בית פורומים עצור כאן חושבים

מידת הדין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/1/2014 22:52 לינק ישיר 

מקס,
אני עדיין לא לגמרי מבין אותך,
האם אתה חולק על כך שצריך לקיים מצוות?
האם אתה חולק על כך שאי קיום מצוות גורר עונשים (מה שאתה קורה לו "המקרה")?
האם אתה חולק על כך שאם אנחנו רואים עונשים זהו סימן שאנחנו צריכים לחזור לקיים מצוות (או להתחזק בקיום המצוות)?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2014 22:55 לינק ישיר 

מקס
כנראה אתה למדת עם גננת בגן ילדים.

לי לא היתה גננת- לי היה רעבע בחיידר

כנראה לכן אנחנו חושבים שונה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2014 23:51 לינק ישיר 

ק_איתי כתב:
מקס,
אני עדיין לא לגמרי מבין אותך,
האם אתה חולק על כך שצריך לקיים מצוות?

לא חולק.

האם אתה חולק על כך שאי קיום מצוות גורר עונשים (מה שאתה קורה לו "המקרה")?

לא חולק

האם אתה חולק על כך שאם אנחנו רואים עונשים זהו סימן שאנחנו צריכים לחזור לקיים מצוות (או להתחזק בקיום המצוות)?

לא חולק

השאלה מהי תורה ומהי מצוות ואייך צריך לקיים ומתי, למשל בנות לוט אם היו מקיימות את התורה היית עמון ומואב ? האם אברהם אבינו היה מקיים את התורה ולא מכשיל אשת איש האם היינו בכלל קיימים ?
ובכן, התורה בידי חכמי הדור ולא שחכמי הדור הם עובדי אלהים אחרים כפי שהספורנו טוען.
אם אברהם או אסתר המלכה היו מקיימים את התורה כסמכות אלילית ?! אז לא היית אברהם כי היו הורגים אותו כבעלה של שרה ואסתר היית מתאבדת לא להיכשל באשת איש.
עצם להפוך את טקסט התורה כסמכות, היא אלילות. הרי זה בדיוק היית המלחמה של חז"ל נגד הצדוקים ושאר כתי בית שני.

ארבעים יכנו: אמר רבא: כמה טפשי שאר אנשי דקיימי מן קמי ספר תורה (שקמים מפני כבוד ספר תורה) ולא קימי מקמי גברא רבא (ולא קמים בפני תלמיד חכם) דאלו בספר תורה כתיב: "ארבעים יכנו", ואתו רבנן בצרי חדא, (בתורה כתוב ארבעים ובאים החכמים ומורידים)
(מדרש הגדול)

תוקן על ידי maxmen ב- 26/01/2014 23:53:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2014 01:40 לינק ישיר 

מקס,
אם אתה טוען שהתורה והמצוות נתונים בידי חכמי הדור,
אם אתה טוען שהטקסט הוא לא הסמכות אלא הם הסמכות והם ההלכה,
מה לך כי תלין כשהם פוסקים שהמצוות הן כך או אחרת?
מי אתה שתחלוק עליהם? האם אתה הסמכות התורנית או הם?
האם הם מחוייבים לפסיקות שלך או שאתה מחוייב לפסיקות שלהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2014 02:46 לינק ישיר 

ק_איתי כתב:
מקס,

בלימוד התורה חייב כל אחד. ולכן אני לומד תורה ואמר מה דעתה. אני מסביר את החשיבה הבסיסית של התורה ושל הנביאים ושל חז"ל ושל הגאונים והראשונים והאחרונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2014 07:11 לינק ישיר 

ק_איתי כתב:
מקס,

בואו אולי נעשה סדר. 
אתה חייב להבין שאין כאן שאלה למי יש סמכות, או לטקסט התורה, או למתים = ספרות חז"ל עד ימינו, או לתלמידי חכמים חיים.
האם לאלוהים בעצמו יש סמכות ? הוא יכול לכפות כמובן כמו כל דיקטטור, אבל אנו דנים על סמכות במובן הטהור. 
חכמינו שואלים האם צריך לברך ברכת אשר יצר כי הרי מה חשב האלוהים שנאכל ולא נעשה צרכים ? כלומר יש דברים שהאלוהים מוחייב לנו מעצם שברא אותנו בכפיה (הרי לא שאל אותנו קודם האם ברצונינו להיוולד.) לפני שהוא דורש משהו.
כלומר אוויר מים אוכל וביגוד ודיור הוא חייב לתת לנו לפני שהוא פותח את פיו. ואפי' אחרי זה הוא לא יכול לדרוש כלום רק בהסכמה שלנו. (על דרך מליצתם שהאלוהים שאל את כל האומות האם רוצים את התורה ורק אנחנו אומרנו נעשה ונשמע)

ובכן יוצא שאין בכלל סמכות לא לאלוהים וק"ו לא לבני אנוש אחד על זולתו.

