בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב שך והאדמו"ר מלובביץ' על השואה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/4/2015 10:37 לינק ישיר 

נחמד
אין כל הבדל ביני ובין חילוני, חוץ מכך: שכשם פרצופנו שונים כך דעותנו שונות. כאחד שמצטט את הרמב"ם, תגיד מה הרמב"ם התכוון במאמר הזה- הרי כל אדם רגיל יודע שפרצופים ודעות  שונים?

על אילו ביטווים חריפים כיונת?

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 20/04/2015 10:57:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2015 20:46 לינק ישיר 

ירוחם,

כתבת "בית המקדש אף פעם לא היה מקום רוחני להפך מקור לשחיתות ומוסר, בלי בית המקדש פרח העם בצורה רוחנית."
"
לא צריכים לבקש ולקוות לדברים לא מעשיים, מלך המשיח זו דמות וירטואלית ולא אנושית. ואלוקים כאמור מולך אפילו אם אתה חושב  שצריכים לצעוק שימלוך, הוא מולך. וצעקתך מעידה שאתה לא מאמין שהוא מולך."
"
גם הגואל אז היה יהודי מתבולל, שלמד בבית ספר בבית פרעה, באוניברסיטה אצל כהן מדין"

מכל זה נראה שאצלך הגאולה עניינה לאומי גשמי, ואין עניין שהיא תלווה בהעמדת הדת על תילה, בקריאה בשם ה' ובקיום מצוותיו. יתר על כן היחס שלך לבית המקדש שכלשון הפסוק הוא משכנו של ה' ויש לירא אותו, והוא בין המצוות הראשונות שנצטוו ישראל, מראה גם הוא שעבודת ה' הציבורית על ידי העם אין לה חשיבות בעולמך.

זה נתן לי את התחושה, שאתה מקיים מצוות מהכרע דעתך ולא כי ה' מצווה, כי בתורה העבודה במקדש והציוויים השונים ואפילו הכפיה על המצוות תופסים הרבה מקום. ולכן ציטטתי את הרמב"ם שגוי שמקיים מצוות מהכרע דעתו אינו חסיד ואף לא חכם.

יכול להיות שזו תחושה שגויה, כשאני קורא כעת שוב היא פחות בולטת לי מהקריאה הראשונה, אך עדיין ביטוייך על המקדש ומשה לא ראויים לטעמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2015 21:35 לינק ישיר 

מה לא לטעמך העובדות? על בתי המקדש? העובדות על משה? לידיעתך הנציב מוולוזין באחד מאיגרותיו כותב  על הפסוק -והם לא יאמינו לי- לי למשה הם לא יאמינו,  בגלל רוח הדברים שכתבתי, הנציב התכון כמובן להרצל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב שך והאדמו"ר מלובביץ' על השואה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 סך הכל 16 דפים.

bholext