|
|
| נשלח ב-5/7/2013 12:49 |
|
| |
דייר אה"נ זה מאוד קשה. ומה יעשו אלו שאין להם אפילו צבא?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2013 12:53 |
|
| |
ליבי ליבי אליהם. באמת מסכנים לא פלא שתופעת השבבניקים הולכת ומתרחבת. זה לא אנושי להכניס את כולם לסד הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2013 07:23 |
|
| |
יש יותר שבבניקים חרדים? מסיבת העדר צבא? ליבי ליבי עליך מזרוחניק מרובע, אז אם זה הענכן גם מבחורי ישיבות חורשים את הארץ, אוכלים כמו חיות משתוללים בחתונות (גם על הבר כחיות בר) מנייסים עד כלות הכוחות ומתחרמנים מחכמת הלומדיש ו, והכי חשוב נחים ברוגע תחת כל מזגן רענן עם קולה וסיגריה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2013 09:41 |
|
| |
| דייר כתב: |  | אני שואל את עצמי איך לא כולם שוקעים במשבר. זה גיל שכל ההורמונים עובדים שעות נוספות שיא הנעורים העולם בחוץ קורץ מכל עבר וכל מה שיש לבחור המסכן לעשות זה לשבת יומם וליל מול ספרים שרובם מה לעשות די משעממים כתובים בשפה לא מובנת עם סוגיות ממש לא אקטואליות. והדרישה היא להתאפקות והתנזרות והסתפקות במועט. בוא נגדיר את זה כמתכון די בטוח למשבר נפשי קשה.
תוקן על ידי דייר ב- 05/07/2013 08:31:51
|
|
כנראה שיש רבים (גילוי נאות: אני בתוכם) שהספרים הללו ממש לא משעממים אותם. להיפך, הם מאתגרים ומלאים ענין ודרמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2013 23:23 |
|
| |
זכרונות מלפני 25 שנה - לא המשבר, הישיבה... אבל אין סיכוי שהרב זלמן יעמוד עם בקבוק יין במרכז המעגל, ובוודאי לא, שיפיל אותו מהיד! :-)
מיגו!
(הייתי עסוק בקיץ)
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2013 17:51 |
|
| |
[רציו,
כשצפיתי בה לפני כמה שנים, חשבתי ש"אורים ותומים" היא אחת הסדרות הטובות ביותר שנעשו בישראל. אמנם לא למדתי מעולם בישיבה, וברור שלא מדובר בסרט דוקומנטרי, אבל אפיוני הדמויות - השפה, התנועות וכו' - מפתיעים בדיוקם ומעידים על איכות הכתיבה והמשחק (עד כדי כך שהוכיתי בהלם לגלות את "מוצאם" של כמה מן השחקנים, שאין להם ומעולם לא היה להם ולו קשר דק מן הדק לעולם הדתי). מעבר לכך, הסיפור פשוט טוב, השחקנים מעולים וזה אפילו מותח. בקיצור - אל תקשיבו לרציו (ואל תקראו את הספוילרים שלו) ורוצו לראות! ]
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2013 05:25 |
|
| |
לכבוד ארקטאווי,
הרב זלמן מלמד טוען שבציבור החרדל"י ישנם פחות נושרים מהציבור החרדי.
לכבוד חזקואמץ.
אני גם סבור כמוך, שיש הרבה שהספרים הללו מעניינים אותם, אבל עדיין אני חושב שהצורה שמחנכים את כולם ללמוד רק אותם כל הזמן ורק בצורה מסויימת היא טרגית,קודם כל, כי היא גורמת לאנשים שהיו יכולים ליהנות [כמו שאתה אומר] לא ליהנות, וגם אנשים שכן מצליחים ליהנות מושפעים וסובלים מהאווירה החברתית העצובה והלחוצה וחסרת מימוש האינדבדואליות והעצמיות, שמקרינה הקבוצה הראשונה שהזכרתי שלא נהנית.
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 27/12/2013 05:26:15
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2013 18:06 |
|
| |
מאז הייתי שם, עברו מעט עשורים, אז אנקוט בלשון "יתכן":
יתכן שאין מדובר בשיעמום של הלומדים, אלא בחשש של המלמדים, ללמד את הדברים עד תומם. הפילוסופיה שעומדת מאחורי דברי הרב קוק, ואחרים, היא מהפכנית. הדברים ידועים, ולכן מוסתרים מאחורי רומנטיקה, מאחורי הסברים אפולוגטיים, ומאחורי לימוד חלקי.
הדבר חוזר על עצמו כשלומדים טקסט דתי "קנוני", שאי אפשר לחלוק על קדושתו או מקורו. התוכן הרי אינו אחיד, יש בו חלקים קונבנציונליים, חלקים חדשניים, וחלקים, מה לעשות, מהפכניים. אז נדרש המלמד או הדורש ברבים לעטות את בגדי הלוליין. פה להפוך ימין לשמאל, פה לדלג בחינניות מעל לקטע קשה, ושם לקרוא במהירות של קלצ'ניקוב-על-אוטומט קטע שלם.
