בית פורומים עצור כאן חושבים

הדת, ואנשים לא חכמים.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/7/2013 19:15 לינק ישיר 

אייזין כתב:
בסוף דברי כתבתי שמי שהוא חדש בדת יילך למקום שמרגיש שמושך אותו ומקרב אותו לדת .

ובסוף יזכה להגיע למקומו האמיתי .

אייזין, ואלעזרט,

הסביר את עצמי ואולי כך יבנו דברי.

יש אמת, ויש שקר.

הוא רוצה כמובן להיות בצד של האמת,   ה"שמע בני מוסר אביך" לא משכנע אותו כיון שמאותה סיבה בדיוק יש שני אנשים שתופסים דעות שונות, מה שמראה לו שלא ע"י כך יכול הוא להיות בצד של האמת.

אך חייב להיות שגם הוא על פי שכלו יוכל בביטחה לומר, אני בצד של האמת.  ולא טענה מתגוננת כדברי אלעזרט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2013 20:58 לינק ישיר 

אם אתה מבין שדברי הרמב"ם הם על אדם שהגיע למסקנה שאין בחכמתו לחקור ולחפש ולהגיע אל אמת כלשהי, אז מה בעצם אתה רוצה מאותו אדם? מה אתה היית מציע לו?
נראה לי שלאדם כזה מציע הרמב"ם את ההצעה הטובה ביותר: לך אחר החכמים שאתה מכיר.
הרי אדם כזה גם אין בידו לבדוק מי מהחכמים צודק, שאל"כ היה יכול לבדוק בעצמו איפה הצדק נמצא, אז מה הוא יכול לעשות חוץ מללכת אחרי החכמים שבסביבתו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2013 21:40 לינק ישיר 

זה לא שדברי השכונה שלו הם חסרי הגיון, יש להם בסיס רציני מספיק כדי לקבלם כאמת, אלא שאת המוחלטות שחסרה שלו הוא משלים ע"י השקלול שהצעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2013 22:58 לינק ישיר 

חזק,

ומי הם "החכמים בסביבתו" של הגולש באינטרנט, או של סתם משכיל הנחשף גם לחכמים שמחוץ לגבולות עירוב שכונתו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2013 23:35 לינק ישיר 

יתכן,
שים לב שכתבתי (ואולי גם הרמב"ם דיבר דוקא על אדם כזה) על אדם שסבור שאין בכוחו לחקור ולהגיע למסקנות בנושא הדת.
עכשיו אתה שואל מה יעשה אדם בעידן האינטרנט כשהוא נחשף לחכמים מכל הסוגים. לא יודע. אדם כזה הוא באמת מבולבל, אתה לא חושב?
תאר לעצמך שאתה אחד כזה שלא יודע להכריע בסברתך לכאן או לכאן, או לפחות כך אתה חושב על עצמך, ואתה חשוף למידע סותר, זה די מבלבל ודי מאמלל (אם אתה בכל זאת כן מעונין לאחוז בדרך כלשהי).

"סתם משכיל" הוא לא הטיפוס שעליו מדובר. אדם שסבור שיש בכוחו לבדוק ולהגיע למסקנות כשלהן, שיבדוק ויגיע למסקנות כלשהן (זו דעתי, איני יודע מהי דעת הרמב"ם בנושא). אני לא חושב שכל מי שיבדוק יגיע למסקנות אחידות. אני כן חושב (במקרה שלנו, של יהודים שומרי מצוות שניגשים לבדוק דברים) שחלק מהבודקים מגיעים למסקנות חפוזות בעקבות התעקשות על פרשנות מסוימת לתורה שהיא בלתי סבירה, ובפרשנות זו אכן ראוי לכפור, אבל לא ראוי להתעקש עליה כדרך היחידה האפשרית. ושוב, "הרשות נתונה" זה לא אני אמרתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 00:25 לינק ישיר 

תוהה

אם הינך כבר מבין שאין נפקא מינה לדינא בין שניהם מהו בעצם שאלתך,
איך לעבוד את הבורא ?עם הידיעה הפשוטה שהקדים הרמבם ,לידע שיש שם נמצא וכו,

חכם ומבין מדעתו דינו אחרת ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 00:56 לינק ישיר 

השואל "אדם בעל מודעות עצמית" אך אינו יודע האמת בשכלו. אמת לא חייבים לדעת בשכל, אם יש לך מודעות עצמית, אתה אמור לדעת את האמת כחלק מהמודעות העצמית שלך. ואם אתה מסובך, אולי במקום לחשוב על שכל, תחשוב שיש לך מפריעים אחרים, כגון גאוה, או רצון ותאוה. והרמב"ם לא מדבר על בעיות מסוג זה, אלא על שאלות של רציונל גמור בלי עירוב של ה"מודעות העצמית", שאלות שהשואל לא מרגיש שהוא חלק מהשאלה, ובמצב זה כל טיפש מבין שהחכמים יותר בתחום יודעים את התשובות גם אם הוא אינו יודע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 16:05 לינק ישיר 

חזקואמץ כתב:
אם אתה מבין שדברי הרמב"ם הם על אדם שהגיע למסקנה שאין בחכמתו לחקור ולחפש ולהגיע אל אמת כלשהי, אז מה בעצם אתה רוצה מאותו אדם? מה אתה היית מציע לו?
הרי אדם כזה גם אין בידו לבדוק מי מהחכמים צודק, שאל"כ היה יכול לבדוק בעצמו איפה הצדק נמצא, אז מה הוא יכול לעשות חוץ מללכת אחרי החכמים שבסביבתו?

