| 932woland כתב: |  | | הערה למקסמן. משמעות הביטוי 'העם הנבחר' הוא שעם ישראל נבחר לעבוד את האלהים, ולשם כך הוטלו עליו חוקים וצווים. ההשקפה כאילו העם הזה הוא המובחר והנעלה מן העמים היא סילוף, ואפילו חוצפה כלפי שמים. אני מעיד עלי את נביאי ישראל לדורותיהם ודעתם על ה'מובחרות' הזו.
במחשבה היהודית יש מקום מרכזי לחובות המוסריות שבין אדם לחברו, ומחשבה זו השפיעה הרבה על אומות העולם. אבל אנחנו גרמנו למצפון האנושי?? איזו יהירות באמירה הזו. 'מצפון אנושי' היא תכונה כלל אנושית, והוא מצוי גם במקומות אשר לא ידעו אותנו. תורות מוסר חשובות מאד נוסדו גם במקומות אחרים, ללא קשר עם המחשבה שלנו. אני מתבונן בחברה שלנו, גם בקהילות אנשים העוסקים בעבודת השם, וקשה לי מאד לראות בהם ככלל מופת של 'מוסר וערכים גבוהים'.
אינני מבין כלל את החלוקה הזו שלך בין 'עובדי השם' ובין העוסקים במדע ורפואה. וכי הראשונים טובים במשהו מן האחרונים? רק שני סוגים אלו אתה מכיר? ומנקה רחובות, האינו מסוגל להיות ירא שמים, עובד אלהים, בעל מוסר וערכים גבוהים? פועל אינו מסוגל לקרא ספר ולהשיג השג אינטלקטואלי? על שני סוגי יהודים אלו קיימת האנושות? האמנם? האין כאן יהירות נפוחה ביותר? שחצנות ריקה? האנושות אינה קיימת בזכות היהודים, חלק ממנה הגיע להשגים גבוהים בלי שהיהודים נודעו להם. ואולי כל זה ביטוי לרגש נחיתות? עודד
|
|
בניגוד מה שאומרים לילדים לשם חינוך (קנאת סופרים מתנות למצליחים בחינות וכדומה. או השקר הקדוש שהנאורות מתחיל מיוון וזה נמצא אך ורק במערב. כל זה הם סוג שקרים קדושים לילדים במערב שירצו ללמוד. הרי גם הכעס שלך היא תוצאה של היי "אתה גונב לי את הזכות שלי כי אנחנו המערביים הם העם הנבחר ולא היהודים") "עם נבחר" זה לא זכות רק חובה.
אני אתן לך דוגמה מהי החוב של "עם נבחר" מואדיב היקר שאל אותי באשכול אחר, האם כת האיימיש יכולים להיות צדיקים ולא לאחוז בחרב בזמן שממשלת ארה"ב שומרת עליהם מכל הרשעים והפושעים כלומר זה לא חכמה להיות צדיק ולא לרצות לאחוז בחרב שמישהו אחר עושה את זה בשבילך. התשובה היא שכת האיימיש נבחרו (זה מטפורה כמובן) להטיף מוסר לרשע וגם לטוב שרוצה להגן את עצמו מהרשע. כלומר גם הרשע לא יחזיק בחרב אם הטוב לא יחזיק בחרב, כמו למשל נשק כימי או גרעיני וכל חוקי האומות לגבי שבויים וכדומה. כלומר כמה שהטוב יותר טוב כך הרשע חייב לשחק באותו כללים. זה הפירוש של "עם נבחר" שקבוצת אנשים מוכנים להיות הקרבן הכבשה התמידית בכדי לכפות על רשעים כללי מוסר יותר טובים. היהודי מוכן בעסקת חליפין של שבויים להחזיר אלפי מחבלים בשביל גופת חייל מת יהודי אחד, אפי' ששחרור המחבלים היא סכנה ליהודי. כלומר הדבר הפשוט מאליו אצל היהודי לעשות זאת ? מגיע מהחשיבה הבסיסית שאני טוען לה לעיל. בזה אנו עם נבחר וזה לא זכות רק חובה שהיהודי מוכן לשלם לטובת אנושות יותר טובה.
לגבי העוסקים במדע: אתה סתם כועס בלי שהבנת מה אמרתי התכוונתי שלכל אדם יש לו כישרון אחר, אחד יש לו כישרון במדעים ואחד אין לא כישרונות מיוחדים מעשיים בעולם המעשה רק בעולם ההגות והרוח. ולכן היהודי מתחלק לשני סוגים ושם הם הצליחו במיוחד, בהגות ובמדעים.
תוקן על ידי maxmen ב- 18/03/2014 14:55:37
|
|