|
|
| נשלח ב-9/1/2014 18:33 |
|
| |
השם "מוישי" נגזר מהשם "משה", אז למה מסמל ילד חרדי תמים (שהרי הילדות של משה רבינו היתה רחוקה מלהיות חרדית)?
אלא שהשם "משה" מזכיר לאומה את ימי ילדותה במדבר, וכשם שהמדבר גלותי כן השם "מוישי" גלותי, זכר לשטייטל היהודי המזרח אירופאי, מושא לגעגועים אצל הזקנים שילדותם עברה עליהם שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2014 19:11 |
|
| |
בהמשך לבקשת התבהרות, מעתה אשתמש בשם "קוני" עבור הילד שקראתי לו "מוישי". גם מקום מגוריו יצטרך לעבור שינוי, וכן משפחתו. אי אפשר להשאיר לו אח לייזר ואחות עטרה. אצטרך להמציא לו משפחה... חבל, היה הרבה יותר קל לסחוב מהתבהרות, אבל מתברר שהיא מחתה בי מזמן ולא זכרתי.
ועל כן: סליחה ומחילה על גניבותי הספרותיות ממנה.
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2014 19:52 |
|
| |
באורח פלא נפתח האשכול הנעול (אולי בזכות מיימוני)
מה שלא מובן בכל הסיפור הזה היכן נעלמה האמפתיה האנושית הנורמלית כלפי התבהרות? אולי ככה זה כשמתחילים לנקוט באמנות חז"לינו-הפלפול העקר.
הרי אריאל מסכים לשנות. אז איזו טירחה יכולה כבר להיות למנהל הנכבד להענות לבקשה על אף שאין כאן פגיעה בזכויות יוצרים. אבל יש כאן פגיעה אחרת שאותה ניתן לפתור עם טיפת אמפתיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2014 20:15 |
|
| |
אין לי שם אמפטיה לטרחנות. יש כדורים כנגד זה וקצת משקה מוצי קוצי מוגז גם לא יזיק.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2014 20:23 |
|
| |
חבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2014 06:24 |
|
| |
אני מניחה שאתה שם לב שהתנהלותך האישית כאן מולי בשם החופש הספרותי,גובלת בהלבנת פנים ציבורית אכן סוגיה מוזרה שהגיעה לפתחו של המקום,ללא זוהר אקדמי,או תהילה אינטלקטואלית.ליבת החיים נעוצה בקטנים שמעין אלה,בסוגיות זניחות שאפילו חובת ההוכחה פורחת מהן בשיעמום. עצכח , מסכמת את הסוגיה. כשמיסתלקים מן האדם ברק הידע הממכר ושפעת האור המטולא מידע מקודד מהודק ומהוקצע להתפאר בו,ואין הבא לידיו מחייב מענה שנון או תוכן חכם,ונידרשים שיפוט ליבו וחותם רוחו האישי, הוא נותר ערום ועריה נאחז בתכונות נפשו בלבד.ושם גדולתו או עליבותו. שבת שלום. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2014 08:16 |
|
| |
מעניין שהאשכול המדובר לא לונקק. אז הנה.
אני מקוה שהשינוי שעשיתי יתקבל על דעת כל הצדדים.
להזכירנו, לא רק אני סחבתי את הכינוי להתבהרות. היתה משתתפת ותיקה שעשתה בו שימוש. אבל אז הוא עדיין לא היה כזה מותג.
מוישי רוכב על הגל - (מאת הג'ינג'ית)
אשר לעצמי, החלטתי שמהיום לא אעשה עוד שימוש בשם התפוס, אלא אבחר שם אחר. ואיזה? יש רק אפשרות אחרת באמת:
קוני!
(כבר סחבו את שמו פעם אחת, אז הוא יסכים לפעם נוספת. ואני מקוה שלא תהיה בעיה עם שם הסרט שעליו באמת יש כנראה זכויות...)
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2014 11:49 |
|
| |
עצכח כתב: " הגבלת נשואי החקיקה ליצירה "מקורית" מגלמת דרישה שמקור היצירה הוא ביוצר. באם ישנן בעיות בהבנתהנקרא הרי כדאי שנעיר כי שימוש חוזר ונשנה בביטוי שנטבע ע''י אחרים, אינו מגדיר מחדש את מקור הביטוי.
"ג. השם ''מויישי'' הינו שם יהודי \ חרדי נפוץ למדי ובוודאי שהדבר נכון לגבי נגזרותיו.
יצירתה של התבהרות איננו השם מוישי בשום אופן, אלא סיפורים על ילד "עצכחי", על ילד חרדי השואל שאלות ותמה תמיהות על החברה החרדית בה הוא חי וגדל. השם "מוישי" הינו הסמן של סיפוריה. אילו היה כותב מישהו סיפור מסוג אחר - עם השם מוישי - ודאי שלא היתה בעיה, שהרי הסיפור איננו אותו סיפור עצכחי, וממילא איננו עוד יצירתה של התבהרות. אבל באשר הסיפור הוא עצכחי באותה מידה, והסגנון אותו סגנון, הרי יש כאן גניבה של סגנון הסיפור, וכאשר המחברת מתירה לו לפרסם, הרי זה נחמד מצידה שהיא לא רואה בזה העתקה, אבל באשר מפריעה לה שהוא משתמש בסמן מוישי (ואגב גם לי זה הפריע), הרי זה כאילו הוא כותב כותרת "סיפורי מוישי המקוריים", באשר השם מוישי הינו סמן, ודרך בני אדם להשתמש בסמנים מסוג זה בשיחות יום-יום, ואם משתמשים בשם מוישי בשניהם - שוב אין מבדילים ביניהם, אלו אינם "סיפורי מוישי המקוריים", זה איננו נכון ואיננו ראוי לטעון כך. אמנם אין כאן אשמה "כבדה" כי הוא לא כתב בפירוש שאלו "סיפורי מוישי המקוריים", אבל זה כך במשתמע. לכן, לא צדקו ידידי המלומדים בקובעם כי אין כאן בעיה, גם אם נצטרך לשנות זאת מ"זכויות יצירה" " ל"זכויות יוצרים".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2014 13:08 |
|
| |
א. לדבריך אסור לכתוב סיפורים על ילד חרדי התמה על סביבתו? ב. הסיפור שכתבתי איננו סיפור מוישי קלאסי. אני בסך הכל ציטטתי קטע מספרה של מנוחה בקרמן וניתחתי אותו. אם תטען שסגנון הסיפור הוא סיפור מוישי אם כן התבהרות גנבה אותו מבקרמן שכתבה את ספרה (כמדומני) לפניה. (וזה כמובן לא נכון כי בקרמן לא עסקה בנושאים אלו כלל וסיפורה לכשעצמו לא נועד לבקר) ג. הטעות היחידה שעשיתי היתה השימוש בשם מוישי, דבר שנעשה פשוט כי לא זכרתי שהשם בו השתמשה בקרמן הוא מיכאל. שם בו היא משתמשת לתיאור ילד חרדי קטן. לא העליתי בדעתי שלמוישי הנ״ל יש אמא.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2014 13:13 |
|
| |
אליקים
עוררת נושאים מעניינים.
אני מעיר בתחום אחר.
מהו ילד "עצכחי"?
ילד ששואל. ילד שמוכן לשאול.
אבל יש לשים לב כי מוישי (של התבהרות) שואל מתוך תמימות ומתוך אי הבנה כי השאלות ולפעמים המסקנות או המעשים שלו סותרים למה שמקובל בחברה שלו.
אך כאשר הוא מגלה זאת, הוא אינו הולך אחרי מה שעשה. להפך, הוא נבוך וחוזר בו.
אני זוכר דוגמא אחת. מוישי עומד בצפירה. וכאשר אמו רואה זאת, הוא מתבייש. כי הוא מבין שעשה לא נכון. הוא מבין שיש כאן קושי, כי הוא מזדהה לעת עתה גם עם היהודים שאינם חרדים מהשכונה שלו, אבל זה רק בגלל שהוא לא עמד עדיין על כך שיש סתירה, או שהוא שואל על הסתירה.
האם זה הופך אותו לילד עצכחי? תלוי מה אנו מבינים בלהיות עצכחי.
כפי שאני מבין, ילד כמו מוישי לא יישאר בשלב השואל אלא יוותר על שיקול דעתו כפי חינוכו למען הסתגלות חברתית ואמונית לדת השכונה (זה מונח טכני בפורום שטבע אחד מחברינו, אולי יתכן).
אמנם, אם מוישי יהיה נבון ועקשן, הוא באמת יתחיל לשאול שאלות. ואז תהיה לו ברירה בין שלוש אפשרויות:
א. לוותר על שכלו מפני החברה והאידיאולוגיה שלה.
ב. לוותר על הדת למען המסקנות הסותרות את האידיאולוגית.
ג. להיות באמת עצכחניק: לפרק חבילה, לשים לב שאידיאולוגיה אינה דת, ומסורת היא חבילה שכל אחד מפרטיה טעון בדיקה ולימוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2014 13:38 |
|
| |
דברים שכתבתי כאן- על הילד העצכ"חי וְהָיָה כּי יֹאמְרוּ אֲלֵיכֶם בּנֵיכֶם מָה הָעֲבֹדָה הַזּאת לָכֶם: (כז) וַאֲמַרְתּם זֶבַח פּסַח הוּא לַידֹוָד אֲשׁר פּסַח עַל בָתּי בְנֵי יִשׂרָאֵל בּמִצְרַיִם בּנָגְפּוֹ אֶת מִצְרַיִם וְאֶת בּתּינוּ הִצּיל וַיּקּד הָעָם וַיּשׁתּחֲווּ רש"י ויקד העם - על בשורת הגאולה וביאת הארץ ובשורת הבנים שיהיו להם:
הרי היו לבני ישראל בנים אז על מה קדו בתודה?, ה' בישר להם שיהיו להם בנים, שישאלו שאלות, שאלות קשות מאד- שאלות של רשע. ועל זה קד העם שיהיו להם בנים שישאלו שאלות.
|
|
|
|
|