לדעתי מוכרח להיות שאם שייך להוכיח את קיומו וצורת עבודתו, שגם אדם טיפש יוכל לעשות זאת. וזאת מכיון שמה שמציע הרמב"ם כפתרון, לא נכון לוגית.  והסביר שוב כי ע"י כך אתה ושכנך תגיעו למסקנות שונות לגמרי, כן, כששניהם ממש לא חסרי הגיון.

זה שאין לי מה להציע לאדם כזה, מראה כמה בעייתי זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 16:32 לינק ישיר 

שוב, לא מדובר על החקירה בכלל, הרמבם מבחינתו היה שולח את כולם לביר זית, מדובר, סתם, על העלאת ספקות - זנות החשיבה, אדם חכם ונבון יכול להעריך את העלאת הספקות בפרופורציות שהם, הוא לא יחוש סתירה לדרכו כל עוד שלא עמד על טיבו של ספק ועיין מש"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 21:17 לינק ישיר 

תוההה כתב:

לדעתי מוכרח להיות שאם שייך להוכיח את קיומו וצורת עבודתו, שגם אדם טיפש יוכל לעשות זאת. וזאת מכיון שמה שמציע הרמב"ם כפתרון, לא נכון לוגית.  והסביר שוב כי ע"י כך אתה ושכנך תגיעו למסקנות שונות לגמרי, כן, כששניהם ממש לא חסרי הגיון.

זה שאין לי מה להציע לאדם כזה, מראה כמה בעייתי זה.

א. אינני יודע למה אתה מגדיר את המטרה כ"הוכחה". ניתן להגיע למסקנות סבירות, אבל לא להוכחה.
ב. וגם אם תאמר שהרמב"ם כן מתכוון להוכחה, ואולי אתה צודק שלכך הוא מתכוון, זה עדיין לא אומר שכל אחד מסוגל להגיע להוכחה מהסוג הזה. ישנן הוכחות מסובכות וקשות שדורשות לימוד רב ומיומנות וכו'. כך שאינני מבין מה הבעיה בדברי הרמב"ם שמפריעה לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2013 21:23 לינק ישיר 

הדת, ואנשים לא חכמים

דוגמה מעוררת מחשבה של סימביוזה בין יצור ביולוגי לרעיון מופשט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2013 23:01 לינק ישיר 

חזקואמץ כתב:
אם אתה מבין שדברי הרמב"ם הם על אדם שהגיע למסקנה שאין בחכמתו לחקור ולחפש ולהגיע אל אמת כלשהי, אז מה בעצם אתה רוצה מאותו אדם? מה אתה היית מציע לו?נראה לי שלאדם כזה מציע הרמב"ם את ההצעה הטובה ביותר: לך אחר החכמים שאתה מכיר.הרי אדם כזה גם אין בידו לבדוק מי מהחכמים צודק, שאל"כ היה יכול לבדוק בעצמו איפה הצדק נמצא, אז מה הוא יכול לעשות חוץ מללכת אחרי החכמים שבסביבתו?לדעתי מוכרח להיות שאם שייך להוכיח את קיומו וצורת עבודתו, שגם אדם טיפש יוכל לעשות זאת. וזאת מכיון שמה שמציע הרמב"ם כפתרון, לא נכון לוגית.  והסביר שוב כי ע"י כך אתה ושכנך תגיעו למסקנות שונות לגמרי, כן, כששניהם ממש לא חסרי הגיון.זה שאין לי מה להציע לאדם כזה, מראה כמה בעייתי זה.א. אינני יודע למה אתה מגדיר את המטרה כ"הוכחה". ניתן להגיע למסקנות סבירות, אבל לא להוכחה.ב. וגם אם תאמר שהרמב"ם כן מתכוון להוכחה, ואולי אתה צודק שלכך הוא מתכוון, זה עדיין לא אומר שכל אחד מסוגל להגיע להוכחה מהסוג הזה. ישנן הוכחות מסובכות וקשות שדורשות לימוד רב ומיומנות וכו'. כך שאינני מבין מה הבעיה בדברי הרמב"ם שמפריעה לך.

ידידי,  ללכת אחר דת מסוימת צריך להיות בדיוק כמו בהלכה.

מה קורה כאשר יש סבירות גדולה לצד האסור ולצד המותר?? משאירים בספק, עד שממשהו יביא הוכחה ויפשוט את הספק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2013 00:29 לינק ישיר 

הערה קטנה, הבאת מהרמב"ם בצורה מקוטעת וחסרה. הוא כ' שם בהמשך "...ואינו יודע המדות שידין בהן עד שידע האמת על בוריו..." וכפי שאלקט' העיר. האיסור הוא (כדתי לפני שבמודעותו הוא מחוייב לדת) מעוניין סתם לקשקש בפורום עצכחJ

אם יש לך כבר שאלות. לך תברר ותכריע. לבד או בכל צורה אחרת שתיישב את דעתך (מתוך אחריות ורצינות). בדיוק כפי למי שזקוק לפתרון רפואי \ משפטי או אחר שהוא אינו מכיר. לומדים עד למקום שידו מגעת ומסתמכים על מי שעושה לך רושם שניתן לסמוך עליו.

מי שמעונייןלחקור (ע"פהרמב"ם והחובת הלבבות ועוד.מצוה חשובה) שילמד דרכי חשיבה עיון ואז... יקיים מצוותו  למהדרין. האיסור הוא רק בהנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הדת, ואנשים לא חכמים.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.