בית פורומים עצור כאן חושבים

קיצור תולדות החרדיות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/8/2013 07:15 לינק ישיר 

ייתכן, אני כבר מותש. העמדתי שתי דמויות: 1. משתמט ללא בסיס ערכי. 2. פציפיסט. שאלתי האם הפציפיסט יכול לבקר את המשתמט או לא.
אגב, גם אם יש למשתמט  בסיס ערכי אחר, הפציפיסט יכול לבקר את הבסיס הזה כבלתי מוסרי, אם זו אכן דעתו.
באמת נראה לי שמיצינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2013 07:51 לינק ישיר 

אם אתה לא מאמין בדברי חז''ל אז אין לנו על מה להתווכח .

אני מאמין שדברי חז''ל מוצקים וקיימים ללא עוררין ומי שמחשיב עצמו לחכם יותר שיבושם לו .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2013 08:04 לינק ישיר 

הרב מיכי,

אני שם לב שאכן העמדת את הפציפיסט מול משתמט סתם.

כנראה מרוב שהבנתי למי כוונתך, טענתי אינסטינקטיבית, כי גם המשתמט ההוא יש לו ערך. סליחה שהתשתיך.

בטיעון השני, אני מבין פחות.

אם כוונתך לכך, שהוא טוען שהערך באופן עקרוני אינו ראוי, אזי ברור כי זכותו להתווכח על זה כמו כל אחד. אם אינו מקבל שגם הזולת יכול לא לשרת בגין ערך, ורק הערך שלו גובר, אזי טענתו  (ובוודאי לגלוגו) חסרת משמעות.

נחזור לעיקר.

מה ההבדל, בין ניסיון להימנע בכל מחיר מלומר כי הלכה פלונית היא תלוית תרבות, למרות שהיא מגעגעת כמו ברווז וגו', לבין אותה התעקשות לטעון כי היא אינה תלוית מציאות?

והנה רציו הביא את הידוע והנפסק להלכה, כי חז"ל התנגדו ללימודים כלליים והחרדים בסך הכול ממשיכיהם המקוריים, כטענתי בפתיחת האשכול.

רציו,

גם הרמב"ם פקטור, אם אנו מנסים לקבוע מתי החלה התופעה, גם אם הינו סמכות פחותה מחז"ל.

הרי הרב מיכי לא טוען, "אה, אתה מדבר שטויות כמו הרמב"ם"... גם אם היה טוען זאת, לא בטוח שמישהו היה נאלץ לטרוח להתעמת עם הטיעון.

ולא שהרמב"ם לא יכול היה להגיד שטויות (עובדה, הוא אמר) אלא כי הרב מיכי מנסה לטעון כי החרדיות היא המצאה חדשה וגרוטסקית ואם גם הרמב"ם היה חרדי, הטיעון מאבד את הרלוונטיות שלו בהקשרים בהם הרב מיכי נוהג להשתמש בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2013 09:03 לינק ישיר 

ייתכן, אני באמת לא יכול לחזור על דבריי מיליון פעמים.
הרי היחס ללימודים כלליים הוא גופא אחד ההבדלים שאתה כל כך מחפש ביני לבין חרדים. וכבר כתבתי אלף פעמים (גם כאן) שהחרדים לא המציאו כלום. החרדיות היא לקחת את מה שאחרים מזמן המציאו וליישם היום כאילו כלום לא השתנה. אגב, בעלי התוס' היו חרדים בכמה מובנים (לא בכולם). אין לי שום בעיה לומר "אתה חרדי כמו _ " (מהראשונים, או חז"ל). ועוד אגב דאגב, לא נפסק להלכה שום דבר לגבי לימודים כלליים. פשוט כלום. אולי בהלכת השכונה שלך שאתה חוזר ומיישם אותה כל הזמן לגביי. אבל גם את זה כבר נמאס לי לומר.

כמה פעמים אפשר לחזור על כל דבר?! באשכול המקביל על החולדות אני כבר מיואש ולכן איני עונה יותר. דווקא בגלל שלדעתי אתה הרבה יותר אינטליגנטי ממה שנראה מחלק מתגובותיך כאן, אני מסיק שאתה פשוט לא קורא את מה שאני כותב (אלא רק מעביר על זה את עיניך לכל היותר). השאלות קופצות לך מהר מדי, לפני שאתה בודק האם הן כבר נענו. אי אפשר לנהל כך דיונים. מחילה על הנזיפה, אבל באמת אין כבר כוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2013 22:21 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
ייתכן, אני באמת לא יכול לחזור על דבריי מיליון פעמים.
הרי היחס ללימודים כלליים הוא גופא אחד ההבדלים שאתה כל כך מחפש ביני לבין חרדים. וכבר כתבתי אלף פעמים (גם כאן) שהחרדים לא המציאו כלום. החרדיות היא לקחת את מה שאחרים מזמן המציאו וליישם היום כאילו כלום לא השתנה. אגב, בעלי התוס' היו חרדים בכמה מובנים (לא בכולם). אין לי שום בעיה לומר "אתה חרדי כמו _ " (מהראשונים, או חז"ל). ועוד אגב דאגב, לא נפסק להלכה שום דבר לגבי לימודים כלליים. פשוט כלום. אולי בהלכת השכונה שלך שאתה חוזר ומיישם אותה כל הזמן לגביי. אבל גם את זה כבר נמאס לי לומר.

