בית פורומים עצור כאן חושבים

התרת נישואין בלי גט. הכיצד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/11/2013 21:45 לינק ישיר 

במחילה אתה מיתמם.. מותר וחשוב להעלות לדיון כל פסיקה וכל אמירה אבל נושא חשוב כזה שהעלת לדיון,יש לצרף אסמכתאות.
הפסק -של בית הדין בראשות הרב לוין, פורסם עם הנימוקים הרלונטים, הפסק לא נראה לך?. לגיטימי. יש לך השגות לגיטימי. אבל אתה לא חושב שהיית אמור להביא את השו"ת הרלונטי, דבר שהיה תורם לדיון, להגדיל תורה ולהאדירה.
אתה כתבת לר' מיכי, הנודע ביהודה כתב אחרת, בלי מקור, בלי תמצית השו"ת לפחות.
זה דיון עניני? ר' מיכי מצא את השו"ת, אבל עשרות הגולשים האחרים, קראו רק כי הרב לוין והרב מיכי, פסקו כנגד הנודע ביהודה,, וזה מה שנשאר בזכרון הקולקטיבי החרדי. נראה לך הגון וישר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2013 22:24 לינק ישיר 

אתה ממשיך לאבד את הקשר למציאות. לא כתבתי כלל שהפסק לא נראה לי. הנודע ביהודה לא מנמק ולכן אין לי מה להביא נימוק. מה זה ה'זכרון הקולקטיבי החרדי'???? העליתי שאלה פשוטה, וקיבלתי תשובה פשוטה. מה אתה מנסה לשפוך שמן על סיגריה ועוד לטעון שאני מצית דליקות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2013 22:39 לינק ישיר 

אני ממליץ לך לעבור על תגובתך, ותגלה מ יכאן המציאותי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2018 18:59 לינק ישיר 
אברם_העברי

רוצה_להבין כתב:
בימים האחרונים התפרסמה ידיעה שמכובדינו הרב אברהם התיר נשואה לשוק ללא גט.
אולי הוא יכבד אותנו בנימוקיו?

הנה הכתבה.
הפיתרון לעגינות: בית דין חרדי התיר אישה נשואה
שחר פוקס, נישאה בגיל 19, אך יומיים לאחר החתונה בעלה ברח לארה"ב והיא נותרה עגונה. כשביקשה גט הוא אף העז לדרוש 40 אלף שקל וקיבל גיבוי מבית הדין הרבני. אלא שכעת, היא יצאה לחופשי, אודות לפסק מפתיע של הרב אברהם דב לוין שפשוט ביטל את הנישואין של השניים • הסיפור המלא (חרדים)
...

מסתבר שיש שידור חוזר של המשחק ה(אם זה לא היה עצוב זה היה)מצחיק הזה – "שחרור" הירואי של עגונה על ידי בית דין פרטי: " צביה גורודצקי, מסורבת הגט שהפכה לסמל, שוחררה מעגינותה".
הרשת הדתית צוהלת בשמחת עניים לא מובנת, מה שהזכיר לי את "הפוקר היהודי" של אפרים קישון (הטקסט המלא כאן):

את הפוקר היהודי משחקים בלי קלפים ובלי שום דבר, במוח הצלול בלבד, כיאות לעם הספר. - אתה חושב על מספר אחד וגם אני חושב על מספר אחד - הסביר לי ארבינקא - ומי שחשב על מספר גדול יותר, הוא זוכה בבאנק. כל זה מאד פשוט למראית עין, אך למעשה יש מקום להרבה ואריאציות. איך זה נראה לך? - בסדר - עניתי - נשחק משחק-נסיון אחד. שנינו שמנו חמשה גרושים על השולחן והתחלנו לחפש מספר. מקץ שעה קלה רמז לי ארבינקא שהוא כבר מוכן. אמרתי לו, שגם אני גמרתי. - אם כן - כך ארבינקא - הכרז על מספרך!

11! אמרתי.

12! אמר ארבינקא ולקח את הכסף.

מאד כעסתי על עצמי, משום שכל הזמן חשבתי על ארבע-עשרה ורק ברגע האחרון שיניתי את מספרי. - שמע - פניתי אל ארבינקא - מה היה קורה אילו חשבתי על 14?

איזו שאלה! הייתי מפסיד כהוגן. הרי דווקא זהו המרתק בפוקר. אף פעם לא יודעים כיצד יפול דבר.

...

מי פותח? שאל.

אתה - עניתי. והוא נפל בפח כמו ארנב טיפש. - אם כן, אני מתחיל - אמר ארבינקא - "פאגאט" - והושיט ידו לקחת את כל הכסף

רגע! - עצרתי בעדו - "בן-גוריון"! ותחבתי את הבאנק הלאומי הזה אל כיסי. "בן-גוריון מבטל את הפאגאט - ביררתי לארבינקא - אלא שדומה כי כבר מחשיך בחוץ, הגיע העת, ארבינקא ללכת הביתה". 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2018 09:24 לינק ישיר 

מקום הניחו לו להתגדר בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2021 06:12 לינק ישיר 

https://www.bhol.co.il/news/1208719.

"בסוף הדיון הוגש לפני הרבנים מכתבו של ראב"ד התאחדות הרבנים לחברי הבד"ץ, בו הוא כותב בדאגה על גורמים מסוימים שהקימו גוף המכונה "בית דין בינלאומי לענייני אישות", המציע לעגונות לבוא לבחון אפשרות של "ביטול קידושין" על ידי ניסיונות למציאת פגם בקידושין, כמו על ידי טעות או אומדנא וכדומה, ומבקש מבד"ץ העדה לצאת במכתב נגד המגמה הפסולה".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > התרת נישואין בלי גט. הכיצד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.