אם כן מהי תורה ומהי אמונה ?

אמונה = אימון. והיות שאי אפשר להתקיים בלי דעת וידע. ידע מהי אוכל בריא ולא רעל או לא בריא, מאיזה בעלי חיים צריכים להיזהר, לוח שנה לדעת את עונות השנה לחקלאות, ידע בחקלאות, המצאת השפה בעצמו. מי מדבר על תינוקות שחייבות ללמוד ללכת ולאכול ולישון כסדר. אז כבר התינוק חייב אימון בהוריו. וכמתבגרים אנו חייבים אימון במומחים כמו רופא או נהג אוטובוס או טייס וכדומה.

ובכן הידע קיים באנשים ובספרות. אנשים שלמדו ומכירים את הספרות ואת המחקר והמדע.(הרמב"ם אומר שאין תלמיד חכם אך ורק מי שיודע תורה ומדע, תורה בלי מדע או מדע בלי תורה, לא שווה כלום)
שאני ואתה רוצים לתת אימון במישהו אנו חייבים דבר ראשון לבחון אותו (לא הרבה כפי שהתורה אומרת כלפי הנביא, כי אין אדם מושלם במילא בחיפוש תמידי לעולם תמצא חיסרון בנביא ואז תפסיד את עולמך כי אין לך יותר אימון בכלום באף אחד), האם לתת בו אימון או לא. ניקח לדוגמא את הערבי המתאבד, האם הוא יכול לטעון שהוא נותן אימון בחכמיו ? הרי אמונת חכמים היא עיקרון יסודי ביהדות ואם כך לערבי מגיע באמת גן עדן הרי הוא מקריב את נפשו ממש למען האלוהים באומנת חכמים חזקה.
מה האלוהים או אתה משיבים לו ? התשובה היא שהאלוהים אומר לו "בשביל מה נתתי לך את השכל" כלומר השכל הבינה שנטע בנו האלוהים מראש הוא הסמכות הבלעדית האישית שלנו. והיות שאי אפשר ללמוד הכל ולהתנסות בכל בחיים הקצרים שלנו, ולכן אנו חייבים לסמוך על אחרים שלמדו את תחומם או על זקנים וכו' וכו'

אז יוצא לנו 1, הסמכות הבלעדית היא השכל והבינה האישית שלנו שהיא כבוד האלוהים השוכן בנו. 2, אמונה = אימון בשכלם של החכמים.

אם כך אפשר לטעון למה לא מספיק הנביאים הראשונים. כלומר למה לא מספיק אדם הראשון או חנוך או נח או האבות או משה רבינו ? שיכתבו טקסט כמו התורה וזהו ? למה משה עצמו אומר שבכל דור יהיה נביא כמותו ? למה צריך בכל דור נביא כמותו ?

כאן אנו מגיעים לעוד דבר יסודי ובסיסי של התורה. התפתחות התבונה האנושית היא אבולוציונית. כלומר היא התפתחותית לאורך זמן ודורי דורות. המצאת השפה המצאת הלוח המצאת החקלאות מציאת הברזל המצאת כלי המוזיקה המצאת הליבנה והחימר וההנדסה בדור הפלגה, המצאת הספינה\תיבת נח, ועוד ועוד.
גם המוסר האנושית היא כמובן התפתחותית הרי יעקב עוד התחתן עם שני אחיות.
בקיצור התורה עצמה היא סיפור היסטורי שנבין אייך התפתח התבונה האנושית והמוסר והערכים האנושיים. כי התורה בבסיס החשיבתית שלה היא אבולוציה.
אם כך פשוט היא שאי אפשר לתת אימון בחכם מהמתים כלומר לא תחלל שבת וכיפור על רפואה של חז"ל וכן תחלל שבת על רפואה מודרנית. כלומר חכמה בגוים תאמין היא עיקרון יסודי ביהדות. דווקא תורה בגויים על תאמין כי אין להם תורה, רק לנו יש תורה.

אם כן מהי תורה ? תורה היא חשיבה בסיסית !! מהי החשיבה הבסיסית שלנו מול חכמי הגויים ?
את זה חייב כל תלמיד חכם לדעת, אחרת הוא נותן אימון כמו הערבי המתאבד. זה נקרא "חמור נושא ספרים"

אם תרצה להבין מהי החשיבה הבסיסית של התורה וחז"ל, אני אצטרך לכתוב לך כאן ספר שלם.
כתבתי כאן בפורום הרבה בעניין ואם תרצה תעיין כאן או בדף שלי כאן 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מידת הדין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.