בית פורומים עצור כאן חושבים

וי''א אף להשיטו במים - הגדרת החיוב !

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/7/2013 07:23 לינק ישיר 

ליאונרדו
הטם לא רצוי שהאב ילמד את בנו לשמור על כושר? ושחיה היא היכי תמצי לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2013 09:54 לינק ישיר 

בדברי התייחסתי לכך שייתכן שבזמנם השחיה היה חלק בלתי נפרד מהחיים ודרך מעבר בסיסי ממקום למקום . השאלה היום בגלל רמת הסיכון הגבוהה בכל השנה אך בפרט בימי בין הזמנים האם גם היום שייך לחייב על כך מכוח אותה גזירה ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2013 12:45 לינק ישיר 

בעל.
מספיק שהוא מלמדו ללכת או לרכב על אופנים, אם הם לא עוזרים אני לא רואה איך שחיה תעזור יותר. 

אייזן.
שייך לחייב מכח גזרתך. ממש לא מכח גזירת המשנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2013 15:08 לינק ישיר 

''חייב'' אדם ללמד בנו וכו' וי''א אף להשיטו במים . היינו שיש אומרים שיש חיוב להשיטו במים .. אז מה לך כי תחלוק על המשנה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2013 00:46 לינק ישיר 

לכל שאר חמשת "מצוות האב על הבן" הגמרא מביאה פסוק כהוכחה.
רק ל"להשיטו במים" אין פסוק אלא סברא "חיותא היא".
כיוון שזו אינה גזירת הכתוב או דרשת פסוק, נראה לי שיש לילך אחר הסברא,והגדר של "להשיטו במים" זה ללמד את הבן כל מיומנות שסביר שתשמור על חייו.
על פי זה, יש יותר סברא ללמד אותו לציית לחוקי התנועה, מאשר ללמד אותו לשחות.

מאידך, מכיוון שזוהי הדוגמא שהביאה הגמרא, מן הראוי לדקדק בה, וזכורני כד הווינא מאוד טליא,  שאבי מורי זצ"ל לימד אותי לשחות, ולא באמצעות שליח (קורס שחיה), כמו שעשה בברית המילה שלי, שכן מצווה בו יותר מבשלוחו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2013 03:13 לינק ישיר 

הרי ידוע בשם כמה פוסקים שכתבו שחוקי התנועה הם בגדר חיוב ממש . יחד עם זאת אני מנסה להתייחס ספציפית לעניין השחיה כי זה מה שכרגע שייך בימים אלו של בין הזמנים וריבוי האסונות בעניין זה .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > וי''א אף להשיטו במים - הגדרת החיוב !
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext