בית פורומים עצור כאן חושבים

וידעתם כי אני ה'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/4/2014 16:40 לינק ישיר 
וידעתם כי אני ה'

בחזון העצמות של הנביא יחזקאל אותה הפטרנו השבת נאמר שלוש פעמים "וידעתם כי אני ה'" ואלו הם יחזקאל פרק לז יחזקאל פרק לז (ו) וְנָתַתִּי עֲלֵיכֶם גִּדִים וְהַעֲלֵתִי עֲלֵיכֶם בָּשָׂר וְקָרַמְתִּי עֲלֵיכֶם עוֹר וְנָתַתִּי בָכֶם רוּחַ וִחְיִיתֶם וִידַעְתֶּם כִּי אֲנִי יְקֹוָק: (יג) וִידַעְתֶּם כִּי אֲנִי יְקֹוָק בְּפִתְחִי אֶת קִבְרוֹתֵיכֶם וּבְהַעֲלוֹתִי אֶתְכֶם מִקִּבְרוֹתֵיכֶם עַמִּי: יחזקאל פרק לז (יד) וְנָתַתִּי רוּחִי בָכֶם וִחְיִיתֶם וְהִנַּחְתִּי אֶתְכֶם עַל אַדְמַתְכֶם וִידַעְתֶּם כִּי אֲנִי יְקֹוָק דִּבַּרְתִּי וְעָשִׂיתִי נְאֻם יְקֹוָק: והמלבים פירש מלבי"ם יחזקאל פרק לז ואז ונתתי בכם רוח היא הנשמה העליונה שבאה אח"כ על הגוף הנבנה והוא הרוח שהיה בו מקודם וצרור בצרור החיים וחייתם שהיא התחייה הגמורה: וצריך ביאור הרי אותם הנשמות העליונות בעולם האמת הרי ידעו עוד לפני התחיה שה' הוא אלוקים חג שמח

תוקן על ידי חלמישצור ב- 20/04/2014 16:40:29

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2014 17:17 לינק ישיר 

אליבא דהמלבים הם לא יודעים רק ישנים עד יום הדין הגדול ותחיית המתים. 
הרי תחיית המתים היא תשובה לצדיק ורע לו ורשע וטוב לו, לפני שהומצא העולם המקביל = החיים אחרי המוות.
ביום שהומצאה החיים אחרי המוות, לא צריך יותר את תחיית המתים.
בכל אופן הרבה מחז"ל הולכים על דרך הישן לפני שהומצא החיים אחרי המוות והמלבים מדבר על פי דעתם.

רק נזכור שכפשוט הנביא יחזקאל לא מדבר על תחיית המתים כלל וכלל. הרי אומר במפורש את הנמשל ממש מיד אחרי המשל. מפסוק יא' באותו פרק.

יחזקאל פרק לז 

(יא) וַיֹּאמֶר אֵלַי בֶּן אָדָם הָעֲצָמוֹת הָאֵלֶּה (?!) כָּל בֵּית יִשְׂרָאֵל הֵמָּה (!!!) הִנֵּה אֹמְרִים יָבְשׁוּ עַצְמוֹתֵינוּ וְאָבְדָה תִקְוָתֵנוּ נִגְזַרְנוּ לָנוּ:
(יב) לָכֵן הִנָּבֵא וְאָמַרְתָּ אֲלֵיהֶם כֹּה אָמַר אֲדֹנָי יְקֹוִק הִנֵּה אֲנִי פֹתֵחַ אֶת קִבְרוֹתֵיכֶם וְהַעֲלֵיתִי אֶתְכֶם מִקִּבְרוֹתֵיכֶם עַמִּי וְהֵבֵאתִי אֶתְכֶם אֶל אַדְמַת יִשְׂרָאֵל: ס
(יג) וִידַעְתֶּם כִּי אֲנִי יְקֹוָק בְּפִתְחִי אֶת קִבְרוֹתֵיכֶם וּבְהַעֲלוֹתִי אֶתְכֶם מִקִּבְרוֹתֵיכֶם עַמִּי:
(יד) וְנָתַתִּי רוּחִי בָכֶם וִחְיִיתֶם וְהִנַּחְתִּי אֶתְכֶם עַל אַדְמַתְכֶם וִידַעְתֶּם כִּי אֲנִי יְקֹוָק דִּבַּרְתִּי וְעָשִׂיתִי נְאֻם יְקֹוָק: פ

בכל אופן אפשר תחיית המתים היום על ידי החלפת הדי אן איי של העובר בבטן אמו בדי אן איי של עצם קדמון והנה תחיית המתים של הקדמון. 
כלומר הלכתית אפשר לומר שיצאנו ידי חובותינו באמונת תחיית המתים הלכה למעשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2014 17:36 לינק ישיר 

maxmen מעניין אתה מניח כמה הנחות מעניינות מאד חג שמח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2014 20:26 לינק ישיר 

חלמישצור כתב:
maxmen מעניין אתה מניח כמה הנחות מעניינות מאד חג שמח

קיץ בריא לך ולכל בית ישראל.

אני לא מניח שום דבר, הכל במקורות, וידוע לכל לומד. (חוץ מסיפור הדי אן איי שלדעתי זה אמור לספק את איש ההלכה.)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > וידעתם כי אני ה'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext