| נשלח ב-20/3/2013 21:53 |
|
| |
| הזבוב_בחדר כתב: |  | |
מצד שני, לא נולד אתאיסט שיכחיש לגמרי את המשמעות של אי אלו ערכים, קדושת החיים, מחוייבות לבני אדם אחרים, וכדו', שנוצר בעקבות חשיבה שהמעורבים בה טוענים שהיא בלתי אפשרית בעולם בו לא עוסקים כלל בשאלות המהות של החיים. כלומר חוץ מלאבד את המעמד בפנתיאון האלילי של ה"מל"ג", הקובע בנחרצות שיש לסגוד רק לאוניברסיטת שיבולוציזם ולא למכללת שנרב. או מאיבוד ההילה והאנרגיה שמפזר מכון איינשטוזינצמן, אין לזה שום השפעה על חייו, ואין שום סיכוי לשכנע אותו אחרת.
|
|
ובכן, אחרי ששרבבת שפתיים, התאמצת ועשית copy-paste, ומילאת בשקדנות חמורית את הפרטים, יצאה לך האנלוגיה הבאה. אמנם מצד אחד אנחנו אלה שמספקים לכם את הכסף, הטכנולוגיה, התרופות, הבטחון, המזון, וכו' (או, עכ"פ, משהו שזבוב אשפתות כמוך לעולם לא יהיה מוכן לבדוק ע"י הפרדות תקציבית ומשאבית), אבל הצד שלכם מספק את הערכים, קדושת החיים, מחוייבות לבני אדם אחרים, וכו'. (בין אם זו כוונתך ובין אם לא - זו האנלוגיה.)
ובכן, זבובי: חדשות בשבילך. מחוץ לחברה שלך, איננו מעריכים את תפיסתכם לגבי ערכים, קדושת החיים, מחוייבות לבני אדם אחרים, וכו' וכו'. למעשה, "חרדי" הוא מונח די מקובל לתיאור אדם שאין לו שמץ מחוייבות לבני אדם אחרים (נכון מפתיע?).
אבל זבובי, אל תקח את המילה שלי לגבי זה. אני בהחלט מקווה שבעתיד יקום חייץ בינינו, ולא תסחטו מאתנו יותר כלום. כשזה יקרה, גם אם נתחנן - מה זה נתחנן? נבכה דמעות שליש ונשכב כאסקופה נדרסת - אל תגלה לנו את תובנותיך המדהימות לגבי ערכים, מחוייבות, וכו'. אתה מוזמן להדפיס את הדף (כל עוד יש לכם חשמל), ולנופף אותו כשאתחנן שתגלה לי. רק בא נסכים כבר שאין לנו לתרום זה לזה (או למצער, תחליטו שאין לנו מה לתרום לכם), ונפרד לשלום. ביי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2013 22:03 |
|
| |
| דייר כתב: |  | |
בקיצור מה שאתה טוען שרוב המדענים תומכים באבולוציה מכאן שצריך להאמין באבולוצייה כדי להיות מדען טוב.
ואם לרוב המדענים הייתה עניבה כחולה אז צריך לשים עניבה כחולה כדי להיות מדען טוב.
יש רק מעט מדענים שלובשים גלביות לכן מי שלובש גלביות מן הסתם הוא מדען גרוע.
יש לך עוד קריטריונים מענינים שכאלה.
|
|
לא. זה בקיצור מה שהבנת. מה שאני אמרתי הוא שאני מוכן בהחלט לבדוק את ההיפותזה האם מדובר במשהו דומה ל"לבישת עניבה כחולה מועילה למחקר" או "כשרון מתמטי מועיל למחקר". בכוונה לא מסובך. שורה תחתונה, דייר - נפריד, נשתמש איש בשלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2013 22:11 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | אם זה שיבולייהו, אז איך לתקן את המסכנים שעדיין מאמינים בדת
מה שאני בא לומר הוא שאיום וכפיה לפעמים מייקרים את ערך האמונה הדתית ומהוים, באופן הטעון בירור מבחינה פסיכולוגית, תמריץ להיות נאמנים לדת ולא להתרחק ממנה. |
|
מיימוני,
סלח לי: שלא בפעם הראשונה, אני רואה קשר קלוש ביותר בין מה שאני כותב למה שאתה מייחס לי. מצידי תאמינו במה שבא לכם, ותשמרו אלו מצוות שבא לכם. זה ממש לא ענייני. אני פשוט לא רוצה לשאת בנטל של זה. מבחינתי אין ייתרון למצב בו כולכם חוזרים בתשובה שלמה וזורקים את הכיפה מהראש, למצב בו אתם עושים בשכונות שלכם מה שבא לכם בלי שתהיה לזה השפעה עלי. זה הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2013 22:28 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  |
האם אתה סבור שבני אדם משנים את דעותיהם רק בגלל שיש להם אינטרסים?
זו טענה מוכרת יפה, דווקא מהצד החרדי... קוראים לה "נגיעות".
|
|
הנגיעה שכל ילד חרדי מכיר היא שאלתו של ר' אלחנן איך מצווים על ילד בן 13 להאמין במה שלא מאמין שיבוליהו.
ותשובתו היא כמש"כ שיובליהו שיש לדת השפעות --- על החיים. וכו' וכו'
זכותי לעצבן.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2013 22:38 |
|
| |
מצווים עליו להאמין- השאלה היא עם הציווי עוזר להאמין?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2013 23:55 |
|
| |
יש מצב שמנהלי הפורום יידבקו קצת ברשעות של המידיינים ויעשו סוף אחת ולתמיד לסגנון הוויכוחים הזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2013 00:25 |
|
| |
לגנטיקה יש חלק חשוב באבולציה. אבל כשאנו שואלים מה תהיה ההשפעה של גן x והאם הוא יתקיים לאורך זמן. אין שום דרך להסתכל על זה ללא ברירה טבעית ויתרונות וחסרונות אבולציונים. לגבי המודל הממוחשב, חשבת כיצד בנו את המודל? פשוט הכניסו למחשב שיטות אבולציוניות... יש דברים שהם פשוטים מכדי להכתב בויקיפדיה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2013 08:37 |
|
| |
שיבולייהו
סלח לי. אני כנראה לא מספיק מוכשר להבין אותך. אעשה יותר מאמצים.
התהיה מוכן להבליג על העלבונות שמטיחים בך ולכתוב נקי כמקובל וכנדרש באכסניה זו? למה להטריח אחרים למחוק עבור התענוג אם יש כזה להשתמש בביטוי גס כלפי אדם שנכשל ולא כתב לך יפה?
בכל אופן, אולי נגדיר מה היתה טענתך ומה רצית.
אם הבנתי כעת, אתה רוצה הפרדה בין המגזר החרדי והדתי לבין החילוני שאינו רוצה לחיות מחוייב לאורח החיים הזה, כלומר היהודי אורתודוכסי. וגם לא לממנו על חשבון אחרים. המדינה.
אמנם כאן יש בעיה מסויימת. לא דתית אלא קשורה למשטר הרווחה שלנו. יש תמיכה מגזרית. לילדים. למשפחות. לחינוך. האם לדעתך לא ראוי לתת לבני המגזר החרדי כמו למגזרים אחרים? ומדוע?
והאם הנושא שלך הוא אך ורק הרצון להגן על המגזר הלא חרדי מפני הוצאות מימון של אחרים?
לא כך הבנתי בהתחלה אבל כנראה שגיתי.
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2013 10:41 |
|
| |
הרב מימוני התשובה לשאלתך את שיבוליה. היא בכותרת -הנדסת התמריצים. הבנתי שאתה מבין את הבדיחות שלי.
