| נשלח ב-24/7/2013 16:44 |
|
| |
אחי סליחה מה לא בדקתי? למה אתה מתכון?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2013 16:47 |
|
| |
ממנו,
באמת ובתמים לא הבנתי מה אתה רוצה, בכל מקרה א)אני מאוד מאריך ומכבד את ירוחם, בעיקר בגלל שאני ימני לא פחות ממנו, ואולי יותר [וזו אולי סיבה לא לחבב גם אותי..], ב)שאלתי את אייזין ספציפית בעיקר כדי לדעת האם קיום עם ישראל, מעלת הזיווג כשלעצמו והגדלת היהודים (מספרית) חשובה מהביצוע בדרך תורנית או לא. לצערי, כמו לעוד הרבה שאלות שלי אליו, אני לא מצליח להבין האם הוא חושב שהוא ענה לי [או כמו שאמר הגשש: "אם הבנתי נכון, הבנתי שלא הבנתי"]. בע"ה אני מקווה לא להתאבד בזמן הקרוב, ואם אהיה ראוי לזכות לתשובתו הרמתה, אשוש עליה כמוצא שלל רב!
תוקן על ידי אחרחוק ב- 24/07/2013 16:47:01
תוקן על ידי אחרחוק ב- 24/07/2013 16:47:46
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2013 16:49 |
|
| |
ירוחם, התכוונתי שאני לא חיפשתי תשובה לשאלתך ואינני אוהב להפליץ הגיגים. אולי עכשיו כשאצא לבית המדרש אתפנה לעיין. בכל מקרה תודה על השאלה המרעננת המתאימה לתקופת 'בין הזמנים'
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2013 17:06 |
|
| |
אח רחוק <אני מוכרח לשאול שאלה היפותטית, מה דעתך אייזין על שידוכים/שלום בית במגזר שאינו שומר טה"מ, כדאי או לא?> ראה "תשובות והנהגות" ח"ב סימן תרס"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2013 22:03 |
|
| |
נישט, אני שמח על תשובתו של ר' שטרנבוך, אבל אני בכל זאת רוצה את תשובתו של ר' אייזין! כמובן שאם לכבודו יש תשובה אשמח לקבלה. אינני מרגיש מחוייב לתשובה לציינת כי לא מובא שם מקור או ביסוס הלכתי, נהפוך הוא, היא מדגימה בצורה נפלאה צימצום מרחבים ופנאטיזם אלים, בצורה שלא יכולה לבוא טוב בלי נבואה [ש"יכול להזיק לו ח"ו"]. גם הסיפור על החזו"א נראה מוזר מאוד. [אגב, זוהי תחושתי בכל מה שקראתי בכתבי הרב הנ"ל, אבל אני מודה שלא קראתי מספיק] כמו"כ כמובן שאצפה לתשובה מנומקת, חוץ מאייזין, לו אני מרשה לענות תשובה גם לא מנומקת.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2013 22:04 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2013 22:09 |
|
| |
ירוחם, מצאתי! במשנה מוזכרים גם 'מעשר בהמה' ו'נטיעה' בלשון יחיד. כלומר, כל דבר שתלוי באדם [אם יש לו אילן/נטיעה/בהמות] כתוב בלשון יחיד, כלומר:זה ראש השנה לנטיעה שלך! כל דבר שמגיע והולך בלי קשר לאדם הספציפי [מלך/יובל/שמיטה] כתוב בלשון רבים: זה ראש השנה לכל השמיטות! רעיון שנצנץ במוחי, מה דעתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2013 22:54 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2013 00:18 |
|
| |
אחי עיון מעמיק ויפה.למרות זאת, ויכול להיות שהיא גם הנכונה, לדעתי הסיבה אחרת. מעשר בהמה- זה השם הבלעדי לא קיים בכל הש"ס וחז"ל מעשר בהמות ברבים. בענין הנטיעה והאילן- תשובתי היא. כל המילים האחרות הן מילים בעברית מקראית זולתי אילן ונטיעה.
אילן לא מופיע במקרא אף פעם ,היא מילה משניית. נטיעה בכתיב הזה ובהברה זו אינה מופיע במקרא. רבי נתן להם סימן של יוצא דופן.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2013 14:17 |
|
| |
רעיון יפה. יישר כוחך
|
|
|
|