בית פורומים עצור כאן חושבים

האם התורה יכולה להיכשל? תכלית התורה ומנגנון התיקון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/3/2013 17:27 לינק ישיר 

למיכי (אחרים יחכו קצת, סליחה)

המתמטיקה לחוד והוראת המתמטיקה לחוד.

הוראת התורה, לימודה לאחרים, הם חלק מהתורה!

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2013 22:28 לינק ישיר 

תלמיד טועה, לענ"ד אתה אכן טועה הפעם.. בזמנו פגשתי תלמיד ישיבות חרדיות מצליח מאוד, שמעתי עליו מכיוונים שונים שהוא היה בחור חשוב במיוחד, אבל יום אחד הוא נדד לאיזושהי ישיבה ד"לית שכוחת אל וליבו נשבר לחלוטין, במשך שנים רבות שהוא הגה בתורה בהתמדה מיוחדת ופלפל בה בחכמה עילאית, בחורי אותה ישיבה סיימו מסכתות רבות בלימוד הבנתי ברור ומסודר, ומעט פלפוליהם היו זכים ונקיים, הוא לא יכל לסבול את זה ונכנס בו הדבר כהרס של עכנאי... (מסיבות שונות אינני רוצה להמשיך בחלק הסיפור שאינו ענייני לכאן).
אינני בא לזלזל או להפחית מערך לימוד כל שהוא, אבל סיפור זה הוכיח לי שאנחנו לא הכי טובים... ... ...

{בדיוק רציתי לפתוח אשכול בנושא זה בצורה עקיפה, אך לא ידעתי אם הציבור נכון לדון בזה}

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2013 23:59 לינק ישיר 

אחר
זה עניין שניתן לבדיקה, צא ובדוק בחומר תורני הלכתי המפורסם בשני המגזרים. אני חפשתי זמן רב חומר הלכתי מהרב שרלו או הרב סתיו, הנחשבים כרבנים די מובילים ומסמלים קו בעל צביון בולט, ברשת ולא מצאתי משהו משמעותי (להבדיל מהגיגי אגדה). יתכן ואני טועה, נא הוכח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2013 00:17 לינק ישיר 

ת"ט, אני מבין מה שאתה אומר, בפרט בגלל שאני מודע לכמה אין למגזרים ידע זה על זה.. אם תסתובב אצלם תמצא המון דברי תורה טובים מאוד, גם אל תשכח שלא כ"כ נהוג שם לפרסם חידו"ת בלי פן הלכתי, השקפתי וכדו' - הרי אתה יכול להניח שהרב שרלו והרב סתיו מוסרים יותר משיעור אחד בשבוע במשך שנים רבות [הם מייסדי-ראשי ישיבת פתח תקוה ורבני קהילות גדולות, הכוללות ציבור משכיל ותורני]. לפי המעשה שסיפרתי לך קודם הרבה פעמים התלמידי חכמים שלנו (0-104) לא כ"כ עוסקים בידיעת התורה, וזה מביא לטעויות ואי הבנות בסיסיים לפעמים. לאעולם לא אשכח ששמעתי פעם שיעור מר"מ מכובד מאוד מאוד, שאחד מהרכחיו היה שאלה ששאלה הגמרא עצמה במסכת אחרת.. [האמת שאני סתם מביא סיפורים רחוקים, היום היה אצלינו בביהכ"נ ראש ישיבה גדול מאוד ומסר שיעור שהלהיב את כל האברכים וצעירי הצאן במיוחד - אך מסקנתו היתה דברי הלכה פשוטים ביותר לכל בר בי רב...]. וכאן המקום להביא מה ששמעתי בשם ר' אריה בינה ז"ל (ר"י נתיב מאיר, אביו של ר' אהרן בינה), שיש שנהיים עצובים כשהסוגיא מסודרת וברורה מידיי, אבל מאושרים כשהיא תמוהה, מבולבלת ובעלת הבנה עקומה בתכלית....

תוקן על ידי אחרחוק ב- 31/03/2013 00:26:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2013 01:04 לינק ישיר 

בעניין זה אביא מעשה שהיה בדידי. שוחחתי עם ראש  ישיבה חרדי חשוב, והוא אמר לי שקרא מדברי הרב ליכטנשטיין והוא לא מבין מה מוצאים בו. זה נראה היה לו בנאלי (בייסיק, בלשונו), וכל אברך בכולל פוניבז' במאמר מן השורה כותב דברים מבריקים יותר.
אמרתי לו שהוא חושב כמו ילד (לא ממש במילים אלה). הילדים מתפעלים מניצוצות וברקים, קושיות ותירוצים. אבל שיעור של הרב ליכטנשטיין מסדר את כל הסוגיא וכל הקושיות לא עולות כלל (זה ממש הסיפור על הערת הבית הלוי לר' חיים). זה נראה פשוט ובנאלי, אבל רק בעיני ילדים. אנשים מבוגרים אמורים להבין שזה מצביע על גישה רצינית ואחראית, שמחפשת הבנה ותמונה מלאה, ולא ברקים וחריפות בעלמא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2013 08:18 לינק ישיר 

אחר ומיכי
בקשתי ראיות פוזיטיביות ולא השמצות על אי אלו אנשים שהם חלק מקהל לא קטן
וראו ב   

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=1&topic_id=2951763&forum_id=1364

ושם כבר נוכחתי שהנושא הזה פוליטי יותר מידי במובן שהוא נוגע בעצבים חשופים ומדרך הטבע שככל שהעצבים חשופים הצעקות גדלות ושיקול הדעת מתערער

בכל אופן אני מציע שטענוות ומעניות בנושא זה יופנו לאשכול ההוא כי אשכול זה לוטעמי עוסק בנקודה חשובה וצר לי שהפניתיו ממסלולו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2013 14:27 לינק ישיר 

אני גם לא התכוונתי חלילה להכנס לנושאים פוליטיים, רק לומר שדבריך מצמצמים את הנדון באופן משמעותי - לא ראוי ולא נכון [וקודם כתבתי שאינני מאמין בבדיקת הצלחת דת לפי האורתודוקסיה שלה, וכללתי בזה קצת יותר, אך הייתי שמח לדון בזה בנפרד]. לגבי הסיפור של ר' מיכי אני חייב לספר, והפעם על אישיות חרדית מובהקת, אדם שלמד הרבה מאוד שנים בישיבות וכוללים שביקש ממני להגיה חומרים שהוא כותב ומדפיס. אני כמובן מיד חיפשתי טעויות, תפיסות לא רחבות מספיק [במובן הלמדני] ואי הבנחה בקושיות ודיונים הלכתיים צדדיים. זה היה מתבקש, את המחבר הכרתי טוב וידעתי שהוא לא האדם הנכון לשבת שלשה ימים עם חקירה של ר' שמעון [האמת שלא נראה לי שהוא פתח את ספריו אי פעם, הוא קשור לדור אחר...]. האמת שע"י ביאוריו המופשטים הוא לא נתן מקום לשום קושיא וחקירה, ובמעט שהצלחתי לדחוף הוא לא הסכים איתי, ובדרך פשוטה התחוורו רוב דבריו באופן נפלא. אגב לאחרונה נסיתי לשאול אותו, כתלמיד מובהק ממדרגה ראשונה של אחד מגאוני עולם בדור הקודם, מדוע אין כמעט חומר כתוב מאותו גאון בצורה מסודרת, ולמרות אלפי אנשים [אם לא יותר] שהולכים בדרכו אין שום תורה מסודרת ממנו. ותנחשו מה היתה תשובתו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם התורה יכולה להיכשל? תכלית התורה ומנגנון התיקון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext