בית פורומים עצור כאן חושבים

כמה משונים חכמי אומה זו.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/5/2014 17:39 לינק ישיר 

המקורות מימי הגאונים מזכירים במפורש מפסח ועד עצרת והם לא מקוטעים, הנה לך כמה מתשובותיהם בענייני המנהגים לא להתחתן ולא לעשות מלאכה אחר שקיעת החמה בימי ספירת העומר.

שנית, לא אמרתי שרשב"י נפטר ביחד עם שאר תלמידי ר' עקיבא, אני לא עד כדי כך עם הארץ שאני לא מכיר את ההמשך של הסיפור "עד שבא אצל רבותינו שבדרום ושנאה להם"...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2014 18:06 לינק ישיר 

יש כאן כמה נידונים באשכול אחד.

א. מהיכן באו לנו מנהגי ספירת העומר.

כאן יש לברר את המקור ההיסטורי, האם הוא נכון, מה יוצא ממנו, ומה שלא הוזכר בינתים, למה הוא התפתח.

ב. כל האמונות והמעשים שנקשרו סביב ל"ג בעומר. שהם מפוקפקים אפילו יותר ממה שיש בסעיף א'. לדעתי כמובן.

ועכשו עלתה שאלה חדשה:

ג. מה הטעם לדון בשאלות אלו מה גם שחברי פורום ותיקים כבר יש להם דעות מוצקות בענינים אלו.

את השאלה הזו לא הבנתי. נניח שאדם התרפא ממחלה, האם לא ירצה להציע את הטיפול שהועיל לו לאחרים שחולים ואולי אפילו אינם יודעים על מחלתם? וכל שכן שהם חשים כאב מהמחלה ואינם יודעים איך להתרפא.

ואדרבה, דווקא חוסר היכולת להבדיל בין עיקר לטפל, בין התורה לבין מה שנדבק לה מסביב, האם אין זה מה שגורם לרבים להרהר אחרי עיקרי היהדות? אני עצמי ניסחתי זאת בעבר בתור "לפרק חבילות".

עוד נושא נוסף שראוי לעלות בהקשר זה, וגם הוא כמובן הוזכר ונותח הוא

ד. תוקפם של מנהגים. האם יש חיוב לציית למנהגים מימי הגאונים, קהילות בגולה, או מנהגים בקהילה שבה אני מתגורר אך אני סבור שהם טעות ואולי איסור? מנלן?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 20:21 לינק ישיר 

הרב מימוני

מה שבאמת צריך לעורר מחשבה, זה ל"ג בעומר. לפי כל הממצאים יום וירטואלי בלי כל בסיס עובדתי לגופו של יום.
הפך ליום של היסטריה המונית, הגוררת איתה חילול שבת, וזוגות המקיימים יחסים לפוריות מסביב לקבר, באוהלים שהקימו.
כמה מהאחרונים ובראשם החתם סופר התנגדו להילולה, שהחלה רק לפני כ250 שנה, והפכה בעיני רבים ליום חשוב ביותר.
הדבר קצת מערר את האמונה במסורה שנמסרה כביכול מאב לבן מדורי דורות, הרי כאן המציאו יש מאין. ממש מעשי בראשית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 20:28 לינק ישיר 

יח באייר כיום תענית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 20:31 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
את השאלה הזו לא הבנתי. נניח שאדם התרפא ממחלה, האם לא ירצה להציע את הטיפול שהועיל לו לאחרים שחולים ואולי אפילו אינם יודעים על מחלתם? וכל שכן שהם חשים כאב מהמחלה ואינם יודעים איך להתרפא.

אה, הבנתי, לא עניין אישי כמובן, אלא אלטרואיזם טהור. איך לא חשבתי על זה בעצמי.

תוקן על ידי נתנאל34 ב- 11/05/2014 21:16:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 21:10 לינק ישיר 

בעל
אולי אתה יודע -     ויקופדיה   מהיכן לקח את יום הולדתו ויום מותו  של רשב"י  ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 21:24 לינק ישיר 

נתנאל

זו ציניות?

מה חדש באג'נדה מיסיונרית?

ואני חשבתי שגם אתה עסוק בתיקון העולם, או לפחות בפורומים, על ידי הרחקת הדעות המשובשות והקנית דעות נכונות.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כמה משונים חכמי אומה זו.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.