בית פורומים עצור כאן חושבים

הרהורים של תוההה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/6/2013 16:33 לינק ישיר 

דה_וינצי2 כתב:
דה וינצי, 

זה לא מענינו של האשכול, אך איפה כתוב שזה ניתן ל60000?? איפה בתורה כתוב שהיא ניתנה לאותו ציבור שעמד בהר סיני שנוכל לדעת שכך היה?? עבדים מנין יהיו חכמים??

מדוע א"כ כתבת שאין לך מצפון על בין אדם למקום? או שסתם אינך מאמין בשכר ועונש.

איך זה מיישב, מדוע אתה לא הולך לבדוק האם יש דת אחרת אם אותם נתונים הסתברותיים  מה שאומר שיש בעיה רצינית,   או אולי דת יותר מסתברת.    נכון יהיה לך קשה להניע את עצמך מצד הרגש,נו אז מה?? 
(אם אתה שולל את השכל בגלל שאלת פותח האשכול, אני מבינה אתה הולך אחר הרגש=חוויה)

למיטב הבנתי זאת בדיוק שאלת פותח האשכול, שזה שאין אמת מוחלטת מאפשר את הרגשות והנטייה לכיון דת השכונה, וזה הבעיה. (בדיוק כפי שראות עינינו.)

ראשית, כרגע אני רואה שטעיתי בך מבחינה מגדרית. אני מתקן את טעותי.
לא הבנתי מה השאלה של מקור ה600000 שלך ושל ייתכן. ברור שמדובר על קבוצה גדולה ולא על יחיד. כי זה פשוט שאי אפשר לשתול ליחיד אמת על קבוצה כאשר הוא יסתכל ימינה ושמאלה ולא ימצא אותם.
מה שאין לי מצפון לגבי בן אדם למקום זה נושא ללא קשר ישיר לנושא הנידון, לכן כרגע 'נדלג' על זה, [זה אכן נוגע למה שאני מזהה בדת, אבל זה כמבון לא תלוי רק בזה].
רגש זה לא מונח שאני עסקתי בו לכל אורך האשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2013 16:34 לינק ישיר 

הסתבך לי פה משהו עם ההודעות. עמכם הסליחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2013 16:40 לינק ישיר 

כבר כתבו כאן כי הסיפור הדמיוני של ה600000 אין לו כל אחיזה במציאות ההיסטורית, בכל הנך כולו לא מוזכר הסיפור של מעמד הר סיני. עדות מאב לבן עלק. דמיונות והמצאות של כותבי התורה המאוחרים ולא עדות יעני מאב לבן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2013 16:43 לינק ישיר 

דה וינצי,

ברור שלא מסובך לספר על כמה מאות או אלפים שראו או חוו.

הרי אם הסיפור היה כי משה ושבעים זקנים ראו, אפילו נויגרשל היה מתבייש לנפנף בו.

המספר המדויק אכן לא חשוב, אבל יש הבדל עצום בין סיפור על קבוצה קטנה, לבין סיפור על מאות אלפים, בעצם עם שלם.

כמה השתתפו, אם השתתפו, זה יכול להיות התפתחות מספרית הדרגתית, כך שאין שום משמעות ל"מסורת" וכמו שנתבאר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2013 20:38 לינק ישיר 

דה וינצי,    תודה על קבלת פנים.

אכן לגבי הרגש טעות שלי, אך מה בנוגע לשאלות??   אם החוויה זה רק מניע למיטב הבנתי חוזרות השאלות הנ"ל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 19:07 לינק ישיר 

דה וינצי, תודה על הקישור.

דה_וינצי2 כתב:

אם הייתי נוחת מהמאדים (= 'הזרה מוחלטת') אני לא יודע איך הייתי מכריע. בכנות מוחלטת.
אבל לא הגעתי מהמאדים. ואני בן של אבא שלי דור אחר דור, חלק מובנה מהסובייקט שלי הוא לבחור בצד היותר מסתבר לי המורה לי על נכונות היהדות.
אני מוטה? אולי. אבל זה כפוי עלי. כמו שכפוי עלי לזהות את הורי כהורי ולא לחשוב שהם גנבו אותי מאיזה בית חולים. כמו שכפויה עלי תפיסת הסיבתיות בעולם. ועוד מגוון רחב של דברים הכפויים על תודעתי.
כל ההטיה הזו יושבת על דחף דתי הדורש את שלו. לולא זה לא היה לי כל צורך להתדיין עם עצמי בשאלה זו. בדיוק כמו דחף האישות שמורה לי על אהבת אישתי, ללא שאני כל הזמן חושש ומסתפק שמא הכל זו תערובת הורמנים חסרת שחר. מה שבהחלט יכול להיות נכון. אבל אני לא חושב שיש מישהו שמתרגם את המשפט 'אני אוהב אותך' ל-'עלה לי הטוסטרון', גם אם רלטיביסט צמרת.

תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 23/06/2013 15:54:47

יש הבדל עצום בין לחשוב שהורי אינם הורי, לנידון דידן.  לגבי הורי אין שום השלכות מעשית האם באמת הם הורי או לא.
ואילו לגבי הדת, יש ללא ספק השלכות מעשיות הרות גורל.

האמת, לאחר הפירוט שלך לא מבין מה אתה טוען, שהרי אם הייתה נולד כבין דת אחר, אותם דברים שכתבה, יכולת לכתוב גם על אותה דת, מה שאומר שאין בטענה זו בכדי לחייב אלא מילים יפות בשביל לא להרגיש לא טוב עם דת השכונה.
בעיקר לאחר שכתבת שהחוויה היא 'מנוע' 'סטרטר' ולא מהותה של כל דת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 23:23 לינק ישיר 

תוההה כתב:
יש הבדל עצום בין לחשוב שהורי אינם הורי, לנידון דידן.  לגבי הורי אין שום השלכות מעשית האם באמת הם הורי או לא.
ואילו לגבי הדת, יש ללא ספק השלכות מעשיות הרות גורל.
א] מה ההשלכות המעשיות רלבנטיות לספקנות? גם אם אין שום השלכות מעשיות וגם אם ישנן, הספקנות שקולה. אלא אם כוונתך על רמת ה'טורדנות' הנוצרת מכח הספקנות. לזה התכוונתי בתחילת האשכול לתת מענה פסיכולוגי, בהסטת הדת מבלעדיות הקיום.
ב] האם יש לך ספקנות קבועה על היותך בן להוריך? גם ללא כל השלכה מעשית? האם תחושת החיים שלך לגבי הסיבתיות בטבע היא תחושה מסופקת, (אף שמבחינה שכלית-לוגית אין הכרח לסיבתיות)? אני לא מצליח להבין את הקשר בין ההשלכות לספקנות. דרך אגב, לספקנות בנוגע לסיבתיות ישנם הרבה יותר השלכות מכל מצוות היהדות. 

האמת, לאחר הפירוט שלך לא מבין מה אתה טוען, שהרי אם הייתה נולד כבין דת אחר, אותם דברים שכתבת, יכולת לכתוב גם על אותה דת, ייתכן לגמרי, אבל אני חוזר ואומר שאין לי יכולת להכנס למצב שקראתי לו 'הזרה מוחלטת'. מה שאומר שאין בטענה זו בכדי לחייב אכן כך, כמו שאין בכל טענה האמורה למנוע התאבדות יכולת לחייב, אלא מילים יפות בשביל לא להרגיש לא טוב עם דת השכונה. לא מדוייק, אני הייתי מנסח זאת כך: 'בשביל להרגיש טוב עם דת שייתכן והיא דת שכונה אך לא נראה לי בהסתברות גבוהה למדי שהיא רק דת שכונה'.
בכל אופן אני לא רואה כאן קושיה על כל מה שכתבתי לאורך אשכול זה. שהופך להיות קצת מתיש. תסלח לי אם לא אמשיך אותו. אולי כן אולי לא. אשמח אם תתחשב בי ותנסה לחוש את מה שכתבתי. אם לא תתצליח אשמח אם תשאל שאלות ממוקדות כמו שעשית עד כאן. אם אוכל להתפנות לענות לך+ יהיה לי מה לענות לך+ תהיה לי הסבלנות הנדרשת, אשתדל לענות לך.

בעיקר לאחר שכתבת שהחוויה היא 'מנוע' 'סטרטר' ולא מהותה של כל דת. לא הבנתי מה משמעותה של השאלה.

תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 25/06/2013 23:51:37

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרהורים של תוההה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.