כמוך. רק שהם עושים את זה מאינטרס. אתה עושה זאת משעמום
נשלח ב-12/6/2013 11:32
אולי תאיר באורך על הסילופים ההיסטורים שלי,
נשלח ב-12/6/2013 12:06
בס"ד
בוא נתחיל מזה שהתעלמת לחלוטין מהיישוב היהודי בארץ לפני 48 ומכיבוש יהושע. הסברתי לך ואתה יכול לבדוק אצל כל הסטוריון שמעולם לא קמה מדינת פלסטין או עם פלשטיני. הם בסה"כ פליטים ממדינות שכנות שהקיאו אותם הנה. אם היו כאן באמת "מאות אלפי" פלסתינים, מדוע האו"ם לא נתן להם מדינה? עיר בירה? מטבע? שןם דבר לא נתנו להם! כי מעולם לא היו יישות נפרדת מאחיהם במדינות הסמוכות. אם הם היו הרוב כאן ואנחנו המיעוט ודווקא לנו נתנו האו"ם מדינה, מה זה אומר?
נשלח ב-12/6/2013 12:34
אור_עליון כתב:
בס"ד בוא נתחיל מזה שהתעלמת לחלוטין מהיישוב היהודי בארץ לפני 48 ומכיבוש יהושע. הסברתי לך ואתה יכול לבדוק אצל כל הסטוריון שמעולם לא קמה מדינת פלסטין או עם פלשטיני. הם בסה"כ פליטים ממדינות שכנות שהקיאו אותם הנה. אם היו כאן באמת "מאות אלפי" פלסתינים, מדוע האו"ם לא נתן להם מדינה? עיר בירה? מטבע? שןם דבר לא נתנו להם! כי מעולם לא היו יישות נפרדת מאחיהם במדינות הסמוכות. אם הם היו הרוב כאן ואנחנו המיעוט ודווקא לנו נתנו האו"ם מדינה, מה זה אומר?
אני מניח שאתה כותב מחוסר ידע,--- או נהיית שותף לדורש- הדורש לפגוע. ומדביק לי שקרים
אני באמת לא מבין את דבריך- איפה התעלמתי מהישוב בא"י?, .
מי טען שהיתה כאן מדינה פלסטינאית?, מחורבן בית שני לא היה כאן בארץ מדינה אחרת.
איפה טענתי שהיה עם פלסטינאי? יושבי הארץ שנקרא פלסטינה נקראו על שם מקום מושבם.
נתנו להם יותר מחצי משטחה של א"י- בתכנית החלוקה, הם לא קיבלו אותה ופרצה מלחמת השחרור.
אתה מתהדר בניק של אור, ?
נשלח ב-12/6/2013 12:44
איזה ויכוח לא ענייני. ירוחם, היהודים קיבלו עליהם את הסכם החלוקה ורק הערבים התנגדו ונלחמו כדי לטהר את הארץ מיהודים. פתחו במלחמה- טבחו כמה שטבחו- בחסדי ה' הפסידו וברחו מרוב פחד- שיאכלו אותה. לרחם על ערביי הנכבה זה כמו לרחם על הגרמנים שהופגזו בברלין ודרזדן במלחמת העולם השניה. אין בלבי שום רחמים על אנשים שבוחרים במלחמה ומפסידים בה. הם מדברים על "פליטי" 48 שלכאורה נשארו עד היום פליטים, אבל את מי ניסו לרצוח ה"פליטים" הללו? ניסו לרצוח ניצולי שואה. אם זו הקבלת פנים שלהם לפליטים היהודים, אין סיבה שנרחם עליהם. יישארו בפליטותם המדומה, בבערותם ובשנאתם. אפשר לשבת ולחשוב מה היה אילו הערבים היו חיים איתנו בשלום ומקבלים עליהם את הסכם החלוקה. אבל זה לא קרה, ולכן שום הסכם לא ימצא חן בעיניהם והם יילחמו תמיד. ולעניין זכותינו על הארץ הזו- שיבולת חושב שאם הוא מקלל הרבה הוא צודק. חבל מאוד כי רוב האנשים כאן מדברים יפה. אז לידיעתך, שיבולת, בן גוריון שהקים את המדינה ראה בתנ"ך את הקושאן המרכזי על הארץ הזאת, וכאשר ערבי באוניברסיטה בארה"ב שאל אותו: מה תאמר לאלוהיך כאשר ישאל אותך אחרי 120, כיצד גירשת ממקומם עם שלם, כפרים ועיירות של ערבים?" ענה לו בן גוריון- האלוקים שלנו אמר "לך אתן את הארץ הזאת ולזרעך עד עולם". בן גוריון האמין בתנ"ך. אמנם כשהערבי הוסיף לשאול- והרי העם היהודי היושב בארץ לא מקיים את מצוות האלוקים שלכם, כאן הובך לרגע בן גוריון אך מיד ענה שכל יושבי הארץ מנהלים את הנישואין גירושין דרך הרבנות. אז לומר שהחילוניות הקימה את המדינה.. זאת שטות. חילונים של פעם ידעו פרקי תנ"ך שלמים בעל פה והיו מצטטים כל הזמן כדי להוכיח זכותנו על הארץ.
ואגב ירוחם תגיד לי למה מעשה המתנחלים הוא מזערי- כלומר עוול מזערי בעיניך. הם לא עושים שום עוול, מתיישבים על אדמת טרשים ריקה ומיישבים אותה. רוב היישוב בתוך הקו הירוק בנוי על חורבות כפרים ערביים, אבל בשומרון וביהודה יישבו רק אדמות ריקות (מלבד חברון שבה חזרו ליישב יישוב יהודי שנחרב). אין שום עוול ביהודים שגרים איפה שהם רוצים, אלא אם כן הפנמת את האנטישמיות של חוקי תחום המושב.
נשלח ב-12/6/2013 14:21
כרם נבות אם את רוצה להגיב רצוי שתקראי קודם את מה שנכתב ולמה הוא נכתב.