|
|
| נשלח ב-2/7/2013 20:04 |
|
| |
"אפריורי נראה שלא". מה החלופה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2013 20:23 |
|
| |
עולם קדום, ללא התחלה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2013 09:39 |
|
| |
נימקתי כבר מדוע האופציה הזו לא מוגדרת היטב
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2013 11:46 |
|
| |
היי אני חדשה בפורום לכן יתכן שאחזור על דברים שכבר הועלו לדיון.... יש לי שאלה, הרי אנחנו לא יודעים מהו תוקפו של השכל שלנו. הראייה שלנו דומה לאדם שמרכיב משקפיים וורודות ויתכן שיבוא יום והמציאות תיראה לו שונה לגמרי. איך אפשר להאמין במשהו כשאתה סה"כ יצירה-וכל צורת המבט שלנו -נוצרה מראש..????????????????? גם המושג "להאמין במשהו"-זה מאד נרחב....כאילו אני מבינה אמונה שלא מזיקה לחיים....שלא מפריעה יותר מידיי...אבל הדת דורשת מאיתנו אמונה של מסירות נפש-של להישרף על האמונה.... איך מגיעים לרמה כזו של וודאות?????????????מאיפה הביטחון ???? אני בעבר ניתחתי את השאלה "האם ניתן לסמוך על השכל"?והגעתי למסקנה שעצם השאלה נובעת מהשכל. יוצא,שבעצם זה שאתה מקבל את השאלה-אתה סומך עליו.....
לכן אני די מזדהה עם מי שאומר,אני לא יודע.!!! אני אשמח מאד שתענו לי..ואולי נגיע למסקנה כלשהי.כי זה נושא שמטריד אותי שנים................................
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2013 15:53 |
|
| |
את צודקת, אפשר להאמין במה שרוצים אבל לא מומלץ לקחת שום דבר ברצינות רבה מדי. כפי שאמר רבי נחמן, האנשים הראשונים שעולים על המוקד הם אלו בעלי האמונה התמימה. והסיבה שהם עולים על המוקד היא פסיכולוגית ולא רציונלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2013 18:39 |
|
| |
קיחוט,אפשר לשפר את האופציה כך שתהיה מוגדרת היטב. הנה דרך אחת לעשות את זה: הזמן משתרע לאחור עד אין סוף ולפנים עד ההווה. היות שההווה מתקדם ללא הרף, גם היקף הזמן גדל ללא הרף. היקף הזמן משתנה ללא הרף, אבל תמיד מוגדר היטב.
לאה, ברוכה הבאה. שאלת כמה שאלות שונות. האם מה שמטריד אותך זה תוקפו של השכל, או תוקפה של האמונה? האם האמונה אמורה להתבסס על השכל? האם תוקפו של השכל מטריד אותך גם שלא בענייני אמונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2013 09:31 |
|
| |
רם, ניסיתי להבין אבל לא הצלחתי, "הזמן משתרע לאחור עד אין סוף ולפנים עד ההווה". מה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2013 19:27 |
|
| |
אז אולי נתחיל אחרת. נסה בבקשה להסביר שוב איזו בעיה אתה רואה באפשרות שהעולם קדום, ללא התחלה. את דבריך למעלה בנושא לא כל כך הבנתי.
|
|
|
|
|