נושאי צניעות " /> פורום: עצור כאן חושבים - גם זו תורה הצריכה לימוד: *** בתלמוד – בחדרי חרדים
בית פורומים עצור כאן חושבים

גם זו תורה הצריכה לימוד: *** בתלמוד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/2/2013 01:52 לינק ישיר 

אם הייתי צריך להמר הייתי מהמר שהם התכוונו למה שרש"י מפרש.
בטח מיימוני גם מאמין ש'אבריה דרב יוחנן כחמת בת תשעה קבין' זה קיבורת שריריו כמו שמפרש הריטב"א כמדומני...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2013 10:13 לינק ישיר 

xibolayu,
אויש תנוח מהנושא הזה. אני מאחלת לך לשלם חצי מהמיסים שאני משלמת חודש בחודשו למדינה. יש כאן מספיק אשכולות בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2013 13:53 לינק ישיר 

[כרם_נבות,

את צודקת כמובן שאין מקומה של הערת שיבוליהו באשכול הזה, ובכ"ז דברייך שלך - עליהם הגיב - ראויים בהחלט לביקורת. למעשה, מלבד שנאת חינם פשוטה ומוכרת אין בהם כלום וטוב היו שלא היו נכתבים, לא כאן ולא בשום אשכול אחר.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2013 17:32 לינק ישיר 

אמשלום, איני יודע על מה נזעקת.
דומני שבתגובתה, הבקורת שהטיחה כרם נבות בחרדים - ובמיוחד בחסידי גור - חריפה לעין ערוך מהביקורת על הצבור החילוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2013 19:14 לינק ישיר 

תודה רבה לך מיימוני על הפריסה המאירה והמעמיקה של הפרשנות.
בייחוד נהניתי מפירושו של הר"ן, שבין השורות אפשר לראות בו מסר מאוד חשוב:
למרות ההבדל בין פירוש הריטב"א (והמאירי) לרש"י, בעצם שניהם מדברים על אותו עקרון. הצניעות והאיפוק טובים ויעילים הן בחיי המסחר ובהליכותינו בחוצות, והן בחיינו האינטימיים.
מסר זה מאוד חשוב מבחינה חינוכית, שכן ברור שכל קוראי אשכול זה נשואים (שרי כך ציווה מיימוני), ופעמים שאנו שואלים את עצמנו איך ניתן להכין את ילדינו/תלמידנו הרווקים לקראת האתגרים האינטימיים העומדים לפתחם (ושיעורי ההכנה לנישואין, עם כל חשיבותם, פעמים שאינם מספיקים). בנוסף (שאלה ששמעתי רבות) כיצד ניתן לבחור בן/בת זוג מבלי להכיר אותו/אותה היכרות אינטימית?
התשובה היא שבדיוק אותן תכונות ומידות הנדרשים לחיים הפומביים, נכונים בחיים האינטימיים: צניעות, ענווה, תקשורת טובה, אכפתיות מהאחר, איפוק, רצון ללמוד, נדיבות וכו'
זה החינוך שרב חסדא נתן לבנותיו, ושאנו צריכים לתת לילדינו/תלמידנו, בין לפי רש"י בין לפי המאירי.
שוב, תודה לך מיימוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2013 19:25 לינק ישיר 

אוריסון

תודה על המילים החמות.

מצד שני, הרהור קטן של חשדנות מתגנב לליבי.

האם כתבת בציניות?

בכל אופן, יש לי כמה הערות על דבריך בהמשך.

הצגת שתי שאלות. איך מכשירים צעירים לקראת מה שכינית - להפליא - "אתגרים אינטימיים". מי שעבר קורס חתנים יודע. מלבד זאת, רוב הבחורים כבר יודעים מקודם. יש מידע שעובר.

שאלה חמורה יותר שאף אני שמעתיה, אם כי לא מחרדים (סמיילי), היא האם לא צריך להכיר "הכרות אינטימית" את בת הזוג (או בן הזוג) לעתיד.

לא הבנתי את תשובתך. אך אם באת לומר שאם יש את התנאים החשובים שפירטת אליבא דרב חסדא זה מספיק, בזה אני מסכים.

את השורה האחרונה לגבי החינוך שנתן רב חסדא לפי הביאורים החולקים שראוי שניתן לילדינו, את זה לא הבנתי כלל. האם באמת אתה סבור שאני ממליץ לחנך את הבנות עד כדי פרטי פרטים כפי שרש"י מייחס לרב חסדא? אבהיר: לא ולא. איני סבור שכך ראוי ללמד.

אם יש בעיה שתתעורר בחיי הנישואין, צריך שתהיה אפשרות לאשה (או לבעל) לפנות לסיוע (ויש: יש יועצים בציבור החרדי שמטפלים בנושאים כאלו). זה בעייתי מאד לצפות שהורים יוכלו לסייע לצאצאיהם הבוגרים בנושאים כאלו. זה לכל הפחות מביך ואולי גרוע מזה. יש נושאים שאינם מתאימים לעלות לשיחה. לפחות זוהי דעתי.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2013 03:45 לינק ישיר 

מיימוני היקר
אינני ציני בכלל, באמת שמחתי לקרוא את דבריך.

באופן ענייני:
גם אם יש מידע שעובר, יש עוד מה ללמד. כמדריך חתנים, אני הרגשתי שהחתנים התייחסו למידע שהם קיבלו עד כה כ"שמועות", ולהדרכת חתנים כ"ידע מקצועי". אני חושב שעיקרו של הידע המקצועי צריך להתמקד בעבודת המידות.

אכן התכוונתי שהמידע האינטימי שצריך לדעת על בן/בת הזוג לפני החתונה הוא להכיר את מידותיו. זה העיקר לא רק בנושאים אלה, אלא בכלל בנושא של בחירת בן/בת זוג.

גם אני לא חושב שצריך לחנך את ילדינו לפרטי פרטים, אבל זה היופי שהבנתי מדברי רב חסדא (כפי שעולה מהראשונים שהבאת), שדבריו יכולים להתפרש בשני פנים: הפן החינוכי, טכני, ריאלי וגלוי, שעליו אפשר וצריך לדבר בחופשיות עם ילדינו, והפן העמוק, הזרעים שאנו טומנים בנפשותיהם, שיכשיר אותם גם לחייהם האינטימיים.

בכל מקרה, אני מאוד מסכים שעל כל בעיה, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע נבון.

שוב תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2013 23:11 לינק ישיר 

[חכלילי

לא מבין איך העלית בדעתך כך. אני בטוח שאמשלום היקרה התכוונה למחות נגד שנאת חינם כלפי כל זרם ודרך. כן גם כלפי חרדים, ואפילו... אפילו חסידי גור!]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גם זו תורה הצריכה לימוד: *** בתלמוד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.