בית פורומים עצור כאן חושבים

מלשינון ?! השחתת החברה וחורבנה !!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/3/2013 22:55 לינק ישיר 

מקס. אני אכן חושבת - ואמרתי זאת - שבמובנים רבים החברה שלנו יותר מוסרית, הנורמות אצלינו יותר גבוהות וזה מקסים ומעולה וראוי. אבל לכל אחד מאיתנו יש יצר הרע וממילא יש דברים רעים, ולא רק משהו שנוגע לפרט זה או אחר אלא נגעים שהפכו לנורמות אצלינו בחברה, וכל עוד אסור לומר ביקורת ולעורר דיון- הסירחון רק גדל. 
לכל התמהים משני הצדדים, אפרט כמה דוגמאות בהן החברה הדתית ערכית יותר: כשהמורה שואלת בכיתה דתית מי מוכנה לתת עיפרון ליעל כי חסר לה, כולם מצביעות ומנדבות את עפרונותיהן היתרים. בכיתה חילונית קשה מאוד למורה לקושש עזרה. זה מנסיון אישי. וכשלמדתי על פרסום בעולם החילוני וראיתי דוגמאות לפרסומות שבנויות רק על אגואיזם ודריכה על השני - הזדעזעתי, זה לא היה עובר בחברה שלנו. שלא נדבר על הפרסומות באמצעות מקדם המכירות הנפוץ של גוף אישה. בנוסף, בחברה שלנו יש דיסטנס מובנה בין נשים לגברים, והמקסימום שמגיעים אליו עם גבר זר זו בדיחה שהוא מספר ואני צוחקת (אני לא, אבל נניח). זה מונע באופן אוטומטי את נורמת ההטרדה המקובלת בחברה החילונית, בה מיניות הינה נושא קבוע לשיחה בכל מקום. אז כן, אעדיף לעבוד עם גברים חרדים מאשר גברים חילונים שעלולים להיות גסי רוח ומנבלי שפתיים כדבר שבשגרה.

אז הנה לך מקסמן- בדוגמאות אלו הוכחתי שאני כן חושבת שהחברה שלנו מוסרית יותר בכמה עניינים, אבל זה לא סותר גם שגזענות אצלינו זה נורמה שכבר לא קיימת בציבור החילוני (רוב הנישואין בישראל הם בין ספרדים לאשכנזים, אבל אצל החרדים זה רק עם בעיה רפואית). וגם השחיתות הרבנית, והפדופילים שמקבלים גיבוי וכיסוי של קשר שתיקה, ועוד בעיות שעד שלא נטפל בהם עם דיון ציבורי ראוי הם לא ייעלמו.

רק תסביר לי איך כל המעורבים בפרשת עמנואל כולל ההפגנה של אלפים שתמכו בהם, מוסריים בעיניך. הם למדו מוסר? מה הם למדו שם? מה התורה לימדה אותם? בושה ליהדות וחילול השם, זה מה שהיה שם. 

אגב צדקת בנושא הבחירות. לציבור החרדי נמאס מיהדות התורה אבל הגיוס הוא האיום כרגע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2013 00:00 לינק ישיר 

כרם_נבות כתב:

לכל התמהים משני הצדדים, אפרט כמה דוגמאות בהן החברה הדתית ערכית יותר: כשהמורה שואלת בכיתה דתית מי מוכנה לתת עיפרון ליעל כי חסר לה, כולם מצביעות ומנדבות את עפרונותיהן היתרים. בכיתה חילונית קשה מאוד למורה לקושש עזרה. זה מנסיון אישי.

....

וכשלמדתי על פרסום בעולם החילוני וראיתי דוגמאות לפרסומות שבנויות רק על אגואיזם ודריכה על השני - הזדעזעתי, זה לא היה עובר בחברה שלנו. שלא נדבר על הפרסומות באמצעות מקדם המכירות הנפוץ של גוף אישה. בנוסף, בחברה שלנו יש דיסטנס מובנה בין נשים לגברים, והמקסימום שמגיעים אליו עם גבר זר זו בדיחה שהוא מספר ואני צוחקת (אני לא, אבל נניח). זה מונע באופן אוטומטי את נורמת ההטרדה המקובלת בחברה החילונית, בה מיניות הינה נושא קבוע לשיחה בכל מקום. אז כן, אעדיף לעבוד עם גברים חרדים מאשר גברים חילונים שעלולים להיות גסי רוח ומנבלי שפתיים כדבר שבשגרה.

למקרה שלא שמת לב, עד עתה פשוט תיארת את היתרונות של חברת מיעוט לכידה פנימית ושנואה חיצונית, שמרנית על גבול הפרימיטיביות. אם המורה ההיפותטית(? אולי את?) שלך היתה שואלת מי מוכן להשתמט בגאווה משירות צבאי, או מי חושב שלגיטימי לנהל אורח חיים (שלא לדבר על כמויות השרצת ילדים) בלי קשר להכנסות, שהרי מקסימום החברה היצרנית תממן - ג"כ היו הידיים מונפות בהתלהבות בכתה החרדית.
כלומר, מדובר בטרייד-אוף טריוויאלי. היה מעניין יותר לו שכל הציפור שלך היה מצביע על מודל שמשליך את ייתרונות החברה השבטית על חברה בת קיימא לאומית (כאילו שיש לכם מושג קלוש): איך מנהלים גמילות חסדים עניפה בחברה בה יש ערך כלכלי לזמן, שכן אנשים ממנים את עצמם, לדוגמה. כנ"ל מניעת הטרדות מיניות בחברה בעלת נצילות עבודה שוויונית וגבוהה (אין קשר אליכם), או פרסומות שאינן מחפיצות את גוף האשה בשוק כלכלי תחרותי (שוב, אין קשר אליכם).

אז הנה לך מקסמן- בדוגמאות אלו הוכחתי שאני כן חושבת שהחברה שלנו מוסרית יותר בכמה עניינים,

קצת מטופש, לא? אינך צריכה להוכיח שאת כן חושבת משהו, שטענת מספר פסקאות למעלה שאת כן חושבת. אני מקווה מאד שאין זו רמת ההתנסחות של מורה מקצועית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2013 02:48 לינק ישיר 

יהא האשכול הזה גלעד לעצלנותי ולקוצר ידי.  לאשכול זה אין מקום בפורומינו הן מבחינת הנושא והן מבחינת צורת ניהול הדיון וההנמקה.  מצד הדין היה ראוי למחוק את האשכול ולמחות את החרפה, אבל משום שהתעוררתי מאוחר הוא ישמש בעיקר כאות קלון למנהל פורום זה ובעקיפין לכותביו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מלשינון ?! השחתת החברה וחורבנה !!
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 סך הכל 7 דפים.

bholext