|
|
| נשלח ב-10/6/2014 21:32 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [מקסמן,
א. יש עדיין בני אדם החיים בג'ונגלים והם ממש לא מקיימים יחסי מין "עם כל מה שזז", כך שזה לגמרי לא פשוט...
ב. גם אם שני גברים (או שתי נשים) ייקלעו לאי נידח ויחיו שם בבדידות מכל שאר בני אדם, יש סיכוי לא קטן שבסופו של דבר הם יקיימו יחסים, בדרך כזו או אחרת - טבע האדם הוא לרצות חום וחיבה גופניים, וזה לא בהכרח קשור לתאווה מינית, ובודאי לא קשור ליצר שרידות. אנשים מקיימים יחסי מין מכל מיני סיבות (חיבה וקרבה נפשית, משיכה גופנית ו/או פיזית, לחץ חברתי, יצר, פוליטיקה וכו' וכו'), ודחף ההולדה הוא אולי הפחוּת שבהן (כמה אחוזים מיחסי המין מסתיימים בהריון?! כמה אחוזים מהם נושאים לכתחילה את האופציה להסתיים בהריון?!). מה שמדהים אותי בכל פעם מחדש היא הפער האדיר בין פסקנותך ובין הפשטנות הרדודה בה אתה מתייחס לטבעם של בני האדם (נשים או גברים, חילונים, חרדים, רפורמים או הוטנטוטים...), ושאותה אתה מייחס להם...]
|
|
מחילה מכבודך יקירתי. מהמילים רדודה ופשטנות את לא ממציאה מציאות אחרת.
ולא יעזור לשום חכמולוג ולשום כביכול "נאור" כלום.
כל אדם ביקום אין לו משיכה דטרמיניסטית לבת\ן מינו. זאת עובדה מציאותית ולכן היציאה מהארון זה קלישאה ותו לא. כי כל בני אנוש (ולדעתי גם בעלי חיים) הם באותו ארון.
עכשיו, כל אדם שרוצה בשרידות אישית ? היא רוצה אותו דעתנית והתאווה והחשק וכו' הם רק הסוכריות של הטבע כלומר בדיוק כמו צבע האוכל והטעם וריח באוכל הם סוכריות של הטבע שנאכל כך בדיוק התאווה. ולכן כל מי שהולך אקראית עם תאוותו הסביבתית, אין לו שרידות אישית. הומו ולסבית או אפי אדם שיש לו תאווה לבת מינו ושוכב עם בת מינו, גם אז בלי חוקי המשפחה התבונית והמסורתית ?! אין לו שרידות אישית ! בחשיבה דורית לדורי דורות, אי אפשר לחשוב על דרך אחרת מחוקי המשפחה המסורתיים.
אדם רגיל והומו או לסבית, כל אחד מהם יכול לעבור את הדור הבא עם איזה אם פונדקאית או כל דרך אחרת. אבל לא בדור אחרי זה. הררי בספרו טוען שההולדה לחברה למין האנושי יכול ליצור מציאות של הולדה כזו שלא נצטרך יותר לחוקי המשפחה. אבל טעותו הטרגית היא שאף אדם בעולם לא חושב להוליד לדמיון. ואפי' שישכנע את רוב האנושות לעשות זאת ? אז לעולם יישאר יהודי עם ברית המילה שתזכיר לו שהוא מוליד אך ורק לעצמו ולא לשום דמיון = ע"ז.
אז מחילה שוב מכבודך, זה לאו דווקא הומו או לסבית רק אפי' אדם רגיל בלי חוקי משפחה ? אין לו שרידות אישית ! כי הזכר לעולם לא בטוח בילדיו בלי חוקי המשפחה (אפי' עם חוקי המשפחה הוא צריך רחמים גדולים שמה אשתו מזנה מתחתיו)
זה הפשטות שבפשטות ואפשר לקרוא לזה רדוד. אבל 1+1=2 ומי שאומר ש1+1=7 אז הוא אפי' לא מצליח לשכנע את עצמו בעניין אז אייך הוא רוצה לשכנע אחרים ?
לסיכום:
אין להומו סאפיינס משיכה מינית דטרמיניסטית לשרידותו האישית. (ולדעתי גם שאר בעלי החיים) ולכן שרידותו האישית או אפי' אם ברצונו בשרידות הדמיונית = שרידותו של מין האנושות ?! היא אך ורק מדעת כלומר דעתנית. ולכן פנאטי ימי קדם המציאו את חוקי המשפחה.
חוקי המשפחה הם אנטי תזה לחברה ולדגל החברתי ולדגל הדמיונית של "מין האנושות" ולכן היהודי המציא את ברית המילה לומר שאין דגל אחר חוץ מהדגל האישית שזה אבר ההולדה שזה אומר שאין לך בעולמך במציאות חוץ מעצמך וכל מה שיצא ממך = צאצאיך.
עכשיו: לא יעזור כל הדמגוגיות של יציאה מהארון, ולא יעזור כל הדמגוגיות של דמיון\ע"ז כאילו קיים במציאות מין אנושי או חברה. קיים אך ורק פרטים זכרים ונקבות ששניהם יוצאים מהנקבה, הנקבה זוכה בטבעיות לשרידות אישית בדור אחד הזכר לא זוכה אפי' בדור אחד בלי חוקי המשפחה. הנקבה שדואגת לבניה הזכרים, מעוניינת בחוקי המשפחה מאותו סיבה שהזכר מעוניין בא בדור הראשון.
ולכן אפי' זכר רגיל (לא הומו ושאר הסוגים) רוצה בחוקי המשפחה אם ברצונו בשרידותו האישית.
לגבי שאר דבריך מהי טבע האדם: טבע האדם היא פונקציה סביבתית וגנטית. ושני אלה יכולים להיות אקראית ויכולים להיות תבונית. ויחי ההבדל ויחי הרדוד ויחי הפשטות.
בברכה
max maxmen
תוקן על ידי maxmen ב- 10/06/2014 21:38:09
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2014 21:52 |
|
| |
מישהו מצליח להבין מה היצור הזה כותב?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2014 22:21 |
|
| |
| צבוני כתב: |  | | מישהו מצליח להבין מה היצור הזה כותב? |
|
אם לא הבנתה משהו, אני יכול לנסות להסביר לך שוב. רק תאמר מה לא הבנתה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2014 23:33 |
|
| |
[מקסמן,
כתבת: "כל אדם ביקום אין לו משיכה דטרמיניסטית לבת\ן מינו".
ייתכן שבפירוש פילוסופי-מטאפורי כלשהו יש אמת בדבריך, אבל פשטותו של המשפט הנ"ל הוא שטות שאין לה כל בסיס עובדתי במציאות הטבעית של העולם. אתה יכול כמובן להתנגד למציאות הזו, אתה זכאי לטעון שאסור לאדם להיכנע ל"טבע" ושעליו להיאבק ביצריו וכו' וכו'. כל אלה טענות, שמנסות לשפוט באופן ערכי תופעת מציאות כלשהי. אתה, לעומת זאת מכחיש שהתופעה בכלל קיימת. אם אתה זקוק להכחיש את המציאות כדי לבסס את עמדתך הדתית/ערכית/פילוסופית, הרי שיש ספק גדול לגבי החוכמה של עמדתך זו ולגבי האמת שבה...
צבוני,
אני חושבת שדבריך פוגעניים ואין להם מקום כאן. זכותך לטעון שאינך מבין, זכותך לבקש הסבר, זכותך גם לא לקרוא משהו שמעצבן אותך. ממש לא זכותך לכוון עלבונות ישירים ועקיפים לבני אדם - זו התנהגות בלתי נסלחת בעיניי. מזלך שמקסמן (איתו איני מסכימה כמעט על כלום, ושאת דבריו גם אני פעמים רבות מאוד לא מבינה כלל) הוא אדם רחב לב וסלחן. אילולא כן, חוששתני שכבר היית נענש משמים.]
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2014 07:57 |
|
| |
מקסמן וכולם
העירוני באישי לגבי סוג מסויים של ביטויים ושל תכנים המופיעים באשכול.
אני מזכיר שיש לשמור על שפה נקיה.
זה כולל:
א. רמת המילים. נא להשתמש במילים נקיות ככל האפשר. אם אפשר לציין "יחסי אישות" או "בינו לבינה" אלו ביטויים נקיים יותר מאשר למשל "יחסי מין" ובוודאי "סקס". איני יודע כמה המילה "סקס" מצויה בשפה של ימינו, אבל היא לא מקובלת בין חרדים, שחלקם חברים כאן, ואיני יודע גם אם היא מצויה בשפה של מגזרים אחרים שאינם מחוייבים לשפה ולהתקדשות. (ויש מקום לדון על משמעות מילים והשלכותיהן).
מלים הן רק מלים. אבל הן יוצרות תחושה. ויש לכבד את מי שזה מפריע לו - גם לי זה מפריע - מה גם שיש לזה בסיס בהלכה.
ב. רמת הסיפורים. הרעיון להוכיח את ראש הישיבה כדי שיאיר פנים לבחור הוא חשוב. אבל קשה לי להאמין שמקסמן ממש העז פנים לשאול אותו בפרטי פרטים כאלו, אלא אם כן ראש הישיבה מכירו כאדם ירא שמים ביותר. ובכל מקרה, גם בשיחה עם ראש ישיבה להצלת בחור וגם בפורום יש למצוא דרכים מעודנות יותר לבטא אותה ביקורת מוצדקת.
