| נשלח ב-10/3/2013 10:43 |
|
| |
איתיאיתי אתה לומד בכולל שיש לך זמן מיותר לעסוק בדברים שאין בהם ממש
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2013 14:03 |
|
| |
| itayitay כתב: |  | אין סוף - ללא התחלה ללא סוף.
ואם הוא כזה אז כיצד יש מקום לעולם ? שהרי העולם איננו אלוהים.. |
|
א. מה ללא התחלה וסוף? קיום פיזי? קיום על ציר הזמן? יש הרבה דברים שניתן להכליל בזה. ב. גם דבר ללא התחלה וסוף אינו מחייב שאין מקום מלבדו. לדוגמה, שיש קו ישר אינסופי (שאין לו התחלה ולא סוף), בכל זאת יש סביב הקו שטח שאינו הקו והוא אינו פוגע באינסופיותו של הקו.
התפיסה שאלוהים הוא הכל (כפי שמשתמע משאלתך) קיימת בחלק מהמקורות החסידיים. לשיטתם, אדם (וכל הבריאה) הוא אכן חלק מהאלהות ויש "צמצום" שמגדיר אותו בנפרד. לדעת חלקם אותו "צמצום" הוא הסיבה לכך שהעולם מכונה "עולם השקר". כלומר ה"צמצום" הוא דמיון בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2013 22:06 |
|
| |
איתי, השאלה אם יכול להיות דבר מחוץ לאלוקים, ואם כן כיצד, היא שאלה נכבדה וקשה. היא לא נוגעת עם זאת ל-"אני". השאלה היא אם יכול להיות איזשהו משהו כלשהו מחוץ לאלוקים, למשל מקל כביסה. לאו דווקא משהו דמוי "אני".
חרד, אני מסכים עם דבריך. לצד המקובלים והחסידים, מתבקש להזכיר בנושא זה, בשדה הפילוסופיה הכללית, את אחינו ברוך שפינוזה. הרעיון שהאלוקים הוא הכל עומד בלב שיטתו הפילוסופית. אמנם האלוקים שלו איננו בדיוק אלוקי ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2013 23:24 |
|
| |
במחילה מכבודו.יעיין נא בליקוטי מוהרן חלק א תורה ס"ד ("בא אל פרעה") רבי נחמן מטפל יפה מאד בשאלתך החזקה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2013 05:59 |
|
| |
איתי, אין סוף הוא דבר שאי אפשר לתפוס, ומסיבה פשוטה שאין יכולת לתפוס דברים שמעל ההשגה של המוח האנושי.
ידעתי גם ידעתי שזאת אינה תשובה, רק שרצוני להבהיר לך ששאלתך אינה שאלה, כיון ששאלה היא רק זאת שיכולה להישאל בתצורת השכל של השואל.
|
|
|
|
|