בית פורומים עצור כאן חושבים

מעמד הר סיני לאומות - האם שמעו הקולות והגיעו לנבואה.?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/2/2014 07:08 לינק ישיר 
לעודד

אתה כותב שוב ושוב שאומות העולם כלל לא ידעו מהמעמד.

אם כך מה טרחו חז"ל לומר לנו במדרשים המתארים התיחסות של האומות למעמד או של המעמד לאומות?

בכל זאת הם באו לומר משהו ולפי תוכנתם לאו דווקא אי ידיעה של האומות לגבי המעמד , אם כבר ההפך....

אם כך מהי מטרת המדרשים בעיינך?

איתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2014 10:05 לינק ישיר 

איתי, דברים צריכים להגיע לידי סיום. הנושא שהועלה לא היה בו ממש מלכתחילה, ומשהובהרה שגיאת הבנת הנקרא אין עוד צורך לחזור על הענין. שאלות שנותרו כדאי להקדיש להן זמן עד שתתבהרנה במחשבה עצמית. עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2014 10:21 לינק ישיר 
לעודד

גם אני רוצה להגיע לידי סיום העניין , אך עדיין נראה שאתה מתעלם מעצם קיומם של אותם מדרשי חז"ל.

עדיין לא ברור לי לשם מה הם בכלל נאמרו אם כלום לא התרחש אצל האומות?

אשמח לנסיון נוסף מצידך 

איתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2014 11:53 לינק ישיר 
לחברי הפורום ולעודד בפרט

שלום 

בעיקרון אני מקבל את דברכם כי מעמד הר סיני היה נבדל לישראל ולכן אין לאומות מה להעביר.

כעת קיבלתי שובה מרב בשם , רפאל וסרטיל וכך הוא כותב :

"לשואל שלום,

מדברי חז"ל הנפלאים שהבאת אכן עולה כי גם אומות העולם שמעו את דבר ה', אלא שאומות העולם אינן בנויות לכך, על כן מששמעו את הקול פרחה נשמתן. מובן שאלו שאינן בנויות לשמוע קול ה' אינן ראויות להיות אלו שמעבירים את התורה.

בברכה נאמנה"

נראה כי הוא לוקח את הברים כפשוטו , והדבר מבלבל אותי . מה דעכם על דבריו?

בתודה איתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2014 16:40 לינק ישיר 

תוקן על ידי מם80 ב- 09/03/2014 16:40:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2014 18:04 לינק ישיר 
דברי ה"עץ יוסף" על המדרש

שלום עיינתי בפרוש על המדרשים של ה"עץ יוסף" וכך הוא כותב  . 

להל"ן הציטוט המלא :אלא הקולות - וזה מפני שבא מכל הצדדים כדלעיל שאע"פ שהקול אחד מחמת שהיה נהפך לכל הצדדים קרי ליה קולות. ורבי יוחנן פליג ואמר שקולות רבים היו ממש לפי שהקול נחלק לשבעים לשון . והיינו דמסיים ומנין שהקול נחלק לקולות הרבה : ונחלק לשבעים קולות  בתנחומא וכן לקמן פ' כ"ח גרסי' נחלק ל ז' קולות ומשבועה קולות לע' לשון ועמ"ש בתנחומא.וכל אומה ואומה שומעת קול בלשונה - כי אז היתה עת רצון כי נפתחו שערי החכמה העליונה וירדה השפעה למטה ולהיות כי ע אומות היו בעולם ועל אחת היתה מיוחדת בעניינה וכחותיה וטבעיה. וכפי כוחותיה כן ירדה השפע עליה איש איש לפי תכונותיו המיוחדות וכפי קולו המורגל.

אך לא היתה זאת בכוחם לקבל . כי היו ניזוקים בזה . כי כן טבע השכל העמוק לבלתי יודע.שמעביר גבול שכלו וישתומם בדעתו וינזק כמו שאמרו בן זומא הציץ ומת .

ונפשותיהם יוצאות - זה דרך גוזמא וכן מ"ש הורג לעכו"ם.ה"פ כי רעדה אחזתם וכאילו נפשותיהם יוצאות. אבל לישראל היה מוסיך חיים ורפואה. וז"ש בסמוך ונותן חיים לישראל שהיה נותן להם חייים מחודשים."

ובהמשך הוא כותב כך - "בא וראה האיך הקול היה יוצא כו' . זה אייתא לדרשת הקולות  קולות הרבה וירעם אל בקולו נפלאות דלעיל. כי גם הקול שיוצא לישראל היה לכל אחד כפי כוחו שיכול לסבול. כי חלושי הכוח היו מרעידים לקול הגדול שהקול הנבואי היה צריך להיות בעניין נורא ומפחיד  ככל מה שאפשר לכל אחד לסבול."

כיצד זה מסתדר עם התזה שלכם שהאומות לא שמעו ולא הרגישו דבר?  התוכלו לפרש לי את הדברים על לפי שיטתכם?

בתודה.

והמשך הוא כותב עוד " והרי חשב ז' חלוקות זקנים , בחורים , קטנים , יונקים נשים ומשה לפי כוחו והם ו' . וקול אחד לעכו"ם הרי ז' קולות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2014 00:55 לינק ישיר 

איתי, ככל הידוע לי, קיימות שתי אסכולות בפירוש דברי חז״ל באגדה. יש המפרשים את כל דבריהם כפשוטם (תוכל לראות ייצוג לשיטה זו בספר עין יעקב בבא בתרא תחילת פ״ה במפרשים שם) ויש המפרשים אותם כבאים לצורך רובד עמוק יותר. (ניתן למצוא גם המון אסכולות - ביניים ) איני בקי מספיק בשיטת העץ יוסף אולם יתכן שהוא משתייך לאסכולה הראשונה. כמובן, גם ישראל שמעו את אותו ׳קול׳ ששמעו העכו״ם , אלא שהוסיפו עליהם ושמעו גם קול (בלי גרשיים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2014 09:25 לינק ישיר 

ברוך ג'מילי פ"ת פלמ"ח 1948

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2014 15:38 לינק ישיר 

מה עשה ברוך ג׳מילי?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מעמד הר סיני לאומות - האם שמעו הקולות והגיעו לנבואה.?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext