון, לתפוחים אין סיבה שמישהו חישב אותם.
תגדיר מה זה חשיבה, ואז יכול לחשוב על מסקנות מזה.

לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מי ברא את הבורא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.