בית פורומים עצור כאן חושבים

זיכרון ומשמעות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/4/2013 11:37 לינק ישיר 

דבש של שבעת המינים הוא מתמרים- כי הרי מדובר ביבול הארץ-. סתם דבש הוא דבש דבורים אליבא דכולא עלמא. רק המכחישים את הפסוקים סוברים כמוך
חלב  האם איסור בשר בחלב הוא על חלב פירות?

הקב"ה גרם לקיום הנבואה, ועם ישראל בארץ ישראל עשה לקיום הנבואה,
קרא  את חזון הנבאים

עמוס פרק ט

(יג) הִנֵּה יָמִים בָּאִים נְאֻם יְקֹוָק וְנִגַּשׁ חוֹרֵשׁ בַּקֹּצֵר וְדֹרֵךְ עֲנָבִים בְּמֹשֵׁךְ הַזָּרַע וְהִטִּיפוּ הֶהָרִים עָסִיס וְכָל הַגְּבָעוֹת תִּתְמוֹגַגְנָה:
(יד) וְשַׁבְתִּי אֶת שְׁבוּת עַמִּי יִשְׂרָאֵל וּבָנוּ עָרִים נְשַׁמּוֹת וְיָשָׁבוּ וְנָטְעוּ כְרָמִים וְשָׁתוּ אֶת יֵינָם וְעָשׂוּ גַנּוֹת וְאָכְלוּ אֶת פְּרִיהֶם:
(טו) וּנְטַעְתִּים עַל אַדְמָתָם וְלֹא יִנָּתְשׁוּ עוֹד מֵעַל אַדְמָתָם אֲשֶׁר נָתַתִּי לָהֶם אָמַר יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ:

הכל התקיים- צריכים רק לראות בעיינים  כמובן צריכים לרצות לראות

סנהדרין דף צח .

ואמר רבי אבא: אין לך קץ מגולה מזה, שנאמר +יחזקאל ל"ו+ ואתם הרי ישראל ענפכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל וגו'.

רש"י

מגולה מזה - כשתתן ארץ ישראל פריה בעין יפה אז יקרב הקץ, ואין לך קץ מגולה יותר.

צא לשווקים- לך לחנויות הירקות וראה את הפירות שהאדמה נותנת בעין יפה. ולמד- אין לך קץ מגולה מזה!

היתי ממליץ לך לצאת לשדות לכרמים ולפרדסים, לראות במו עייניך איך נבואת עמוס התגשמה.
 אבל כחרדי אסור לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2013 18:51 לינק ישיר 

ירוחם, שוב,חזל הגדירו חלב ודבש כפי שכתבתי לעיל, כל פירות הגאולה הם בגדר סימנים ,אין הם מעידים לגורמים ולאופן שהוא התאפשר או תתאפשר כמובן שיש לי כבוד אליך החילוני שהינך מצטרף לאמונת חזון אחרית הימים, ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2013 19:00 לינק ישיר 

בליצר
תפסיק עם השטויות איפה חז"ל הגדירו חלב כחלב פירות?
אחרית הימים? איזה אחרית הימים בראשך? זה הימים  של היום. הגאולה העכשוית.
בענין החלוני- כאן באמת אתה צודק. אבל איפכא מסתברא. אתה ורבותיך הופכים כל מעשי ה' לחול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2013 19:13 לינק ישיר 

ירוחם את הפרשנות החזלית ציטטתי לעיל,, אם תקותך לגאולה אבסולוטית מסתכמת היום אתה גם ראוי לקנאה ,את הרבנים שלי אשמח להכיר ,את הרבנים של כבודו שכל מגמתם כבוד שמים ותלמידיהפ מאירים באבוקתם את ענן כבוד אלוקי ישראל כאן בפורום בכל יום ושעה כבר אינני צ ר י ך להכיר, ,

תוקן על ידי ביליצר ב- 10/04/2013 19:16:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2013 19:25 לינק ישיר 

ציטטת נכון- השאלה מאיפה ציטטת?

את הרבנים שלי לא יכול כל אחד להכיר.

כי הוא- צלם האלוקים שאתו ברא אותי אלוקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2013 19:31 לינק ישיר 

ירוחם

תוקן על ידי ביליצר ב- 10/04/2013 20:11:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2013 23:32 לינק ישיר 

בליצר
אני כאן ומחכה למקור הציטוט  המשונה שהבאת משמו של רבי עקיבא.
אני בטוח ששמעת את ההבלים הללו מרב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2013 00:39 לינק ישיר 

ירוחם,
בשבעת המינים כשכתוב דבש, הכוונה בבירור לדבש תמרים.
גם באיסור הקרבת דבש למשבח, מדובר בבירור על פירות, שהרי ההערה שמוסיפה התורה היא שבביכורים כן מביאים דבש, וביכורים עד כמה שידוע לי מביאים מפירות ולא מדבש דבורים.
בבני יעקב שהורידו מנחה ליוסף כתוב דבש, ושם זה יכול להיות דבש דבורים (אם נכואות זה שעוה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2013 00:43 לינק ישיר 

חזק
אם תעיין היטב כך כתבתי גם.
בליצר הביא ציטוט בשם רבותיו כי חלב זה חלב מפירות. ובכל מקום שנאמר דבש הכוונה לדבש תמרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2013 08:58 לינק ישיר 

המקור שלו הוא כנראה בתרגום יונתן (דברים כז ג) המתרגם "ארץ זבת חלב ודבש" - "ארעא דפירהא שמינין כחלב ועבדין דבש". מצד שני חז"ל בבכורות לומדים היתר שתיית חלב בהמה טהורה מפסוק זה - ואי לא דשרי משתבח לן קרא במידי שלא חזי?
אב"ע (ויקרא ב יא): ורבים אמרו שפירושו דבש תמרים וכן כל ארץ זבת חלב ודבש, ויש להם כדמות ראיה בספר עזרא.
וראה גם אב"ע שמות לג ג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2013 11:31 לינק ישיר 

חזק
בליצר כתב כהאי לישנא  -לגבי חלב נחלקו ר,א ורבי עקיבא אי חלב עיזים או חלב -פירות,

על הדבש אולי יש דעות לכאן ולכאן,- יש הרי הבדל עצום בין דבש דבורים לבין דבש תמרים.
אבל בשבעת המינים יש הגיון בדבש דבורים, אבל לא הכרחי ללמוד כך.
אבל הסיפור המצוץ מהאצבע של בליצר או רבותיו על החלב  מתמיה ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > זיכרון ומשמעות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.