הדבר אינו מיוחד לכתבי הרב קוק - הגמרא במסכת חגיגה דנה באיסור לדרוש במעשה בראשית ובמעשה מרכבה, ובהמשך מביאה את עניינו של ספר יחזקאל, שכמעט ונגנז, ורק דרשתו של חנניה בן חזקיה החזירה אותו לקנון. בטוחני שדרשותיו של חנניה לא היו שונות מפלפולי תלמידי הרב צבי יהודה, בקשר לרעיונות רבים שבדברי הרב קוק (אגב, הגמרא שם דנה במעשה בראשית, מעשה מרכבה ןספר יחזקאל, תוך כדי הסבר האיסור על הדיון בהם...).
אני מניח שלאורך הדורות ניתן למצוא דוגמאות נוספות. כרגע עולה בדעתי הרמב"ם, שספריו נדחו על ידי רבים מחכמי ישראל של דורו, עד כדי מסירתם לשריפה בארצות הנוצרים. אבל כשהפך להיות חלק מהקנון היהודי, נוצרו הפירושים ש"מכניסים אותו לתלם", באופן כזה או אחר.
הבעיה העיקרית עם הרב קוק היא סמיכותו לזמננו. כך המחלוקות עליו עדיין "חיות" בדור או שניים אחריו, כך טרם ניתן לומר שאלה דברים שאמר "לזמנו", וגם - טרם נכתבו מספיק אפולוגטיקות, ובטח לא כאלה שהפכו חלק מספריו עצמם, כמו פירושים אחרים שנקראים עם ספרי הבסיס, בלי הפרדה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 02:58 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [רציו,
כשצפיתי בה לפני כמה שנים, חשבתי ש"אורים ותומים" היא אחת הסדרות הטובות ביותר שנעשו בישראל. אמנם לא למדתי מעולם בישיבה, וברור שלא מדובר בסרט דוקומנטרי, אבל אפיוני הדמויות - השפה, התנועות וכו' - מפתיעים בדיוקם ומעידים על איכות הכתיבה והמשחק (עד כדי כך שהוכיתי בהלם לגלות את "מוצאם" של כמה מן השחקנים, שאין להם ומעולם לא היה להם ולו קשר דק מן הדק לעולם הדתי). מעבר לכך, הסיפור פשוט טוב, השחקנים מעולים וזה אפילו מותח. בקיצור - אל תקשיבו לרציו (ואל תקראו את הספוילרים שלו) ורוצו לראות! ]
|
|
אם לא למדת בישיבה מנין לך שהמשחק אותנטי?
אתר אמין לצפיה ישירה (מכיל הרבה סרטים וסדרות. ולשם שינוי עובד, לא מפנה אותך לאתרי פירמידה)
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 30/12/2013 13:29:17
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2013 02:10 |
|
| |
[רציו,
דומני שהמין הקרוי "בחורי ישיבה" נצפה לעיתים כשהוא יוצא אל מחוץ למרחב הגידול המיידי שלו ("הישיבה"), ויש הטוענים שניתן לתקשר עם פריטים אלה אף במקומות אחרים.
(במילים פשוטות: אמנם מעולם לא התחנכתי בישיבה, אבל אני מכירה מקרוב לא מעט כאלה שעשו זאת - גם כאלה שלימדו ו/או מלמדים כעת בישיבות - את משפחותיהם וכו').]
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2013 15:09 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [רציו,
דומני שהמין הקרוי "בחורי ישיבה" נצפה לעיתים כשהוא יוצא אל מחוץ למרחב הגידול המיידי שלו ("הישיבה"), ויש הטוענים שניתן לתקשר עם פריטים אלה אף במקומות אחרים.
(במילים פשוטות: אמנם מעולם לא התחנכתי בישיבה, אבל אני מכירה מקרוב לא מעט כאלה שעשו זאת - גם כאלה שלימדו ו/או מלמדים כעת בישיבות - את משפחותיהם וכו').]
|
|
ובכן, ביקורת הקולנוע שלך היא דיי טאוטולוגיה -
אנשים שהכרותם עם בחורי ישיבה היא הכרות מבחוץ, מצליחים לעשות קולנוע שנותן לאנשים שהכרותם עם בחורי ישיבה היא הכרות מבחוץ את התחושה שזה אותנטי :)
נמחקה תוספת לשיפור נוחות הקריאה
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 01/01/2014 00:50:28
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2014 04:47 |
|
| |
מסתבר שיצר המין וסקרנות אינטלקטואלית נובעים מאותו שורש. תלוי להיכן מנתבים אותו. נראה שזהו פירוש מאמרם בקידושין "אם פגע בך מנוול זה (=יצר המין) מושכהו לבית המדרש". גם בשפה התנ"כית הם קיבלו את אותו שורש י.ד.ע. שמעתי גם מאיש מקצוע שיש לזה גם יסודות פסיכולוגיים, אבל אין לי את הגישה לספרות פסיכולוגית מקצועית. לשאלת "דייר", אם התלמיד מצליח לנתב את ההורמונים ללימוד תורה, זה מתכון להצלחה. אם לא, זה באמת מתכון למשבר.
בנושא אחר: מי שרוצה עוד הצצה אוטנטית ויפה לבית המדרש של ישיבות ההסדר, יכול לקרוא את "מים שאין להם סוף" של מיכאל שיינפלד, אבל בשביל זה צריך נשימה עמוקה...
|
|
|
|
|