בית פורומים עצור כאן חושבים

האיש משכונת גאולה מגיע לרב מאתחלתא דגאולה (כתבה של "בקהילה")

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/5/2014 16:45 לינק ישיר 

אברהם
מה ההבדל בין אברהם לטאדאת שהתעקש על כל ס"מ מסיני?
אגב - ההתעקשות אינה על חישובי קיצין אלא על אחוזים באזור -20-25  לבין  כ 5

תוקן על ידי תלמידטועה ב- 07/05/2014 16:46:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 20:01 לינק ישיר 

אברהם העברי,
אני נתקל בבעיות בעורך ובממשק התגובות של הפורום, אקווה שהתוצאות יהיו ברורות, אם לא עמך הסליחה.

א"ה, כתב:

התנהגות ילדותית – אולי, אבל אלימה?! נו, שויין.

אלימה ודאי, מה זה אם לא סלנג אלים שאתפלץ אם אשמע אותו מילדיי ולא אשיש לשמוע אותו מחבריי. אבל איך אמרת "נו" (אני משתדל להשתמש בשפה העברית עד כמה שאפשר), אולי אני רגיש מידי. 

א"ה כתב (הערותיי במודגש ובסוגריים מרובעות):

לגבי מסירות נפש על מצוות יישוב הארץ - אסתפק בציטוט מדברי אניאניהוא ששמרתי לעת אשר כזאת: הדבר החשוב ביותר ביהדות הוא ישוב ארץ ישראל, זוהי עובדא  שאין שום אפשרות להתחמק ממנה.
[להציג משאלת לב כעובדה, ממש לא לעניין.]

א', התנ''ך כולו [ממש לא] עוסק בעיקר בדבר אחד שנקרא ארץ ישראל, התורה אינה מספרת דבר מדוע נבחר אברהם אבינו, איזה מצוות קים, או מעשי חסד מיוחדים שלו [לשנינו יש את אותו חומש בראשית?], אך ורק דבר אחד [החומש שלך אם כן ממש רזה אם מוזכרים רק כמה פסוקים] היא מזכירה שביום בהיר ה' אמר לו לך לארץ ישראל וגור שם הוא מנסה לגור לא הולך לו יורד למצרים ושוב חוזר לארץ, הוא קונה מערה בארץ לקבורה מחתן את בנו ונפטר.

בקצור [קיצור של משאלת הלב ולא של העובדות] הנושא שמענין [לא אתעייף לכתוב שזה מעניין יותר את כותב התגובה מאשר את התורה עצמה] את כותב התורה הוא ארץ ישראל, יש לשים לב במיוחד על החגיגיות והאריכות שבוא מתואר קנית המערה והבאר בארץ ישראל,(לתשומת לבם של ר' מיכי ונדב) [ואז?].

כנ''ל לגבי יצחק שום דבר לא נאמר עליו לא איך הוא למד ב''ק וגם לא פלפולים בטהרות [אענה לך באותו משקל: לא הייתה קיימת, לא תורה שבכתב ולא תורה שבעל פה – הכי הרבה שהיה יכול לעסוק בהגיגים פילוסופים אודות העולם, בוראו וכהנה], אך ורק נושא אחד [שוב פעם, ממש לא נכון] כמה בארות הוא חפר בארץ וכמה תבואה הוא גדל, בקצור את הצלחתו החקלאית בארץ [אז זה בסך הכול אומר שהוא התפרנס מאדמה אך יותר, ככל הנראה, מבעלי חיים].

כשה' נגלה למשה הדבר  היחיד שהוא אומר לו אני יוציא אתכם מכאן כדי שתגורו בארץ ישראל אין צורך לדבר על החטא המרכזי שסביבו הולך כל ספר במדבר ודברים שהוא הבגידה בארץ לא חלול שבת ולא כלום.
[זה כבר ממש אבסורדי, להתעלם מכל חטאי בני ישראל בראשם חטא העגל ולדרג מה שנוח?]

אין זה אומר שהמצוות הם דבר לא חשוב ח''ו להיפך בלעדיהם הישיבה בארץ היא חלול קדושתה [מהיכן באה הקביעה הנ"ל] אבל העיקר [שוב פעם מאוויי לב אינם הופכים לציווי התורה] הוא שננחול את הארץ  ונקים בה את המצוות אני כבר לא מדבר על הנביאים, אולי יגיד לי ר' מיכי איפה נזכר בתנ''ך מצוה אחת שקימו עם ישראל התנ''ך מתענין באריכות בעיר כל שהיא שכבש אחאב או לא כבש וכן על זה הסדר סובב כל התנ''ך [בכל ספרי נימוסי המלכים בעולם מסופרים בעיקר ההישגים של המלכים ותו לא].

אני חושב שקטע זה ממש מעות ומעוות, אך גם אם היה ניתן לעצום את העיניים ולשכוח מכל מה שידוע שכתוב בתנ"ך ולהסכים עם מה שאתה טוען בקטע לעיל, מהיכן אתה לוקח את ההלכה שהרב אבינר פסק שיש למסור את הנפש על יישוב ארץ ישראל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 21:42 לינק ישיר 

לרדקי - על שכמותך נאמר "מי עוור כי אם עבדי" - דווקא החרדים (לדבר ה') מסוגלים לפתח עיוורון מדהים לגבי פסוקים מפורשים בפרט, ורוח התנ"ך כולו בכלל. אענה בקצרה, כי התשובה היחידה היא שפשוט תקרא מחדש את כל התנ"ך:
1) אתחיל דווקא ברש"י הראשון לתורה - מה בא כל ספר בראשית ללמדנו? מוסר השכל לגבי זכותנו על הארץ.
2) מה הציווי הראשון שקיבל אברהם? ללכת לארץ.
3) על מה נכרתו כל הבריתות עם האבות? על זרעם ועל הארץ.
4) מהי מטרת יציאת מצרים לפי ה'? (רמז - לא מתן תורה!) - להשיב את בני ישראל לארץ.
5) מהו העונש החמור ביותר בתורה ובנביאים? (רמז - לא אובדן העולם הבא!) - גלות מהארץ.
6) מה הקו החורז כמעט את כל התנ"ך כולו? (רמז - לא פיתוח חידושי תורה בעם ישראל) - ירושת הארץ, גלות מהארץ, שיבה לארץ.
7) מהי מטרת כל המצוות כולן? (רמז - לא איסוף נקודות לעולם הבא!) - "לְמַעַן תִּחְיוּן וְטוֹב לָכֶם וְהַאֲרַכְתֶּם יָמִים בָּאָרֶץ".

ואידך זיל גמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2014 07:46 לינק ישיר 

מראה זה דבר מצויין

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האיש משכונת גאולה מגיע לרב מאתחלתא דגאולה (כתבה של "בקהילה")
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.