|
|
| נשלח ב-6/3/2013 07:21 |
|
| |
תוקן על ידי יהיאור ב- 06/03/2013 07:22:01
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 10:59 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | רצון ה' ענינו הטוב המוחלט כל כך והאמת הברורה כל כך עד שאין לנו מילה להגדירה בו אלא לקרוא לו הרצון האלוהי.
תוקן על ידי יהיאור ב- 06/03/2013 03:48:56 |
|
וכאן שואלים -מה זה טוב המוחלט? ומה היא האמת הברורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 11:46 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | יהי
כמספר עריך היו אךוקיך |
|
כולם מרועה אחד ניתנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 11:47 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | רצון ה' ענינו הטוב המוחלט כל כך והאמת הברורה כל כך עד שאין לנו מילה להגדירה בו אלא לקרוא לו הרצון האלוהי.
וכאן שואלים -מה זה טוב המוחלט? ומה היא האמת הברורה? |
|
על זאת אין לי תשובה. רק הגדרתי את השימוש במונח רצון ה' ומה זה מסמל. יש דברים שאנו יודעים בוודאות ברורה ויש בפחות וודאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 12:10 |
|
| |
שפבה מדוברת חייבת להיות מובנת. כשאדם מסוים אומר בנחרצות - כי זה רצון ה', - למשל להצביע ג או ש"ס, ללכת עם שטריימל, או ללמוד כל היות תורה, ולא לפרנס את בני ביתו- כי זה רצון ה'. האם אפשר להגדיר זאת- טוב מוחלט?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 14:03 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | שפבה מדוברת חייבת להיות מובנת. כשאדם מסוים אומר בנחרצות - כי זה רצון ה',
- למשל להצביע ג או ש"ס, ללכת עם שטריימל, או ללמוד כל היות תורה, ולא לפרנס את בני ביתו- כי זה רצון ה'.
האם אפשר להגדיר זאת- טוב מוחלט? |
|
יש לי הצעה בשבילך ירוחם היקר,
קודם תבדוק על מה שאתה עושה האם זה רצון השם, ואחרי שתהיה לך תשובה, תבין את התשובה של זולתך,
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 15:00 |
|
| |
מקס היקר אני לא יודע מה רצון ה', ולכן אני עושה מה שאני חושב שהוא טוב ואמיתי,
מי שמדבר בשם ה' או אומר שהוא יודע מה הוא רצון ה'- בעייני הוא שרלטן ורמאי. כך אני מבין את זולתי המדבר בשם התורה ובשם ה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2013 16:51 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | | רק הגדרתי את השימוש במונח רצון ה' ומה זה מסמל. יש דברים שאנו יודעים בוודאות ברורה ויש בפחות וודאות. |
|
Nothing is certain in life except haredim and taxes, with the latter inexorably flowing towards the former
|
|
|
|
|