|
|
| נשלח ב-21/8/2013 01:13 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [ב. זה לא רלוונטי? זה בדיוק מה שרלוונטי בעיני. אם הוא יודע, סימן שיש לו ניסיון רב אוד (עם בתולות ועם שאינן בתולות). כלומר, הוא כבר קיים יחסי מין עם הרבה מאוד נשים, ומה בדיוק מתיר לו לדרוש שדווקא האישה שלו תהיה בתולה? אם זה לא מוסר כפול, אני צנצנת. ... לכן זה רק מדגיש את שטענתי לעיל - הטוען "פתח פתוח מצאתי" חייב להיות בעל ניסיון מיני רב, ולכן הוא בהכרח צבוע (ולי באופן אישי, די סביר שהוא גם רשע.]
|
|
ראשית, אני חושש שהנהלת הפורום עלולה לחסום אותך עקב קריאה לחברה נכבדה בפורום צנצנת .
אולם ברור שהנושא שאת קוראת לו מוסר כפול ביחס למיניות בחברה התנ"כית היה קיים. הרי לגבר היה מותר ריבוי נשים בעוד שלאשה היה אסור ריבוי גברים (כדוגמה אחת מרבות). יתכן ובאותו הזמן, בערכים שבהם חיו, זה היה נראה טבעי נניח יותר מאשר ההתייחסות לאשה כיום אצל החרדים בכלל (הדרת נשים) ואצל חסידי גור בפרט כדוגמה?
לשפוט את חברת העבר בערכים של היום, בלא להבין את כל היבטי החיים שעמדו לפניהם וכד', זה לא מעשה חכם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 01:13 |
|
| |
[ירוחם,
האייקון המחייך שלך בהחלט במקום. לדעתי הוא צריך להופיע גם בגמרא עצמה, מיד לאחר ציטוט הפסוק (ובשולי הדף בגמרא שלי, אכן הוספתי אותו ).]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2013 01:20 |
|
| |
| כרם_נבות כתב: |  | לשטויעס, כאחת הנשים הבודדות כאן בפורום הרשה לי לזעוק את זעקתן של נשים חרדיות ויראות ה', המצויות במצוקה כלכלית בה כל שקל חשוב ואין להן את החופש להפסיד מקום עבודה בשום אופן, ולכן הן סובלות הטרדה מינית המקום העבודה,.. בושו והיכלמו לכם כל גברי הפורום על האדישות לעניין כה מהותי.
איני מסכימה פה עם כל אלו שטוענים נגד התורה ויחסה לנשים. אני רק טוענת נגד הנורמות שהשתרשו אצלינו החרדים- שאישה חייבת לפרנס בכל מקרה, וחיים בעוני ,והשילוב ההרסני הזה מביא לחוסר צניעות חמור.
נ.ב. הכותבת נהנית ב"ה מבעל מפרנס ומחוסן כלכלי המאפשר לה לקיים בהידור את כבודה בת מלך פנימה ולעבוד רק במקום שנראה לי. רחמיי על חברותיי שלא כך. זהו. |
|
במה נוכל לעזור ולצעוק? אני משער שרוב המשתתפים אינם חרדים קלסיים ובביתם אין בעיה כזו. והאם אותן מסכנות מוכנות שבנותיהן לא תלמדנה בבית יעקב בכדי שגלגל העוני, המצוקה והניוול (לטענתך) יפסק? נקים "יד לאחיות", שיחלץ נשים מבני-ברק? נ.ב. אולי הפתרון שתאפשרי לבעלך להתחתן עם עוד כמה נשים אחריות ויאפשר להן גם למצוא עובדה בנחת?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 07:39 |
|
| |
| אייזין כתב: |  | זה שאנו לא מפרסמים תמונות נשים בא דווקא ממקום של לכבד אותן ואת כבודן שהן לא צריכות להיות מפורסמות בראש כל חוצות .
...
היא לא מוצר שמוצג ברבים והיא אימו הפרטית שלו ושל משפחתו . |
|
מה אני אמור להסיק מעמדה זו לגבי יחסכם לרבנים ולגדולי ישראל אשר תמונותיהם מרוחות על דפי העיתונים ותחת כל עץ רענן?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2013 09:05 |
|
| |
עציוני קבל אייקון ירוק
|
|
|
|