כשיהיה לי זמן, אעבור עם טיפקס ואחליף בכוכביות. נא לחסוך לי זמן ולא להצריך נקיון.
ולהשומע ינעם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2014 13:11 |
|
| |
לך ספר את זה להומאים וללסביות. חז"ל והתורה רוצים לומר את ההפך, שבלי דעת ודעתנות אין שרידות לאדם כי המשיכה המינית שלו היא סביבתית ולכן בני אנוש הפכו להיות חקלאים והיפרדו מהג'ונגל והמציאו את החינוך ואת הסביבה הנכונה שהגבר ירצה דעתנית (= חינוך) ותאוונית (= סביבתית) דווקא את בת\ן מינו.
בג'ונגל היה האדם שוכב עם כל מה שזז וזה פשוט. חייבים להפנים את הדבר הפשוט הזה וכך נבין שאף אדם לא יוצא מהארון כי פשוט כל בני אנוש הם באותו ארון = אין למין האדם משיכה דטרמיניסטית לבת\ן מינ
מקסמן
לפחות עכשיו הישכלתי שלא הבנת עדיין (יש לך סיכוי בהמשך) את הרעיון בסיפור ובמדרש שהבאתי
אין כוונתי הייתה להפריך או להצדיק הומואים או דומיהם
רק עניין שמיניות של אדם (תקראו את זה איך שבא לכם חום / תמיכה נפשית /רגש ) קיים איצל אדם בלי שאף אחד ילמד או מהסיבה הפשוטה שזה צורך גופני משלא ככה לגבי אוכל מסוים כגון אם אף אחד לא יסביר לי שדגים טעימים ושייך לאכול אותם לעולם לא הייתי מבין מצד הצורך הגופני שיש בי לאכול דגים
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2014 13:20 |
|
| |
מקסמן כתב
לסכם את תשובתי בקצרה היא רק לומר במשפט אחד "תנאי ההתחלה קובעים את הכל בהמשך"
ביהדות זה נקרא "עבודה זרה" מול השם אחד "הפרט" שתנאי ההתחלה היא חשיבה דמיונית של לרוב הדמיוני זה טוב, אז אנו מרגיעים את עצמינו כל הזמן שלרוב זה טוב. כך בדיוק החשיבה הכלכלית והמוסרית והמשפטית הכל הולך לדמיון ולא לפרט. הפרט נופל קרבן בעקבות החשיבה הדמיונית הזו.
ולכן טעות היא לחשוב שבטבעיות לומדים מהאסונות, נכון שלומדים אבל יש עיקרים יותר חשובים כמו הצמיחה הכלכלית של יצרינו המכוניות שלהם דווקא כדאי לייצר מכוניות זולות ולא מחזיקות הרבה זמן שתהיה העבדות הנצחית של כל הפרטים לצמיחה. שתבין עד כמה רחוק השוטים האלה הולכים אז מספיק לשמוע את אבי שמחון (נער אוצר) שאומר במפורש שלא מעניין אותו ככלכלן כמה הזק אקולוגית עושה התעשיה, אותו מעניין אך ורק הצמיחה, לא מעניין אותו שצריך להחליף מכשיר פלאפון כל חודש כי זה תורם לצמיחה. אז כן תחליפו מכשירים כל יום וכן ניצר מכוניות מנייר הרי זה רק תורם לצמיחה ולתעשיה.
אם תנאי ההתחלה היית הפרט ? אז כל ההתפתחות האנושית והטכנולוגית היית אחרת לגמרי בהמשך.
ולכן שטות היא לחשוב שכל מה שאתה משיג היום, לא היינו משיגים בדרך אחרת עם תנאי התחלה אחרים. הרי להפך, אם בתנאי התחלה של כל אדם לאדם זאב, השיגו מה שהשיגו, ק"ו שבתנאי התחלה של אדם לאדם אדם, שאז היינו משיגים את הטבו בכפליים.
מה שאנו שוכחים כל הזמן, שבתנאי התחלה של אדם לאדם זאב, וחשיבה של רוב דמיוני ? מובילה למלחמות נצחיות ותמידיות, כלומר כל סיפור דור הפלגה התכנית בא לספר לנו בדיוק את זה, שנכון שחברה דמיונית יכולה להשיג מדעים כמו להמציא את ההנדסה ואת הליבנה והחימר והצליחו לבנות לראשונה בהיסטוריה את הבנין ואת מגדלי בבל. אבל מה קורה בהמשך ? שהפרטים סובלים ? אז נפרדת הלבבות ואז נפרדת השפות ואז מלחמת עולם בין העמים כך שכל פרט ושרידותו האישית היא אקראית לגמרי.
ולכן אברהם אבינו המציא את ברית המילה = דגל אישי מול דגל חברתי דמיוני = ע"ז. אברהם אומר שלכל פרט יש אך ורק דגל אחת והיא "הוא עצמו וצאצאיו לדורי דורות. כל השאר ? הם אמצעים לו !! שהחברה אמצעי לו ? אז תנאי ההתחלה הם הפרט כלומר הפרט לעולם לא מפסיד למען הכלל הדמיוני ולכן לא תהיה לעולם מלחמות ופירוד הלבבות.
אם כבישים ומכוניות לא היית אפשרית על פי תנאי ההתחלה החשיבתית שלנו, אז היינו ממציאים פתרונות יותר טובים שלא גוזלת מאתנו שני שליש ארץ בשביל כבישים, ולא היית גוזלת הון רב מהציבור לשמר ולתקן כבישים.
לסיכום: מהי תנאי ההתחלה החשיבתית שלנו ? ומהי תנאי ההתחלה החשיבתית של המערב ? המערב חושב רוב דמיוני, היהודי חושב אך ורק מה יש במציאות ובמציאות יש אך ורק פרטים.
ראה אשכול זה (אני מרחיב בנושא)
כל כך צודקים דבריך לגבי נקודה התחלה שיש לכל אחד מאיתנו (וכמובן גם לך ) אבל אינני מסכים לדבריך חושבני שקין והבל חשבו כמוך קין העובד אדמה לא רצה בשותפו לעולם הבל הרועה צאן אבל גם קין הבין לבסוף שטעות היה בידו העובד אדמה אין בכוחו לשרוד בעולם לבד (ע בפירוש הרמב"ם למשניות פרק החלק )אין איש יכול גם לזרוע שיהיה לו מה לאכול וכן לבנות בית (הוא יצטרך להסיק אבנים וכו ) גם לדאוג למשפחתו וכו
רק ההמונים ביחד יכולים ליצר עולם יותר יפה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2014 14:21 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [מקסמן,
כתבת: "כל אדם ביקום אין לו משיכה דטרמיניסטית לבת\ן מינו".
ייתכן שבפירוש פילוסופי-מטאפורי כלשהו יש אמת בדבריך, אבל פשטותו של המשפט הנ"ל הוא שטות שאין לה כל בסיס עובדתי במציאות הטבעית של העולם.
מצטער שוב יקירתי: את לא אומרת למה ואייך ומה. את רק אומרת "הוא שטות" ואת לא עוזרת לי בזה כלום הרי סוף כל סוף בכל דיון מחפשים את האמת ולא להעביר את השעמום או להיות התחרותיים מי המנצח.
אני אנסה להסביר שוב. אני לא מתווכח עם מצב הנתונים המציאותית שזה אומר, האדם נמשך לבת זוגו או בכלל לא נמשך לכלום, או דווקא נמשך למגדר שלו או דווקא נמשך לקטינות או לקטנים, או דווקא נמשך ממש לאנוס משהי בכוח כי הוא אוהב את זה דווקא באופן הזה.
כל זה מראה לנו משהו בסיסי מאוד, שאין האדם נמשך דטרמיניסטית למשהו. כלומר אילו היקום דטרמיניסטי מוחלט (אותו סיבה אות תוצאה) ?! אומרים כל בני אדם להימשך לאותו דבר, כלומר או שהטבע דורש שרידות אז כל בני אדם היו נמשכים לבת\ן מינם, או שהטבע רוצה בהכחדת המין ולכן אין לאף אחד משיכה דטרמיניסטית כלומר האדם נכחד.
אי אפשר לומר אם כן שהיקום והאדם הוא דטרמיניסטי. כי המציאות מראה לנו שכל אדם גנטית וסביבתית, מעצב את עצמו אחרת ואפי' עיצובו משתנה כלומר היום אהב דווקא את זה ומחר אוהב דווקא את זה, לא רק שאין בני אדם שווים, האדם בעצמו לא שווה בכל אורך חייו בנוגע לדבר שאנו עוסקים בו.
אם כך יוצא מכל זה שכל אדם הוא אקראי. כלומר הוא יכול להיות אחד מכל האפשרויות שנתתי לעיל ויכול גם להשתנות. אז באים ההורים או החברה או המשטר והשלטון ומערכת המשפט וקובעים מה כן ומה לא, כביכול לטובתו של האדם עצמו. למשל: קטינים לא, אבא לא מתחתן עם בתו, אימא לא מתחתנת עם בנה, בקיצור יש כל כך הרבה חוקים ומסורת, עתיק ומודרני וכולם יחד באים למה ? מה לעזאזל הם מתערבים ? אני לדוגמה (רק לדוגמה) אוהב לאנוס חתולות ולחנוק אותם תוך כדי, אז למה שמישהו ימנע ממני לעשות זאת ? אני מכיר בחורה שהיית לה שיגעון מטורף להשכיב את אביה. ואני שואל אותך מיהו האלוהים שיכול לעצור את זה או להתערב בזה ? אם הטבע\האלוהים מאפשר את זה ?! אז תן לזרום !!
זה נקרה חשיבה ביקורתית שאומרת שאסור לאדם החושב לקבל כלום בדוגמטיות. ואם הוא רוצה להבין או לחליפין רוצה לעשות סדר מוסרי וחברתי, אז הוא צריך איזה בסיס ראשוני שמשם מתחיל להגדיר את המוסר ואת הנורמות החברתיות, אי אפשר שהכל תהיה אקראי כי אם כן מה לא טוב באקראיות של הטבע עצמה ?
ואת הבסיס הזה התורה נותנת, היא מפשיטה את האדם ערום מדעת וערום פיזית מבגדים. ומתחילה לתת לנו את התובנות הראשוניות, למשל שאדם מת והוא זמני ולכן כדאי לו לפחות להוליד ילד אולי הילד יצליח לנצח את המוות, אם לא הוא אז בדור הבא. הזכר לעולם לא ידע שהילד שלו אם בת זוגו לא עמו. ומכאן המסגרת החברתית הראשונית של בני אנוש. מכאן כל הזוגות צריכים לתועלתם חברה כאמצעי לשרידות המשפחות יחד. בקיצור כך התורה מתחילה מהאדם היחיד שהוא בעצם כל אדם בהווה כי כל אדם בהווה הוא אדם ראשון התנכי לצאצאיו הוא בעתיד. התורה מספרת את האבולוציה האנושית ומתנגד כל הזמן לדוגמטיות של החוקים (למשל אשת איש מותרת בעת סכנה לבעל. סיפור אברהם במצרים, כלומר אם נאמר שאשת איש אסורה כצו אלילי ?! אז אברהם מפסיד מכך שיהרגו אותו ולכן מספרת לנו התורה שאסור להפוך שום חוק אנושי לאבסולוטית ולצו אלוהי אבסולוטי. את זה גם הבינו בנות לוט ולכן התורה גם מספרת את סיפורן לומר שעריות מותרת מתי שצריך ואסור להיות דוגמטיים) התורה מתנגדת לדוגמטיות של חוקי החברה כך שהרוב מרוויח והפרט מפסיד.
בקיצור, אנו צריכים להיות ביקורתיים בכדי להבין מה ולמה. ולתת את החופש המוחלט + את התובנות הבסיסיות, כך שכל אדם יבחר במה שטוב לו. כל ניסיון לכפות או אפי' לכפות חירות ?! היא עוול מוסרי. (קאנט אמר "שלטון שמבוסס
על עיקרון של כוונות טובות כלפי העם כמו אב כלפי בניו, כלומר שלטון אבהי, שבו מתייחסים
לנתינים כילדים וכקטינים שאינם יכולים להחליט מה מועיל ומה מזיק להם ושכופה עליהם לנהוג
בפסיביות ולהמתין רק לחסדי המדינה שתשפוט כיצד עליהם להיות מאושרים - אם בכלל תרצה
שהם יהיו מאושרים. זוהי הרודנות הגדולה ביותר שאפשר להעלות על הדעת. ארגון מדיני שמבטל
את כל החופש של הנתינים ומותיר אותם נטולי זכויות." ) התשובה לדעתי היא שחייבים לתת חירות מוחלטת אבל עם התובנות הבסיסיות כך שהאדם לא יהיה אקראי לגמרי או נגרר על ידי חוקי החברה בעיוורון כעבד נרצע. לשום כך הומצאה החינוך והשפה, שנוכל לדבר ולהסביר ואחר מכן הכל בחירה חופשית וזה באמת המציאות של האדם החופשי שאין לו משטר ושלטון.
המשטר וכל משטר שהיא, הוא שלילת החירות ולא משנה כמה שחוקי המשטר טובים. עצם המשטר הוא ביטול החירות. ולכן התורה מתנגדת למשטרים. התורה טוענת שהחוקה של האדם צריך להיות חוקה אישית תבונית.
אתה יכול כמובן להתנגד למציאות הזו, אתה זכאי לטעון שאסור לאדם להיכנע ל"טבע" ושעליו להיאבק ביצריו וכו' וכו'. כל אלה טענות, שמנסות לשפוט באופן ערכי תופעת מציאות כלשהי. אתה, לעומת זאת מכחיש שהתופעה בכלל קיימת. אם אתה זקוק להכחיש את המציאות כדי לבסס את עמדתך הדתית/ערכית/פילוסופית, הרי שיש ספק גדול לגבי החוכמה של עמדתך זו ולגבי האמת שבה...
מצטער יקירתי, אני לא מכחיש שום דבר רק להפך אני מודע למציאות ולכן אני דורש לתת לכל אדם את התובנות הבסיסיות שהוא לא יהיה אקראי. אני הרבה יותר מתירני ממך אני מבטיח לך, אני מאמין וחסיד מושבע של חירות האדם באופן מוחלט, ואני מאוד מואד מעריך ומוריד את הקובע לפני בנות לוט ששכבו עם אביהם. אם תחשבי לעומק אחת מבנותיו נהרגו בעונש מוות על זה שנלחמו נגד החוק בסדום שאוסר לתת צדקה לעניים כי זה מונע צמיחה. כלומר הבנות האלו היו ברמה גבוה בכל תחום.
בכל אופן דווקא משום כך שהמציאות אומרת לנו שאין האדם דטרמיניסטי בשום דבר אפי' לגבי שרידותו האישית, דווקא משום כך שהאלוהים והטבע נותנים לו חופש מוחלט ? דווקא לאור כל זה אפשר להתחיל להבין למה נוצרו הנורמות והחוקים של בני אנוש.
לעולם אי אפשר לכפות על אדם את שרידותו האישית, נכון שהחכמים לא אהבו את זה אבל זה היה בכל ימי ההיסטוריה למשל בן עזאי. לעולם אי אפשר למנוע משום אדם לאהוב מה שהוא אוהב ולקיים יחסים עם מי שהוא רוצה אפי' עם אביו ואמו. כי אם האלוהים והטבע מאפשר זאת אז באיזה זכות אתה בא למנוע ממני ? וזה נקודה החשובה ביותר כאן "באיזה זכות או סמכות או דעתנית תבונית" אתה בא למנוע או לשכנע אותי לא לעשות מה שאני רוצה ואוהב ?
אתה לא יכול לבוא עם חוק משטרי, אתה לא יכול לבוא עם חוק אלוהי בזמן שהטבע שלו סותר את מה שאתה אומר בשמו, אתה יכול לבוא אלי עם דבר אחד ויחיד והיא, תובנות בסיסיות שאני בעצמי יבחר בהם כן או לא בחופש מוחלט.
לסיכום: הפוך לגמרי ממה שאת אומרת, אני מכיר את המציאות ולכן המציאות מראה לנו שהטבע\האלוהים נותנת לי חופש מוחלט. ולכן באמת קיימת הכל במציאות. וכאן מגיעים המשטרים והדתות והחברה וההורים וכו' וכו' ורוצים לשלול מה שהאלוהים נתן לנו שהוא החופש והחירות המוחלטת.
ולכן אני בא להילחם נגד הדבר הזה שנקרא כפיה על ידי חוקי משטר או חוקי חברה. הרי עצם הכפיה שלהם מראה לנו את חירותינו המוחלטת. הם רוצים משהו ולכן כופים עלי.
הנכון היא שכל ילד וילדה יקבלו מהוריהם את התובנות הבסיסיות של חוקי האדם והמוסר והערכים והם יבחרו במה שטוב להם. |
|
תוקן על ידי maxmen ב- 11/06/2014 14:38:57
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2014 14:45 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [ צבוני,
אני חושבת שדבריך פוגעניים ואין להם מקום כאן. זכותך לטעון שאינך מבין, זכותך לבקש הסבר, זכותך גם לא לקרוא משהו שמעצבן אותך. ממש לא זכותך לכוון עלבונות ישירים ועקיפים לבני אדם - זו התנהגות בלתי נסלחת בעיניי. מזלך שמקסמן (איתו איני מסכימה כמעט על כלום, ושאת דבריו גם אני פעמים רבות מאוד לא מבינה כלל) הוא אדם רחב לב וסלחן. אילולא כן, חוששתני שכבר היית נענש משמים.]
|
|
וואו, תודה לך מקרב לב.
אגב: את המשפט האחרון לא הבנתי אף אחד לא נענש משמים בדיוק שאף אחד לא מקבל שכר משמים. אפשר שכוונתך היא שכל טוב וכל רע נענשים ונשכרים מעצמם, ולכן העונש והשכר ממש לא קשור לסליחתי. נכון שזה לא נושא האשכול אבל אנוס הייתי לומר את זה.
תוקן על ידי maxmen ב- 11/06/2014 14:45:44
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2014 14:57 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | | . |
|
מקבל את התוכחה של הרב. אני חייב לומר את האמת. יש לי נטיה פנימית לשבור כל דוגמטיות, כלומר להראות שהכל אמצעי לחירותו של האדם ולא ההפך. ולכן המצאת השפה שהיא מתחילה בא כאמצעי, אי אפשר שהשפה עצמה יקום על יוצריו כלומר שהחיים והמוות יהיו ביד הלשון.
הרב מיימוני היקר: קידוש כל אמצעי כמו שפה קניין וכסף וחוקי בני אנוש, קמים על יוצרם עם אנו דוגמטיים, ולכן יש לי צורך ודחף לבטל את התליה שלנו בשפה וכו ' ולמה ? כי אי אפשר, פשוט אי אפשר שהחיים שלך ושלי ושל כל בני אנוש יהיו בידי הלשון.
אם יש לרב דחף מאוד חזק להציל את האדם התבוני מהקבלה והזוהר, אותו דחף יש לי לגבי שלטון השפה.
אני מקווה שהסברתי את עצמי. בכל אופן אני מקבל על עצמי להיזהר.
אגב: הראש ישיבה לא הכיר אותי אישית אבל אחר כך נהינו חברים טובים.
יש מושג כזה לעורר תשומת לב. כלומר לפעמים מילים לא עוזרות וגם הסברים לא עוזרות וגם רחמים לא עוזרות, שום דבר לא עוזר ואנו מכירים את זה במציאות בכל תחום. לפעמים צריך פשוט לזעזע את האדם שיבין מה עומד כאן על הפרק בזמן שהחטא הקטן הזה הוא חטא שאתה בעצמך לא מוותר עליו. ועובדה שזה עבד.
תוקן על ידי maxmen ב- 11/06/2014 14:58:12
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2014 15:11 |
|
| |
| bennoach כתב: |  | מקסמן
לפחות עכשיו הישכלתי שלא הבנת עדיין (יש לך סיכוי בהמשך) את הרעיון בסיפור ובמדרש שהבאתי
אין כוונתי הייתה להפריך או להצדיק הומואים או דומיהם
רק עניין שמיניות של אדם (תקראו את זה איך שבא לכם חום / תמיכה נפשית /רגש ) קיים איצל אדם בלי שאף אחד ילמד או מהסיבה הפשוטה שזה צורך גופני משלא ככה לגבי אוכל מסוים כגון אם אף אחד לא יסביר לי שדגים טעימים ושייך לאכול אותם לעולם לא הייתי מבין מצד הצורך הגופני שיש בי לאכול דגים
|
|
אני חולק עליך וטוען שאדם בהחלט יכול לחיות לבד בלי צורך לשום עסק מיני כלשהו. (אין קישוי אלא מדעת) האדם הוא אקראי בכל תחום. הכל תלוי בסביבה שלו והגנטיקה שלו והתורשה שלו. אפשר שאדם יישאר בתול לעולם בכל המובנים. (כמובן הטבע ימצא דרך להוציא ממנו מה שצריך = קרי בלילה, אבל אפי' זה לא מוכרח כי הגוף לא מוציא בהכרח כי הוא צריך להוציא, כלומר מבחינת גופנית המכונה שלו יוצרת ומכחידה ויוצרת חדש אם לא יוצא לחוץ)
על כל פנים הנקודה החשובה היא, שהאדם בלי דעתנות, אין לו שרידות (אם יש לו כוונה לשרוד) וכאן התורה בא לומר לו ולשכנע אותו עם סיפור הניתוח שזה כדאי לו. אבל תבין שעצם שהתורה מספרת את סיפור הניתוח בא לומר לך משהו שלא היית עושה בלי הסיפור כלומר הסיפור בא לשכנע אותך בדבר שאין לך חוק טבע שעושה את זה בעצמו, דווקא איפה שאין חוק טבע כמו לישון ולנשום ולאכול, שם אתה צריך תובנות בכדי לשכנע אותך לעשות את הדבר הנכון בעיני כותב התורה. התורה לא תבוא לומר לך לנשום כי זה אתה חייב בגלל חוקי הטבע, אבל כן תציע לך לדבק באשתך לשם שרידותך האישי כי בלי השכנוע אתה לא תשרוד רק אקראית.
תוקן על ידי maxmen ב- 11/06/2014 15:12:17
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2014 15:36 |
|
| |
| bennoach כתב: |  | כל כך צודקים דבריך לגבי נקודה התחלה שיש לכל אחד מאיתנו (וכמובן גם לך ) אבל אינני מסכים לדבריך חושבני שקין והבל חשבו כמוך קין העובד אדמה לא רצה בשותפו לעולם הבל הרועה צאן אבל גם קין הבין לבסוף שטעות היה בידו העובד אדמה אין בכוחו לשרוד בעולם לבד (ע בפירוש הרמב"ם למשניות פרק החלק )אין איש יכול גם לזרוע שיהיה לו מה לאכול וכן לבנות בית (הוא יצטרך להסיק אבנים וכו ) גם לדאוג למשפחתו וכו
רק ההמונים ביחד יכולים ליצר עולם יותר יפה
|
|
זה נקרא חלוקת עבודה (ראה עושר העמים של אדם סמית).
גם כאן בחלוקת העבודה שאין חולק שזה הדבר הכי מועיל לכל אחד ואחד, הוא לגמרי תלוי בתנאי ההתחלה. למשל "כסף" = בעלות על עמל אנושי. שזה אומר שכל הכסף שקיים בשוק שווה עמל אנושי מהעבר מההווה ומהעתיד (הדפסת כסף על חוב = עמל עתידי). אם כן נשאל כך: חלוקת העבודה מביא שיש צורך בחליפין. הכסף הדמיוני נוצר לצורך להקל על החליפין כלומר עמל שעה שלי מול עמל שעה שלך. אנו מחליפים בעלות על עמלינו.
ואז בא השאלה המטריפה ביותר. אייך זה שבעלות עמל האנושי = הכסף נמצאת אצל יחידים ? (מעל 50% הון אנושי נמצא בידי אחוז אחד מבני אנוש)
התשובה היא שהכסף בטבעו מתכנסת אצל יחידים עד ביטול הכסף על ידי מלחמות ונפילות משטרים וכדומה. כלומר ההתכנסות של הכסף (בעלות על עמל אנושי) הוא הגורם לכל המלחמות בהיסטוריה. אפי' לפני הכסף היה בעלות על עמל אנושי הסיבה למלחמות והיא כמובן העבדות. העבדות היא בעצם בעלות על עמל אנושי.
אם פעם כעבד קיבלנו לפחות את הבסיס מהאדון, היום אנו עבדים לכסף ונשללת מאתנו הטבע מראש (אסור לאגור מים ומי גשם על פי החוק). כלומר אתה עבד מוחלט לשלטון הכסף, וכן גם המשטרים עצמן הם עבדים לשלטון הכסף.
התשובה לכל זה נותנת התורה בסיפור יוסף ופרעה במצרים שהצליח לקנות את כל אנשי מצרים לעבדים לפרעה ולשלול מהם את אדמתם על ידי חוקי הקניין כך שנשללה מהם כל הטבע ואז כולם נהפכו לעבדים למלך.
שיצאנו ממצרים משה רבינו הבין שאין טעם להיכנס לארץ ישראל בלי שנמנע מראש את הנוכלות הזו. ולכן חקק חוקה שאומרת, אין קניינים אך ורק בחלוקה, וגם אחרי החלוקה אי אפשר למכור את הנחלה לצמיתות כלומר אי אפשר שהאדם יהיה בלי הטבע. וגם חקק את חוק שמטת כספים כלומר שהכסף לא תתכנס אצל יחידים. למה ביטול הכסף. כי כל עמל אנושי מתבטלת. שום עמל אנושי לא נצחית ולכן האמצעי שהוא הכסף לא יכול להיות נצחית היא חייב להתבטל כמו העמל עצמו. אם הכסף = בעלות על עמל אנושי ?! אז צריך שהיא תבוטל בדיוק כמו העמל מתבטלת. למשל חיטה נאכלת או נכחדת. בית בלי עמל תמידי נכחדת תוך כמה שנים. אפי' ברזל צריך שמירה וטיפול תמידי כלומר עמל שעה מבוטלת כך הבעלות שהיא הכסף חייבת להיתבטל.
וכאן אני חוזר לטיעון שלך. נכון שחלוקת עבודה מועילה לכל, אבל בתנאי 1, שלכל אדם יש את הטבע = נחלה ומקור פרנסה שאי אפשר למכור לצמיתות יותר נכון אי אפשר שהאדם יישאר בלי הטבע. 2, ביטול הכסף כל כמה שנים. כך שהכסף לא תתכנס אצל יחידים וכך כולנו נהיה עבדים לו. אי אפשר לתת לכסף הדמיוני את האפשרות שאדם אחד יקנה את כל כדור הארץ. (זה לא קורה כי הפרטים מתקוממים לבסוף ומכאן כל המלחמות)
לסיום: חלוקת עבודה זה טוב, כסף כאמצעי חליפין זה טוב. אבל לבסוף זה מביא למלחמות. ולמה ? כי בני אנוש נהפכים להיות עבדים ליחידים שאצלם התכנסה הכסף, ופשוט מתקוממים על העבדות.
אז שוב חזרנו לתנאי ההתחלה, אם יש תנאי התחלה נכונים ותבוניים ? אז הכל טוב ונצחי ואם תנאי ההתחלה הם אקראיים כמו שלטון הכסף ושלטון הקניין ?! אז מבוטלת המוסר והערכים ובני אנוש נהפכים להיות כמו זאבים ועושים שואה.
תוקן על ידי maxmen ב- 11/06/2014 16:29:30
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2014 15:48 |
|
| |
| bennoach כתב: |  |
|
|
אם אתה רוצה לעקוב אחרי כל מה שאני חושב ומהי התזה שלי בכל התחומים שאני כותב בו ? אז יש לי דף בפייסבוק כאן
תוקן על ידי maxmen ב- 11/06/2014 15:51:42
|
|
|
|
|