כמה פעמים אפשר לחזור על כל דבר?! באשכול המקביל על החולדות אני כבר מיואש ולכן איני עונה יותר. דווקא בגלל שלדעתי אתה הרבה יותר אינטליגנטי ממה שנראה מחלק מתגובותיך כאן, אני מסיק שאתה פשוט לא קורא את מה שאני כותב (אלא רק מעביר על זה את עיניך לכל היותר). השאלות קופצות לך מהר מדי, לפני שאתה בודק האם הן כבר נענו. אי אפשר לנהל כך דיונים. מחילה על הנזיפה, אבל באמת אין כבר כוח.

לגבי האגב דאגב שלך (חייזר שהיה נקלע לתגובה שלך היה עלול לחשוב שהדיון הוא על גידול החסה בשטחים, ולכן ממש אין קשר מה חז"ל חשבו):
אמנם אכן גזירה זו לא נפסקה להלכה דברים אלו לא נפסקו להלכה (אולי מפני שהרמב"ם הגיע למסקנה שחכמה יוונית היא בעצם הסיגנל (כלומר המהות, בניכוי הרעש) של תורת משה? תהפוכה מעניינת, ללא ספק. אולי בהמשך עוד נגלה שהאתאיזם הוא הסיגנל של תורת משה, מי יודע? ימים יגידו) אך לגבי צורת לבוש והתנהגות נפסקו אף נפסקו - להלן ציטוט מה'טור' (יורה דעה קעח) שמצטט את הרמב"ם (ע"ז יא):

אסור ללכת בחוקות העכו"ם, ואין צריך לומר שלא לקסום ולנחש ולעונן, שכל אלו מפורשין בתורה, דכתיב: "לא תלמד לעשות כתועבות הגוים ההם לא ימצא בך מעביר בנו ובתו באש קוסם קסמים מעונן ומנחש ומכשף וחובר חבר ושואל אוב וידעוני ודורש אל המתים". אלא אפילו מנהג שנהגו אסור לילך בו, דכתיב: "ובחוקותנהם לא תלכו". וכן כתב הרמב"ם: אין הולכין בחוקות העכו"ם ולא מדמין להם לא במלבוש ולא בשער וכיוצא בהן, אלא יהיה הישראל מובדל מהם וידוע במלבושו ובשאר מעשיו כמו שהוא מובדל במדעו ובדעותיו. ולא ילבש מלבוש המיוחד להם, ולא יגדל ציצית ראשו כמו ציצית ראשם, ולא יגלח מן הצדדין ויניח השער באמצע כמו שהם עושין וזהוא שנקרא בלורית, ולא יגלח השער מכנגד פניו מאוזן לאוזן ויניח הפרע, ולא יבנה מקומות כבנין היכלות של עכו"ם כדי שיכנסו בהם רבים כמו שהם עושין. וכל העושה אחד מאלו וכיוצא בו לוקה. מי שקרוב למלכות וצריך ללבוש כמלבושיהם ולדמות להם, מותר בכל.

כלומר - לא להתלבש כמוהם, ולא לארגן הופעות המוניות (ערבי שירה, הצגות, וכו'). יהיה הישראל מובדל מהם וידוע במלבושו ובשאר מעשיו כמו שהוא מובדל במדעו ובדעותיו. זו לא 'מידת חסידות' - כל העושה אחד מאלו לוקה! 
אז בפעם הבאה שמתלוננים על החרדים שהמציאו את הבדלנות והשונות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2013 00:38 לינק ישיר 

.

הרב מיכי,

במחילה מכבודך, זעמך, או חוסר סבלנותך, אינם משפיעים במאומה על צדקת עמדותיך או טיעוניך.

באשכול החולדות, חידשת חידוש גדול בעיניי ואם הבנתי נכון את הרב מיימוני, גם בעיניו, שמבחינתך סביר, שחולדות נפגשות עם יציאתן מהעולם, עם אותה ישות שאנשים פוגשים.

