התבוננות בתורה ה' של רבי נחמן
ליקוטי מוהר"ן תורה ה' חלק א' וזלשה"ק: "ודווקא כשעושים המצוות בשמחה גדולה כל כך עד שאין רוצה בשום שכר עולם הבא אלה הוא רוצה שיזמין לו הקדוש ברוך הוא מצווה אחרת בשכר מצווה זאת כמאמר חכמינו שכר מצווה, - מצווה, כי הוא נהנה מהמצווה עצמה. עכ"ל והנה יש שלוש מדרגות בעבודת השם שמי, שמה , שמו, לשמי כלומר לא לשם שמים, אלה שיגידו שאני מקיים תורה ומצוות וקולר הקהילה שאני חי בה לא ירד עלי ויומר שאינני ירא שמיים לשמה, היא המדרגה שביאר רבי נחמן ויש מדרגה גבוהה יותר לשמו, - כלומר הוא יונק ישירות מספירה נצח דהוד היא הספירה ה"לב" בעומר והכנה לל"ג בעומר והיא נצחיות ההודאה בחובה לעשות מצוות תורה תפילה מעשים טובים וגמילות חסדים וכול מילי דרעותא דליבא לשם עשיית המצווה עצמה בלי שום קשר אם תבוא לי בזכותה עוד מצווה או בדרגת השמחה שהמצווה הזאת מביאה לי שבודאי שמצוות משמחות אך זהו ערך מתלווה בלבד למצווה והעיקר הוא המצווה עצמה ובוודאי שרוצה לקיים אחרי קיום זאת המצווה עוד מצוות אך מסופק ברגע עשיית המצווה במצווה הזאת לבדה אך ורק משום שהשם ציווה מתוך קבלת עול מוחלטת של החובה הנצחית לעשות מצוות, - וזה מה שעושה קביעות שבנפש אדעתה דנפשה להיות דתי. וזה ללמוד תורה ולעשות מצוות ותפילה לשמו לשם השם בלבד מתוך הכרת חובתו של השם בלבד ולא לשום שום נטיות, ואשרי מי שזוכה לכך.
 |
|
|