תגובתך אינה לעניין כלל. לא פגעת כלל ולא נגעת גם לא במקצת. אין פה אף אחד בשנאה לאיש ולא שמחה לאיד ולא שום דבר ממה שראית במקומות ואחרים ובאת להלביש עלינו בחינם. 'ברוך שפטרנו' אינו קריאת שמחה והוא יכול להיאמר גם ללא תחושת סיפוק אלא כמין שחרור לחץ. אך יש לי ההרגשה שלא תבין את המשך ההסבר לכן אסתפק בזה.
נשלח ב-13/1/2014 08:10
מייחל יקר!!!
מודע אני לכל ההסברים , אבל ברוך שפטרנו על יהודי שנפטר
ולא משנה בכלל כמה רשע היה , עדיין יהודי. ולראות בתשקורת
הערבית את השמחה על לכתו , והמורא ממנו מעידים על אריה
אני מאוד נהנתי עד עתה מהחידושים שלכם , שמעיד על תלמידי חכמים צדיקים אשר מקדישים את מהותם לקרב את משיח צידקנו.
מוכן אני לקבל ולקרוא את הסברך , כי יש בידך השגות שמאוד קרובות להבנתי ואמונתי .
שמחתי לקרוא שאין זה משנאה , ומאמין שבעזרת תלמידי חכמים יפתחו שערי שמיים ויגאל הבורא את כל עם ישראל בכללותם , ואת מי שצריך לתקן יתקן אבינו שבשמיים.
נותר לי רק להתפלל שאכלל בתוככם.
"רק אהבה תנצח"
נשלח ב-9/4/2014 17:10
עיברו נא על הראיוןהארוך והמרגש משום שעוד אגיב עליו בחידושים יפים
אמרתי בעבר ואני חוזר ואומר שוב אין פרשה בסוגיית הגאולה שאני מבין בה ואוהב לעסוק בה כמו סוגיית משה רבנו רעיא מהימנא. הסוגייא הכי רחבה הכי עמוקה והכי אטרקטיבית מבחינתי. למה? משום שגם אני קשור למשה רבנו כי גם מידתי הבסיסית היא תורה והלכה. אלא שבנוסף לתורה יש בי גם את הצד הקשור לעולם הנבואה וההשגות הרוחניות החושים החדים והאבחנות הדקות. כל אלה קשורים לעולם הנבואה. סוגיית הר"מ נמצאת בזוה"ק באריכות רבה ומפוזרת בהרבה מקומות ופיענוחה לא מותיר אפילו צל צילו של ספק באשר לזהותו של משה הבא בגלגול בסוף הגלות - הרב עובדיה זצ"ל. כאשר מידתו העיקרית היא תורה בכלל והלכה בפרט. המומחיות שלו היא ההלכה. גם ריחוקו מעולם המיסטיקה והקבלה כתוב/רמוז שם בזוהר על הפסוק "ותתצב אחותו מרחוק לדעה מה יעשה לו" אחותו היא החכמה כנאמר "אמור לחכמה אחותי את" שה'חכמה' היא חכמת האמת הקבלה, עומדת רחוקה ממנו משום שעיקר ביאתו לעולם היא בשביל לימוד והפצת ההלכה. הלכה למשה מסיני. וכך גם מובא בראיון לעיל שאמר עליו הרב מ. שרעבי זצ"ל שעיקר חלק נשמתו הוא בהלכה. יחד עם זאת יש לדעת שאין זאת ברכה כי אם קללה, משום שנשמת משה "מיוצרת" בהתאם לרמת הדור ואם רמת הדור היתה גבוהה יותר אזי הקב"ה היה מורידו לעולם כאיש קבלה ומן הסתם גם היה זוכה לקבל את פני משיח ולהישאר לגאולה אך לא זכינו ובעוונות הדור הוא ירד כאיש הלכה תרם את חלקו בהעמדת התורה והסתלק מן העולם מבלי לראות אפילו את המשיח ולא זכה לגאולה. כעת לאור הסיפור המובא לעיל נקל גם להבין מדוע זה היה צריך להיות כך. אפשר היה רק לתאר את תגובתו למשיח כמו הרב בן-ארצי שלא רק הלכה ותורה אינו יודע אלא אפילו פסוק כתיקנו בקושי מצליח לקרוא. תארו לכם איך היה יוצא נגדו הרב עובדיה וכיצד היה מבזה אותו בלווין! "זה משיח זה!? זה עם הארץ זה! זה משיח שקר זה! אפילו גמרא לא יודע ללמוד אפילו הלכות לא בקי! אסור לשמוע לו זה! תצא בחוץ!"
עכשיו גם הבנתם למה סילק אותו הקב"ה לפני התגלות המשיח. כדי שלא יפריע. משום שהנהגת השמיים הפועלת כעת היא הנהגה שמסלקת את כל מי שמהווה איום על גילוי והמלכתו של המשיח. כל מי שלא מיישר קו עם ערכי הגאולה והמשיח צפוי לחטוף. ראו גם ערך אמנון יצחק, שכל מהותו ודרכו הם הפך המשיח הגאולה, הקב"ה עשה לו מה שעשה סתם לו את הפה ודחף אותו הצידה לפינה שלו עם עדת חסידיו שישבו שם ולא יפריעו לתהליך הגאולה.