בכפר בשומרון, עם יסוד הכפר, קיבל כל אחד מהתושבים 50 פרות, , אחד הרפתנים הפיק 50 ליטר חלב ביום, כשחברו הפיק 150 ליטר. פעם נפגשו בצרכניה, שאל אחד את חברו, איך אתה מצליח להפיק פי 3 חלב ממני? השיב לו הרפתן- הכל זה הנדסת חומרים- אני מכניס בפרות מוטיבציה. מוטיבציה??? תמה. איך? כשאני בא בבוקר לרפת אני אומר בוקר טוב יפה לפרות, ושואל אותן- בנות! מה אוכלים היום, בשר! או חלב!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2013 13:14 |
|
| |
ירוחם
איקון ירוק.
שים לב שגם לבדיחה שלך יש הנחות יסוד.
צריך שהפרות יבינו את האיום המרומז. גם יבינו שפה אנושית, גם יבינו רמזים. וכמובן יהיה להם שכל (או מקבילה) כדי לחשב מראש את צעדיהן. וכל זה בלי להביא בחשבון נקודה נוספת: האם ייצור חלב בכמות זו או אחרת הוא ענין של בחירה.
אבל בתור משל, ובמיוחד לאחר שמצביעים על הנקודות הטעונות תשומת לב, זה מצויין.
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2013 13:41 |
|
| |
הרב מימוני. כתושב בני ברק- עירוני. אתה מפקפק עם בעל חי מבין שפת אדם. אז יש לי חדשות בשבילך- בעל חי מבין ועוד איך מבין. תשאל כל בעל חיית מחמד- כמו כלב למשל, האם הוא לא מבין את שפת בעליו? הנביא ישעיהו מקונן- ידעה שור קונהו, השור יודע וגם אשתו הפרה מבינה. כפי שהסוס מבין,
הבדיחה היא רק משל- שלאנשים צריך תמריץ, כפי שלבהמות צריך תמריץ. ומותר האדם מהבהמה בלי עין הרע אין
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2013 16:14 |
|
| |
אדם -כל בוקר שם על צוור כלבו, סל ובתוכו חמישים שקלים- ואומר לו- לך תביא לי לחם חלב גבינה זייתים ועיתון. הכלב מקשקש עם הזנב, ורץ החוצה.
האמת- הכלב אף פעם לא הביא משהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2013 22:52 |
|
| |
| חרד_לנפשו כתב: |  | לגנטיקה יש חלק חשוב באבולציה.
אבל כשאנו שואלים מה תהיה ההשפעה של גן x והאם הוא יתקיים לאורך זמן. אין שום דרך להסתכל על זה ללא ברירה טבעית ויתרונות וחסרונות אבולציונים.
לגבי המודל הממוחשב,
חשבת כיצד בנו את המודל?
פשוט הכניסו למחשב שיטות אבולציוניות...
יש דברים שהם פשוטים מכדי להכתב בויקיפדיה...
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
כבר כתבתי שזה רק חלק מהשימושים ובטח לא העיקרי של הביואינפורמטיקה.
לגבי חיזויים אבולוציוניים מדובר בהשערות פרועות אין לך מושג איזה מוטציות יקרו מה יהיו התנאים הסביבתיים מי כן יתאים
מי לא יתאים.
בקיצורי בלבולי ביצים במסווה מכובד.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2013 00:29 |
|
| |
דייר, לדעתך. מה הוא המודל הממוחשב? מה השימושים העיקריים שלו? מילון מונחים מדעי קצר
השערה: מודל (שמנוסח מתמטית) שתואם את כל הידע הקיים ומספק תחזיות לעתיד. תאוריה (תורה): השערה שהניבויים שלה הוכחו כנכונים. האבולציה היא אחת התאוריות הכי מבוססות. ההוכחות מגיעות ממספר שדות מדעיים שונים ולכן נחשבות כחזקות במיוחד. עד כאן עובדות, אין טעם להתווכח על עובדות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2013 00:30 |
|
| |
ההבדל הגדול בויכוח בין איש דת לזה שאיננו הוא, שמה שמחייב את זה לא מחייב את זה, ולכן, אין פתרון לסכסוך החרדי חילוני, אלא א"כ יבוא מצד הצד החילוני, וכיון שכך: אין פיתרון לסכסוך החרדי חילוני.
|
|
|
|
|