בית פורומים עצור כאן חושבים

יחס לכושי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/7/2014 15:18 לינק ישיר 

פוגמישו, את המשפט שכתבת: [אגב הדיון של האשכול רק אעיר, כי פשוט הדבר שלפי תורת ישראל, כל אדם באשר הוא אדם, מוחזק כנברא בצלם אלוקים, וחביב אדם שנברא בצלם] צריך לכתוב לא בדרך אגב, לא בסוגרים, ובאותיות גדולות:

פשוט הדבר שלפי תורת ישראל, כל אדם באשר הוא אדם, מוחזק כנברא בצלם אלוקים, וחביב אדם שנברא בצלם.

בן-נח, אלמלא הערת היית נתפס בדבר ואשם בו.
אין צורך בבאור. המשפט הפשוט שכתב פוגמישו מיתר את באור העניין. דרך הישר היא עמדתו הפשוטה והברורה של חזקואמץ בעניין: 'אינני מבין את הפלפולים ... מבחינתי הם מיותרים לחלוטין ואין בהם טעם. ברור לי לחלוטין שכל אדם, באשר הוא אדם, מעמדו שווה לכל אדם אחר, הוא יקר ואסור להתעלל בו'.
אנחנו כולנו שונים, הן כפרטים, הן כקהילות, עמים וגזעים, אבל על כולם, ללא יוצא מהכלל, חל המשפט הפשוט הזה ומה שמחייב ממנו.
כל חכם מחכמנו אשר סבר כי שחור העור אינו אדם, או סברות אחרות כאלו, טעה טעו גסה, בתום לב או במזיד, וחובה להתנער מדעתו כדי שלא להיתפס בה.
אני מבקש להביא כאן דברים של ילד חרדי צעיר מאד ממודיעין עילית. הילד מפגין ידע אבל חסר יכולת חשיבה עצמאית וכושר שיפוט. הוא ילד. אלא שלידו נמצאים אביו ואמו שאינם מגיבים על דבריו, ואת הדברים שהוא מדקלם ברהיטות הוא מביא מבית הספר. דבריו משקפים איפא עמדה של צבור אנשים. עמדות קיצוניות דומות יש גם בקהילות אחרות שאינן חרדיות כלל.
המושג העדין והמנומס ביותר שאני מיחס לדברים הוא 'תועבה'. כאשר שלחו את בני משפחתי למשרפות, לא טענו שאינם בני אדם אלא רק 'אונטר-מנטש' – תת אדם.
ראו והקשיבו כאן, בדקה 2.35

http://www.youtube.com/watch?v=I8RvJSn-5Hc

דרך אגב, גם לכלב, לחתול, לחמור ולפרה וכדומה יש נשמה ורגשות ותודעה, וכל הבא במגע אתם מודע לכך בצורה ישירה וחזקה ביותר.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > יחס לכושי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.