כשהבנתי שזו עמדתך, פסקתי מלהתווכח.

ומכאן לחביבך החרדים.

הרי כאשר בדיון על הדת היהודית, אתה פולט בבוז אמירה כי זו חשיבה חרדית, כוונתך, לכאורה, אא"כ תבאר אחרת, כי החרדים אינם מייצגים את הדת.

זכותך המליאה לתקוף את בעלי התוס' ואף את אלוהים. בעיני זו הטעיה לתקוף חרדים, כאשר גם אתה מסכים כי תולדות החרדיות נעוצה כבר בחלק מבעלי התוס' ולמעלה בקודש. עדיין לא שכנעת כי לא בחז"ל.

ועוד, ולא פחות עיקר, ההבדל בינך לחרדים הוא כה מיקרוסקופי שאין טעם בהתקפתך.

בשונה ממשלך (אותו אכן לא הבנתי תחילה, מחוסר שימת לב) הדוגמה הנכונה היא פציפיסט הבז לבעל אידיאה אחרת הסבור כי היא עומדת מעל ערך השירות.

אלא אם כן תטען כי כל מי שסבור כי האמת אתו, יכול לבוז לכשנגדו. לצורך זה, מה לך לטעון "חרדים" תאמר, אני אמת ותורתי אמת.

ואם תרצה שאפרט מדוע אינך שונה כמעט מחרדים (למעט הבדלים מזעריים שבהשקפה כוללת על התמונה אין בהם כדי להעמיד אותך בהשקפה נאורה משלהם או אמיצה משלהם) אעשה זאת.

ברמת העיקרון, כל זמן שאתה מתייחס למקורות קדומים כסמכות על חיצונית  למרות שהושפעו מתרבות שאינך חלק ממנה (כמו היחס לנשים. התיקונים הקלים שאתה מועיל בטובך לדבר על היתכנותם, הם בגדר של מס שפתיים) אין בינך לבין החרדים כלום.

כנ"ל ההתעלמות משינוי מציאות.

כמו הפרשת תרו"מ ומסירתם לגני חיות. כמו השימוש בכתיבת סת"ם באמצעים שעברו מהעולם ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2013 11:17 לינק ישיר 

כל קנאות -חרדיות- הן  תוצאה של חוסר בטחונו של האדם, באמונתו ,באשתו ובעיקר בעצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2013 12:08 לינק ישיר 

ייתכן, תנוח דעתך. אין שום זעם, רק חוסר סבלנות. וזה בעינו עומד. כל טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2013 14:58 לינק ישיר 

תוקן על ידי רציוסקפטי ב- 18/08/2013 14:57:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2013 23:21 לינק ישיר 

הרב מיכי
יורשה לי להצטרף לדבריו של ייתכן, ההבדלים בין העמדה ההלכתית שלך ובין החרדיות הם מיקרוסקופיים, שחבל להשקיע זמן כדי לפלפל ולהסביר אותם. חלק עצום מן ההלכה מיוסד על הנחות או מציאות שלא מתאימות היום. ואתה והחרדים אומרים אותו הדבר: אי אפשר לשנות את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2013 04:57 לינק ישיר 

ייתכן:

יש הבדל עמוק בין החרדיות שההשקפה היא הנותנת את הטון לבין המגזר האחר שאתה תוקף באשכול.
המגזר הנ"ל מנסה להתווכח בהלכה ולהראות את צדקתו, וממש לא מבין שאצל החרדים לא ההלכה קובע רק ההשקפה, במילא כל דיון הלכתי היא ריק מתוכן בוויכוח העקרוני.

לדעתי כמובן, בעניין המחלוקת העקרונית בין המגזרים, דווקא החרדים הם המשכילים והתבוניים ולא הולכים ראש בקיר עם ההלכה וחז"ל. הם חידשו מערכת השקפתית חדשה בתוך דור אחד מאז קום המדינה ולדעתי ההשקפה שלה היא מקורית ועל פי חשיבת התורה ביסוד. כלומר חשיבת התורה במקור תואמת יותר את ההשקפה החרדית המודרנית שהמדינה היא משיחיזם ותו לא. וגיוס לצבא היא שפיכת דם לריק כי מחר במשחק דמוקרטי נחזיר את המדינה או חלק ממנה לאויב. והנטל הכלכלי היא תוצאה של דת הקפיטליזם ואין להם שום מחשבה להשתתף בנטל של הדת הנ"ל.

בקיצור: החשיבה החרדית יותר משכילה ומודרנית מהנאורות וק"ו מהמשיחות של המגזר שאתה תוקף.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קיצור תולדות החרדיות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.