מכאן גם שלא רחוק לדרוש על סילוקו של מרן "מפני הרעה נאסף הצדיק" - מפני הרעה שנמצאת בו. משום שלא היה כלי מוכן לקבל את העולם החדש שבפתח. "רק תורה והלכה" בעולמו של משיח זה אולד פאשן. פג תוקף.
*תורה שאדם לומד בעוה"ז הבל היא לפני תורתו של משיח"
* יש להאריך בביאור המשפט הזה, דבר שמעסיק את מוחי רבות בתקופה האחרונה. למה הבל מה בדיוק ההבל. פעם אחרת בע"ה.
נשלח ב-10/4/2014 21:20
חזק וברוך !
דברים מורכבים מאוד והקשר שלהם למציאות הופך את העניין למרתק.
דבר מעניין הוא ששמעתי יותר פעם אחת אנשים בהרצאותיו של הרב אמנון יצחק ששואלים אותו בפירוש:"איך זה שירדה קרנו של הרב בציבור" תגובת הרב לא עקרונית ואינה משנה את העובדה שהדבר מורגש גם בעיניי חסידיו
אשמח לשמוע עוד בעניין.
נשלח ב-10/4/2014 21:52
יישר כח דנדוש יקירי. תמיד אהבתי ותמיד אוהב אותך אחי. מאוד אפילו.
לשאלתך אני מתפלא איך זה לא מובן מאליו?! הרי עומד לפנינו המשיח. כולנו רואים אותו כולנו שומעים אותו וכולנו מתוודעים לסולם ערכיו וסדר עדיפויותיו. "ערכי המשיח והגאולה" אני קורא לזה בפורום. [אפשר לשים לב זה לא קשה] ובלי גוזמא ממש - הרב אמנון יצחק מייצג את ההיפך הגמור ממנו! או במילים אחרות אם תרצה הקב"ה, ונציגו עלי אדמות משיח ב"ד עבדו, עומדים בצד אחד והרב אמנון יצחק שיטתו ודרכו מן הצד השני! מדובר בתיאור מזעזע! [למי שעוד נשאר קצת כח להזדעזע בימי ערב חג עמוסים אלה]
אנשים חייבים להבין דבר אחד ולהפנים אותו באופן דחוף כל מי שלא יסתנכרן עם ערכי המשיח והגאולה להם מטיף כבוד הרב הולך להסתבך עם בורא עולם בכבודו ובעצמו! אין הנחות! ואין מבצעים! בקנייה הזאת. לצערנו אנשים לא קולטים שבורא עולם מוריד סולם ערכים חדש לעולם וכל מי שלא ישדרג את עצמו בהתאם הולך לסבול וכל האופציות על השולחן.
שלא תבינו אותי לא נכון, אני לא אומר שאני כזה צדיק ושאני מקיים את כל מה שהרב אומר. ממש לא. אבל אני לפחות מכיר באמת ומודה בה ועושה מאמץ להתיישר על-פיה ואף משתדל להפיץ את אורה ולפקוח עיני עיוורים ולא לשמור אותה רק לעצמי.
לרב א.י ניסיון קשה מאוד בנושא הזה ואני לא מקנא בו. הניסיון שלו להכיר במשיח ולהתבטל אליו מזכיר לי מאוד את הניסיון של קין מול הבל ועשיו מול יעקב כאשר בשני המקרים הגדול הוא בא מצד הגבורה ושורשו בדינים נאלץ להתבטל בפני הקטן והחלש ממנו שכולו רחמים ושורשו בחסדים. בשני המקרים הנ"ל הם לא עמדו בניסיון. מקווה שכאן זה יהיה אחרת.
תוקן על ידי המיייחל ב- 10/04/2014 21:55:09
נשלח ב-17/4/2014 21:26
ברצוני להביא חיזוק מן הגמרא על ביאת המשיח הקרובה ביותר בעזרת ה'
מובא בגמרא, סנהדרין ל"ח ע"א, "אין בן דוד בא עד שיכלו שני בתי אבות מישראל ואלו הן ראש גולה שבבבל ונשיאשבארץ ישראל שנאמר והיה למקדש ולאבן נגף ולצור מכשול לשני בתי ישראל" ע"כ. ואפשר לפרש, שראש גולה שבבבל הוא הרבי מלובביץ' זצוק"ל שהיה ראש גולה בארה"ב (הבבל של ימינו) שנלב"ע ביום ג' תמוז התשנ"ד, ונשיא שבארץ ישראל, נשיא מועצת חכמי התורה, פאר הדור, רבי עובדיה יוסף זצוק"ל שנלב"ע ביום ג' מרחשון התשע"ד, 20 שנה אחרי הרבי מלובביץ'. ולאחר שהדור התייתם משני גדולי ישראל ראש גולה שבבבל ונשיא שבארץ ישראל, הגיע זמן בואו של בן דוד, התגלות משיח צדקינו בעזרת ה' בקרוב!
נשלח ב-17/4/2014 22:07
nice Hidush!
נשלח ב-17/4/2014 23:05
חזק וברוך רבנו אברהם!
למדנו מכאן את כוחו הגדול של אברהם בתאריכים ומספרים