| נשלח ב-17/10/2013 19:24 |
|
| |
על הפסיקה של הרב עובדיה יוסף
אני רוצה לכתוב כמה מאמרים קצרים על שיטת הפסיקה של הרב עובדיה. כתבתי פוסט ראשון שמתעסק בעיקר בהחלטה של הרב עובדיה לפסוק כמו הבית יוסף ולא כמו הבן איש חי. בניגוד למה שמקובל לחשוב, הספרדים בחלקים גדולים לא קיבלו באופן מוחלט את הבית יוסף, ובדברי הבן איש חי ניתן לראות פעמים רבות פסיקה כמו הרמ"א. הרב עובדיה פעל כדי להחזיר את כל הפסיקות הללו להיות כשיטת הבית יוסף. אני מאוד אשמח לשמוע תגובות, דיוקים ומקורות נוספים. תודה. פסיקת ההלכה של הרב עובדיה יוסף
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2013 19:50 |
|
| |
מדוע אמורים לפסוק כבית יוסף? האם הפרי חדש לא חלק עליו?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2013 21:10 |
|
| |
אני משער שמבחינת הרב עובדיה היה כאן רצון ליצור אחידות של הספרדים מול האשכנזים. חלק מכוחם של האשכנזים היה קשור לאיחוד מנהגים הרבה יותר גדול שהיה אצלם, מה שגרם לפוסקים אשכנזים להיות רלוונטיים להמון הרבה יותר גדול, בעוד שאצל הספרדים כל אזור פסק אחרת, דבר שנתן הרבה פחות כח לפוסקים הספרדים. לכן ההליכה אחרי מרן במקביל להליכה האשכנזית אחר הרמ"א היתה הגיונית.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2013 21:29 |
|
| |
הפכת את הסבה למסובב. כי הרי כעת אתה מודה שהוראות מרן לא התקבלו. ומעניין שבימי רבותינו הראשונים, האשכנזים הם שנשאו את דגל המנהג המקומי (ובעצם עד הדורות האחרונים).
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 17/10/2013 21:32:53
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2013 21:31 |
|
| |
בארץ ישראל מרן יוסף קארו. הוא המרא דאתרא וחייבים לפסוק לפיו. גם האשכנזים.
הרמ"א בההגותיו מציין במקומותנו- אשכנז-ולא בקהילותנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2013 21:34 |
|
| |
מה זה המושג מרא דאתרא ובפרט על מי שכבר אינו בעולם הזה? ועליך להוכיח שאכן בזמנו כולם קבלו את הוראותיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2013 21:38 |
|
| |
ירוחם. כל הטענה שלי בפוסט שצרפתי היא שהרב עובדיה לקח ביטוי כללי ולא מחייב בפסיקה הספרדית של הליכה אחרי מרן ועשה ממנו דגל חדש.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2013 21:56 |
|
| |
בעל בארץ ישראל וקהילות המזרח התקבל השו"ע. הדרכי משה, הרמ"א משיג עליו, כי המרן התעלם לגמרי מהפסיקה ומנהגי אשכנז. כך הוא כותב בפרוש. בדומה לרמב"ם שהתעלם טוטאלית מפסיקת בעלי התוספות, אבל הרמב"ם הוא הרמב"ם והבית יוסף הוא המרן. מרא דאתרא הוא אדם שפסקיו מחייבים את מקום פסקותיו, כי הפסיקות מתאימות בין היתר לאקלים המקום .- ראה למשל הלכות האבלות בעיקר ב9 הימים, ועוד רבים, ההתנגדות למרן בא"י לא היה במישור ההלכתי- לא קם כמוהו, ההתנגדות בעיקר היה במישור הגאולה שמרן האמין בה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2013 22:07 |
|
| |
שומע
ואני מאמין כי הרב עובדיה יוסף האמין באמונה שלמה שמבחינה הלכתית הבית יוסף הוא הפוסק האולטימטיבי, בעיקר כאן בא"י מחלקתו על הבן איש חיי היה בין היתר בענין זה, ובעיקר כשהבן איש חי פסק כנגד הלכה מפורשת של השו"ע, שלא פוסקים לפי הקבלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2013 23:36 |
|
| |
האם זו תהיה חוצפה מצדי לבקש שאנשים ישתפו את המאמר בפייסבוק כי אני רוצה להגיע להרבה אנשים שיקראו משהו משמעותי בעקבות הפטירה ולא רק סיפורים דביקים או ניתוחים פוליטיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2014 07:47 |
|
| |
ראוי ללנקק
שיטות לימוד: הרב עובדיה והשיטה "הליטאית"
|
|
|