בית פורומים עצור כאן חושבים

הא-ל כפוף למוסר ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/5/2013 07:37 לינק ישיר 

חזק

1.       איני מבין איך היחידות (והעדר צרכים) מובילה למוסריות. חזרת על זה מספר פעמים כאן אבל לא הצלחתי . בוודאי לא איך זה קשור לתבונה.

2.       כוונתי היתה שיש לדרוש אחר מקורו של המוסר (תועלתנות, חירות- שהיא לענייננו בת דודה של תועלתנות, כבוד בעל התבונה וכדו') ואין לי מידע על מקור שיחייב את ה' (גם לא כבוד בעל תבונה. מוסרינו מזלזל בתבונת התרנגולת, שהיא גם משהו על הסקאלה בין  0 ל"תבונת" ה')

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2013 09:14 לינק ישיר 

ירוחם,
מכיר גם מכיר. ושוב, הטיעון האנטי מוסרי היה בבסיס הדברים. בפועל, לא זה מה ששיכנע מיליונים וכו'.
ואי"צ לחזור ע"כ שאיני מסכים עם דברי דורש יחודך.

תלמיד,
1. זה שיחידות = העדר צרכים, מוסכם עליך?
אם כן, פעולה שאינה נובעת מתוך צורך, לא יכולה להיות בעלת מגמה רווחית/אגואיסטית. היא חייבת להיות עבור האחר (שאינו סותר בקיומו את היחידות). זה מה שנקרא מוסר.
2. אינני יודע מה מקור המוסר, ואין לי מקור למוסר שמחייב את ה', מלבד העובדה שאין לי שום הסבר אחר לפעולות שלו חוץ מהרווח של הנבראים, שזה מוסר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2013 06:58 לינק ישיר 

חזק

1.       היות ואיני מתחיל להבין את מהות היחידות איני יכול אפילו לדעת בוודאות אם היחידות זקוקה לחברה.

2.       כנ"ל לגבי המוסר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2013 11:11 לינק ישיר 

חזק ואמץ
אם אתה צודק הטענה היא שהמוסר היהודי-נוצרי אינו מוסרי, כלומר שהוא לא המוסר והמוסר האמיתי הוא אחר (המוסר הנאצי). זו לא טענה אנטי-מוסרית אלא טענה על מהו המוסר האמיתי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הא-ל כפוף למוסר ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext