|
|
| נשלח ב-6/2/2013 11:55 |
|
| |
[quote].אתה תילחם כנגד חוקה, ואחר כך תסביר שבלי חוקה אתה לא מתגייס.
לא אני הרלוונטי כאן,
החרדי באמת נלחם בעד חוקה וכמובן החוקה של התורה,
אני רק מגלה לך סוד שאפי' אם היית חוקה חילונית אז החרדים היו מתגייסים,[/quote]
תגיד מקס אתה נשיא מועצת גדולי התורה המאוחדת, ועל אישור הסוד הזה התכנסו לישיבה מאוחדת?
סקוף כזה לא ציפיתי לקרא כאן בפורום.
האמת שאני קורא כאן הרבה דברים שלא ציפיתי לקרא אותם כאן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2013 12:37 |
|
| |
הדיון על יפתח זכה לאשכול משלו.
*** מואדיב
אם הנושא הוא גם מלחמת מצוה, צריך לזכור שמלחמת מצוה בזמננו שונה מאד ממה שהיתה בימי המקרא וחז"ל. וראוי להקדיש לכך אשכול בפני עצמו.
כמה הבדלים משמעותיים:
א. כלי הנשק היו מאד פשוטים. מגל, מקל, מלמד הבקר, כל אלו יכלו להפוך לנשק. לא ברמה של חרב מתכת, אבל עדיין לא רע.
ב. לא היה צבא מקצועני. (זה מופיע בימי דוד אם איני טועה).
ג. לא רק שכל העם הוא צבא, אלא שכל אחד יכול להיות חייל בן רגע. הנף את המגל שלך על האויב והנה אתה חייל. חזור לשדה וחזור לקצור, ואתה אזרח.
ד. האם היה אז צורך באימונים? היום שום חייל אינו יכול להישלח לקרב בלי שבועות או חודשים של אימונים. אחרת זו הזמנה כמעט לטבח.
ה. כמה בצבא הם לוחמים באמת וכמה הם מעניקי שירותים?
מה היחס באחוזים בין החלק הלוחם בפועל לבין החלק שמאפשר את המלחמה?
מה שאני מבקש להוליך אליו הוא שצריך לשנות את הניסוח של ההגדרה שלנו. מחוייבות - כן. נטל - כן. תרומה כן. אבל לא כל אחד יהיה לוחם ולא כל אחד מתאים לזה ואפשר לחפש הגדרות שונות כדי לאפשר לכל אחד למלא חובה אזרחית.
ואני מפנה לעת עתה לדיונו המוצלח של מייקל סנדל על התרומות והחיובים שיש לאזרח ביחס לצבא. "צדק, מהו המעשה הנכון שעלינו לעשות?" פרק רביעי, להיות שכיר, שווקים ומוסד.
לצערי אין לי פנאי כדי לנתח את הדברים החשובים שיש להציע כאן. ואם יהיה לי זמן, אהפוך זאת לאשכול, ואוסיף בעז"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2013 16:46 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | [quote].
אני רק מגלה לך סוד שאפי' אם היית חוקה חילונית אז החרדים היו מתגייסים,[/quote]
תגיד מקס אתה נשיא מועצת גדולי התורה המאוחדת, ועל אישור הסוד הזה התכנסו לישיבה מאוחדת?
סקוף כזה לא ציפיתי לקרא כאן בפורום.
האמת שאני קורא כאן הרבה דברים שלא ציפיתי לקרא אותם כאן.
|
|
אני אתן לך דוגמא פשוטה אייך עובד השקפת הגדוילים,
כידוע הרב שך התנגד בתוקף לא להתיישב בעמנואל ולא בביתר ולא בקרית ספר, כלומר התנגד לישוב חרדי מעבר לקו הירוק,
ולמה ? מה ההבדל מבחינת הלכתית ?
התשובה היא שזה לא בעיה הלכתית רק הרב שך חשב לומר שוהיות שעל קו הירוק אין מחלוקת באומה, במילא זה שווה ערך לחוקה וחוקת יסוד,
והיות שעל הקו הירוק יש כביכול חוקה חילונית אז אפשר לסמוך על זה ולהתיישב,
מה שאין כן בשטחים אין חוקה חילונית אז במילא אסור להתיישב שם כי עוד יפקירו אותנו שם, אייך אמר רבין ?! נייבש את ההתנחלויות !!!
אז הנה לך דוגמא שהגדוילים סומכים על חוקה חילונית,
אגב: לדעתי הרב שך טעה, אין חוקה חילונית על קו הירוק, כי אין בעיה מבחינת החוק להחזיר גם בתוך קו הירוק,
הכל פתוח, זה תלוי בילדים היפים והפוטוגנים שנבחרים בבחירות,
תוקן על ידי maxmen ב- 06/02/2013 17:40:48
|
|
|
|
|